Νίκος Βερλέκης: «Δεν αισθάνομαι ότι έχω αδικηθεί»
Showbiz

Νίκος Βερλέκης: «Δεν αισθάνομαι ότι έχω αδικηθεί»

Ο Νίκος Βερλέκης θυμάται την ταινία «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» και αναπολεί στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο Νίκος Βερλέκης αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Χρόνη Εξαρχάκο, τη Ζωή Λάσκαρη αλλά και για τις οικονομικές απολαβές της εποχής εκείνης.

-Στην εν λόγω ταινία πρωταγωνίστησαν πολύ μεγάλα ονόματα της εποχής. Θα ήθελα να μου πείτε πώς αισθανθήκατε όταν σας έγινε η πρόταση για τον ρόλο και ποιος σας προσέγγισε.
Ο Γιάννης Δαλιανίδης, που έκανε το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, ο οποίος με γνώριζε μέσα από τη συμμετοχή μου σε προγενέστερη ταινία του, με πήρε τηλέφωνο και μου πρότεινε τον ρόλο. Εκείνη την εποχή είχα ξεκινήσει τη συνεργασία μου με τη Φίνος Φιλμ, της οποίας αρκετές ταινίες ανέλαβε ο Δαλιανίδης. Είχα παίξει ήδη σε δύο ταινίες , η μία εκ των οποίων ήταν σε σκηνοθεσία και σενάριο του ίδιου και συγκεκριμένα ήταν το έργο «Μια κυρία στα Μπουζούκια», οπότε με είχε δει, του ταίριαζα για τον ρόλο και έτσι έγινε η πρόταση. Ο ρόλος μου ήταν ένας αντιστασιακός, διότι η ταινία παρουσίαζε την αντίσταση μιας παρέας νέων στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και θυμάμαι όπως στο τέλος σκότωσα τον Κατράκη, ο οποίος υποδυόταν τον δωσίλογο. Μπορεί να μην ήταν πρωταγωνιστικός αλλά, ήταν ένας πολύ σημαντικός ρόλος και για το έργο, αλλά και για την πορεία μου. Ήταν σημαντικό να παίζεις δίπλα στα μεγάλα ονόματα της εποχής, άρα καταλαβαίνεις πώς μπορεί να αισθανόμουν, όντας μάλιστα στην αρχή της καριέρας μου!

-Θέλετε να μου πείτε δυο λόγια για τη συνεργασία σας με τον Χρόνη Εξαρχάκο, που ήταν από τις ελάχιστες φορές που τον είδαμε σε δραματικό ρόλο;
Tον Χρόνη τον ήξερα πολύ καλά. Είχα κάνει δυο-τρεις ταινίες που είχαμε συνεργαστεί και αργότερα κάναμε και άλλες μαζί. Λίγο πολύ, όσοι συνεργαζόμασταν με τη Φίνος Φιλμ μεταξύ μας γνωριζόμασταν. Τότε τα έργα στον κινηματογράφο ήταν λίγα και οι ηθοποιοί επίσης. Τώρα υπάρχει πληθώρα έργων λόγω της τηλεόρασης και δεν είναι εφικτό όλοι αυτοί οι ηθοποιοί να γνωρίζονται. Τότε να γυρίζονταν 25 έργα το χρόνο και ίσως λέω και πολλά…Εκείνη την εποχή το αστέρι του Χρόνη Εξαρχάκου ήταν στην ανατολή του. Ήταν ένας πολύ καλός και ευχάριστος τύπος και είχε απίστευτο χιούμορ! Αυτό που έβγαζε στις κωμωδίες, το έβγαζε και στη ζωή του! Η συνεργασία μας ήταν άψογη!

-Η πρωταγωνίστρια της ταινίας ήταν η Ζωή Λάσκαρη, πώς ήταν η σχέση σας μαζί της;
Η σχέση μου με τη Λάσκαρη δεν ήταν φιλική, οπότε δεν γνωρίζω να σου πω και πώς ήταν σαν άνθρωπος. Εμείς ήμασταν κατώτεροι ηθοποιοί, στην κατάταξη εννοώ, ενώ εκείνη ήταν σταρ! Είχαμε τα τυπικά εντός των γυρισμάτων αλλά ποτέ κάτι παραπάνω. Ακόμα και μετά από χρόνια που έτυχε και βγήκαμε κάποιες φορές με κοινή παρέα και πάλι δεν είχαμε πολλά πάρε-δώσε. Δεν αποκτήσαμε ποτέ φιλικές σχέσεις όπως είχα με άλλες συναδέλφους!


-Οι οικονομικές απολαβές ήταν ικανοποιητικές;
Τα πρώτα ονόματα έπαιρναν πολλά χρήματα αλλά κι εγώ δεν έχω παράπονο. Έχω ζήσει από αυτή τη δουλειά και δεν «κλαίγομαι». Οι οικονομικές απολαβές ήταν ανάλογα με τι κατηγορίας ηθοποιός ήσουν. Αν ήσουν μεγάλο όνομα, θα αμειβόσουν πάρα πολύ καλά, αλλά όχι ότι και οι υπόλοιποι δεν ήμασταν ικανοποιημένοι. Δεν αισθάνομαι ότι έχω αδικηθεί. Βέβαια είναι και τι επιλογές κάνεις. Αν θα επιλέξεις την καριέρα ή τη ζωή. Εγώ επέλεξα να ρίξω το βάρος μου στη ζωή! Σήμερα πάντως, οι οικονομικές απολαβές, ειδικά στην τηλεόραση είναι ελάχιστες…

-Ανταγωνισμός μεταξύ σας υπήρχε;
Όχι, προσωπικά δεν αισθάνθηκα ποτέ κανέναν ανταγωνισμό απέναντι στον οποιονδήποτε. Κάποιοι, ίσως ελάχιστοι, να ήταν ανταγωνιστικοί απέναντί μου, αλλά εγώ δεν υπήρξα ποτέ σε αυτή τη θέση. Ίσα ίσα που θαύμαζα τους ηθοποιούς ένα ήταν καλοί, αλλά να ζηλέψω, όχι! Άσε που γενικά είχα αρκετούς φίλους εντός χώρου και πάντα κρατούσα καλές σχέσεις με όλους, είπε ο Νίκος Βερλέκης στο περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved