Μαντώ: «Είμαστε σε μια καταναγκαστική ανεργία»
Showbiz

Μαντώ: «Είμαστε σε μια καταναγκαστική ανεργία»

Η Μαντώ, η αγαπημένη τραγουδίστρια των 90ς επιστρέφει δισκογραφικά.

Πρόσφατα η Μαντώ έκανε ένα ντουέτο με το Νίνο από την Panik records και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το άλμπουμμ της.

Η Μαντώ μίλησε στο περιοδικό Εγώ για τα επαγγελματικά της σχέδια, για την περίοδο της καραντίνας αλλά και για τα ριάλιτι παιχνίδια

Σε τι φάση σας βρίσκουμε επαγγελματικά;

Βρίσκομαι σε πολύ καλή και δημιουργική φάση. Κυκλοφόρησε το ντουέτο μου «Του Ονείρου Πειραιές» με τον Νίνο από την Panik Records και θα επακολουθήσει το άλμπουμ. Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητο και καλοκαιρινό. Πρόσφατα σας απολαύσαμε και με us «Μέλισσες», κάνατε live στο θέατρο Άλσος. Ήταν δύο βραδιές totally sold out, ήταν κάτι φοβερό. Με τα παιδιά ταιριάζουμε πάρα πολύ καλλιτεχνικά, είμαστε φίλοι και χαιρόμαστε κάθε συνεργασία Για αυτό έπεται και συνέχεια. Από Σεπτέμβρη συζητάμε πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε τελικές αποφάσεις, γιατί λόγω της πανδημίας όλα είναι ρευστά.

Πώς αισθάνεστε που μετά από καιρό επανέρχεστε στη δισκογραφία;

Κοντεύω να κλείσω 40 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Ακούγεται τεράστιο το νούμερο, αλλά τραγουδάω επαγγελματικά από την παιδική μου ηλικία. Μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, δεν γίνεται να είμαι συνέχεια στις επάλξεις του αγώνα. Χρειάζομαι κατά καιρούς λίγη αποσυμπίεση, ώστε να επανέρχομαι φρέσκια, με όρεξη και μεράκι. Όταν αντιληφθώ ότι έχω κάνει έναν κύκλο και αρχίζω να το βλέπω σαν ρουτίνα, τότε θα κάνω το διάλειμμά μου. Το έχω ανάγκη για να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα.

Με τι σας αρέσει να ασχολείστε;

Καταρχήν είμαι full Time μαμά εδώ και 1S χρόνια. Εκτός από το τραγούδι, ασχολούμαι με τη σύνθεση και την ξένη δισκογραφία. Ένας από τους λόγους, άλλωστε, που κάνω κατά καιρούς διαλείμματα είναι γιατί κάνω δισκογραφία στο εξωτερικό. Κάνω παραγωγές στην Αμερική και τη Σκανδιναβία.

Βγάλατε χρήματα από τη δουλειά σας, μιας και ζήσατε τις «χρυσές» εποχές;

Όλοι βγάλαμε χρήματα! Απλώς, επειδή δεν ήμουν λαϊκή τραγουδίστρια, δεν δούλευα συνέχεια στις πίστες σαν πρώτο όνομα, δεν έβγαλα πιστεύω τα χρήματα που πιθανόν έβγαλαν άλλοι συνάδελφοί μου. Ήμουν άνετη οικονομικά, αλλά όχι ότι έκανα την τεράστια περιουσία. Ειδικά με την οικονομική κρίση, ήταν δύσκολα για όλους εμάς. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε σε μία καταναγκαστική ανεργία. Εδώ και ενάμιση χρόνο οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού δεν έχουμε κανένα εισόδημα.

Πώς επιβιώσατε όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας;

Κλειστήκαμε στο σπίτι και περνούσαμε σπαρτιάτικα. Περιόρισα πάρα πολύ τα έξοδά μου. Να φάμε και να πληρώσουμε το ρεύμα, τίποτα άλλο.

Ήσασταν από τους πρώτους που ισχυριστήκατε ότι οι καλλιτέχνες όταν πηγαίνουν σε μουσικές εκπομπές, πρέπει να πληρώνονται.

Όλη αυτή η κίνηση ξεκίνησε από τα σωματεία μας και εγώ τήρησα την απόφαση αυτή. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος μεγάλος θόρυβος, είναι αυτονόητο. Από τη στιγμή που πηγαίνουμε σε μία εκπομπή και τραγουδάμε και αυτή βασίζεται στους τραγουδιστές και τους μουσικούς, όλοι αυτοί πρέπει να πληρώνονται. Όποιος δεν το κάνει, αρνούμαι να πάω, όπως και πολλοί άλλοι συνάδερφοί μου. Για αυτό, τα περισσότερα κανάλια μας πληρώνουν πλέον. Μιλάω για μουσικές εκπομπές, όχι talk shows.

Διδάσκετε και σε ωδείο...

Είμαι στο Ωδείο Τέχνης Φακανά τα τελευταία 10 χρόνια.

Τι συμβουλεύετε τους μαθητές σας;

Να μην μπουν στο στούντιο πριν είναι 100 % έτοιμοι.

Είστε υπέρ να πηγαίνουν σε ριάλιτι τα νέα παιδιά;

Δεκάδες μαθητές μου έχουν κερδίσει οε talent shows. Όπως ο Στέλιος Λεγάκης, η Ιωάννα Γεωργακοπούλου, η οποία κέρδισε στο «The Voice», και άλλοι έφτασαν σε τελικούς. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρια να αποκτήσουν αναγνωρισιμοτητα τα νέα παιδιά.

Σε κριτική επιτροπή ριάλττι θα συμμετείχατε;

Αν έχω τυχόν χρόνο, ναι! Μου είχαν κάνει παλαιότερα πρόταση, αλλά επειδή πηγαινοερχόμουν Αμερική, δεν προλάβαινα. Τελευταία μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις να πάρω μέρος ως παίκτρια σε κάποια shows, αλλά το έχω αρνηθεί.Το «Your Face Sounds Familiar» ήταν το τελευταίο. Δεν θα με ξαναδείτε ως παίκτρια πουθενά, ειπε η Μαντώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved