Δανάη Μπάρκα: «Κατά καιρούς έχω δεχτεί και πολύ άσχημα σχόλια»
Showbiz

Δανάη Μπάρκα: «Κατά καιρούς έχω δεχτεί και πολύ άσχημα σχόλια»

Η Δανάη Μπάρκα είναι ένα δροσερό κορίτσι γεμάτη αυτοπεποίθηση και όρεξη.

Η Δανάη Μπάρκα που θα βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης της εκπομπής Πάμε Δανάη στο Mega για μια ακόμη χρονιά και είναι έτοιμη να δώσει την μάχη της για την τηλεθέαση.

Η Δανάη, είναι μαχήτρια και δε σκύβει το κεφάλι ακόμη και όταν δέχεται αρνητικά σχόλια για την εικόνα της στα social media. Τοποθετείται με επιχειρήματα και ειλικρίνεια δίνοντας κίνητρο και σε άλλα κορίτσια να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες, ακόμα και η Jlo που μου έκλεψε το αγόρι! Όμως η ανάγκη είναι η μητέρα της προόδου. Τι εννοώ: Όταν νιώσουμε ανασφαλείς, μπορούμε αυτή την ανασφάλεια να τη χρησιμοποιήσουμε για να τη γυρίσουμε σε δύναμη. Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπέλες, ζήλια και φθόνο. Μια κοινωνία όπου όλοι μιλάμε πολύ, εκφραζόμαστε, σχολιάζουμε. Αυτό είναι ωραίο, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Ακόμα κι αν αυτό κουράζει ορισμένους, είναι σημαντικό να ακούγονται κάποια πράγματα, ειδικά από ανθρώπους που τα ζουν. Όταν εγώ είμαι θεωρητικά ένα κορίτσι διαφορετικό στην τηλεόραση ως προς την εμφάνιση, νιώθω υποχρέωση μου, αν με βλέπει ένα κορίτσι 1 5, 25 ή 35 χρόνων, όταν εκείνο πάνε να το κρίνουν για την εικόνα του, να βγω μπροστά και να πω πώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις κρίνει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε βάλει σε ένα καλούπι που δεν θες. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να νιώθουμε υποδεέστεροι και δεν πρέπει κανένας να θεωρεί πως δεν είναι μαγικός γιατί κάποιος άλλος δεν βλέπει τη μαγεία του. Χαίρομαι που υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν «φέτος έβαλα πρώτη φορά μαγιό για σένα». Είναι ωραίο αυτό αλλά και ταυτόχρονα τρομακτικό να σκεφτείς πώς ένας άνθρωπος ντρεπόταν να βάλει μαγιό. Πρέπει να κλείνουν τα στόματα όταν μιλάμε για τέτοιου είδους κριτική και πριν μιλήσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα νιώθαμε αν ήμασταν στη θέση του άλλου, είπε η Δανάη Μπάρκα στο περιοδικό Ok.

Είσαι αγαπητή στα social media αλλά έχεις εισπράξει hate speech.

Ναι, πολύ. Παραδόξως από τότε ξεκίνησε η εκπομπή έχει λιγοστέψει, αρχικά φοβόμουν πως με την εκπομπή και την έκθεση θα συνέβαινε το αντίθετο. Κατά καιρούς έχω δεχτεί και πολύ άσχημα σχόλια. Σε κάποια έχω απαντήσει Ακόμα κι όταν ξεκίνησε το #Metto, είχα δεχτεί μεγάλη επίθεση.

Με όσα βγήκαν στην επιφάνεια με το #Metto πώς ένιωσες;

Σοκαρίστηκα και ένιωσα πολύ άσχημα. Ταράχτηκα. Ένιωσα αμήχανα γιατί με κάποιους από αυτούς είχα συνεργαστεί. Δεν φανταζόμουν ποτέ αυτό το βάθος της κατάστασης. Φυσικά και είμαι με ανοιχτή αγκαλιά για όσους έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη πρέπει να είμαστε λίγο συγκροτημένοι και να αφήσουμε χώρο σε όσους έχουν να μιλήσουν να πουν κι άλλα . Αυτό που με στενοχωρεί και θεωρώ λάθος είναι να λέγονται αρνητικά πράγματα για τις οικογένειες των κατηγορουμένων, για τα παιδιά και τους δικούς τους ανθρώπους.

Σου έχει τύχει να πέσεις θύμα εκμετάλλευσης ή κακοποιητικής συμπεριφοράς στη δουλειά;

Όχι, αλλά είμαι και μια ειδική περίπτωση γιατί οι περισσότεροι στη δουλειά με ήξεραν από πολύ μικρή, λόγω της Βίκυς . Έχω βιώσει μεγάλες εντάσεις αλλά ΟΛΟ σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στο επίπεδο του #Metto. Δεν μου έχει συμβεί ούτε έχω υπάρξει μπροστά σε κάτι τέτοιο, αλλά μετά το φετινό τσουνάμι ξέρω πως αν το ζήσω ή το δω να γίνεται δίπλα μου θα αντιδράσω γιατί πλέον είναι καθαρό πως αφορά και μένα και σε μερικά χρόνια θα αφορά και το παιδί. Πρέπει να καταλάβουμε πως ό,τι συμβαίνει δίπλα μας μας αφορά όλους. Το είδαμε από το #metoo μέχρι τον Covid-19.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved