Μαρίνα Σάττι: «Το θέμα είναι να σε ξέρει ο κόσμος για αυτό που θέλεις»
Showbiz

Μαρίνα Σάττι: «Το θέμα είναι να σε ξέρει ο κόσμος για αυτό που θέλεις»

Η Μαρίνα Σάττι μεγάλωσε στην Κρήτη με μαμά Ελληνίδα και μπαμπά Σουδανό. Έχοντας βαθιά αντιφατικές εικόνες μεταξύ Δύσης και Ανατολής κάνει world music.

Η Μαρίνα Σάττι έχει φτάσει στις λίστες του spotify και τα αγαπημένα του youtube για εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να ακούν καλή μουσική.

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε στο περιοδικό downtown και αποκάλυψε πράγματα για την ίδια που δεν γνωρίζαμε για εκείνη

Δεν πίνεις ποτέ αλκοόλ;

Έχω μεθύσει μόνο μία φορά - ή τουλάχιστον αυτό θυμάμαι. Αντε και καμιά φορά ακόμα που μου άρεσε κάποιος και ντρεπόμουν να του το πω. Στο Λύκειο βγαίναμε μετά τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου και για κάποια περίοδο με την παρέα μου είχαμε κολλήσει με τα ρεμπετάδικα, 16-17 χρόνων. Εκεί είχα πιει για πρώτη φορά κόκκινο κρασί και είχα μεθύσει. Δεν νομίζω να μπορεί "να μεθύσει κανένας πιο πολύ από αυτό που είχα πάθει τότε! Από τότε δεν έχω ξαναπιεί ποτέ κόκκινο κρασί. Όταν πίνω -μία φορά το χρόνο ή καμία φορά το χρόνο- μπορεί να πιώ ένα λικέρ μαστίχας. Δεν πίνω αλκοόλ, δεν πίνω καφέ, δεν καπνίζω. Τρώω όμως, τρώω πολύ. Θα φάω σίγουρα κάθε μέρα ένα γλυκό, το θέμα είναι αν θα μείνω μόνο στο ένα. Έχω και αδυναμία στα πατατάκια. Παίρνω αγκαλιά το μπολ και δεν σταματάω.

Τι άλλες τέτοιες «παραξενιές» έχεις που σε διαφοροποιούν από το μέσο όρο;

Δεν βλέπω σειρές! Ξέρεις, αυτές τις σειρές που τις βλέπουν και μετά τις συζητάνε και τις αναλύουν σε μεγάλες παρέες, αυτές με τις πολλές σεζόν και τα πολλά επεισόδια, «Breaking Bad» και τέτοια - δεν θυμάμαι πώς τις λένε. Δεν έχω Netflix και βασικά δεν έχω ούτε τηλεόραση. Νιώθω πως κάπως θα αποκοπώ από την πραγματικότητα αν βλέπω μόνο τέτοια, λίγο σαν να χάνεις την επαφή με το χρόνο και το περιβάλλον τριγύρω. Επίσης, δεν έχω δει και δεν έχω διαβάσει ποτέ Harry Potter. Κατάλαβα μετά από χρόνια ότι μάλλον είμαι από τους λίγους.

Μήπως είσαι απλώς αντιδραστική;

Δεν ξέρω αν είναι αντίδραση. Προτιμώ να βγω μια βόλτα, να πάω σε ένα θερινό. Τώρα που το λες όμως, είδα πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ για τον Jordan που είχε ενδιαφέρον. Είναι ωραίο να βλέπεις τις ιστορίες ανθρώπων που είναι πρωτοπόροι στο χώρο τους, να ακούς πώς τα κατάφεραν, πώς διαχειρίστηκαν την πίεση, πώς πάλεψαν για το στόχο τους. . .

Ταυτίστηκες;

Εμπνεύστηκα, δεν ξέρω αν ταυτίστηκα. Δεν νομίζω να είμαι τόσο δυνατή.

Είσαι κι εσύ με κάποιον τρόπο πρωτοπόρος στο χώρο σου.Πώς το πετυχαίνει κανείς αυτό; · ;

Θέλει αντιστάσεις, θέλει να έχεις τα guts να πεις όχι σε πολλά πράγματα. Το θέμα δεν είναι να γίνεις, το θέμα είναι να γίνεις όπως θέλεις. Το θέμα δεν είναι να σε ξέρει ο κόσμος. Το θέμα είναι να σε ξέρει ο κόσμος για αυτό που θέλεις. Αν θες γενικά να σε ξέρουν, κλέβεις και μια τράπεζα και σε μαθαίνουν όλοι - δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση! Δεν ξέρω αν είμαι πολύ ρομαντική ή αν απλώς πιστεύω στη δικαιοσύνη του σύμπαντος και της κοινωνίας, αλλά νομίζω ότι όταν ένας άνθρωπος δουλεύει, έχει στόχο και παραμένει συνεπής σε αυτόν δεν μπορεί να μη βγει κερδισμένος.

Λες όμως πως δεν νομίζεις ότι είσαι δυνατή. Γιατί αυτό;

Έχω εμπιστοσύνη στο όραμα και στη μουσική μου. Στον εαυτό μου, ως Μαρίνα, εντάξει, δεν ξέρω αν έχω. Ή μάλλον δεν είχα εμπιστοσύνη με συνέπεια. Τόσα χρόνια, κυριολεκτικά τη μια μέρα ξυπνούσα και ήθελα να το κάνω και την άλλη μέρα ξυπνούσα και δεν ήθελα να το κάνω. Πολλές φορές ήθελα να τα παρατήσω. Όμως, μέσα από τη διεργασία που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, κατάλαβα ότι κάθε «πρόβλημα» που μπορεί να προκύπτει σε μια δημιουργική διαδικασία τελικά δεν είναι πρόβλημα. Είναι ένα απαραίτητο στάδιο για να περάσεις στην επόμενη φάση και να ολοκληρώσεις το δημιούργημα σου. Μέχρι τότε το έβλεπα σαν ανεπάρκεια. Γρήγορα κατάλαβα ότι για εμένα έχουν ενδιαφέρον οι άνθρωποι. Όχι σαν μονάδες, τα προσωπικά τους δράματα και οι χαρές τους, αλλά η ιστορία τους κοινωνικά, το πώς ξεκινάνε και πού πάνε. Έτσι κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω και στη μουσική μου. Και αυτό κάνουμε με τις Fones αλλά και με τις Chores, που είναι μια χορωδία 150 κοριτσιών, είπε η Μαρίνα Σάττι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved