Αναστάσης Ροϊλός: Απίστευτο! Δείτε γιατί πήγε στην Ιαπωνία πριν από 4 χρόνια
instagram
Showbiz

Αναστάσης Ροϊλός: Απίστευτο! Δείτε γιατί πήγε στην Ιαπωνία πριν από 4 χρόνια

Τον Αναστάση Ροϊλό τον γνωρίσαμε πριν από δυο περίπου χρόνια μέσα από τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες μέλισσες».

Ο Αναστάσης Ροϊλός, ο Νικηφόρος από τις Άγριες Μέλισσες, δίνει σπάνια συνεντεύξεις και προτιμάει να κρατάει την προσωπική του ζωή και στιγμές από το παρελθόν του για εκείνον και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Πριν από μερικές ημέρες έδωσε μια από τις σπάνιες φορές συνέντευξη και έκανε αποκαλύψεις για εκείνον που δε γνωρίζαμε. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι το 2017 ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία για να κάνει σεμινάριο για την υποκριτική.

Συγκεκριμένα ο Αναστάσης Ροϊλός είπε στο περιοδικό Gala: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Κάθε συνέντευξη είναι σαν μια δύσκολη γέννα. Κυρίως γιατί τρέφω μια αγάπη για τις εσωτερικές διαδικασίες, εκείνες που μπορούν να μείνουν «εντός» μας με άνω τελείες, με αστερίσκους και στις οποίες επανερχόμαστε την επόμενη μέρα ή μετά από καιρό, δοθείσης της ευκαιρίας. Αυτά για το εσωτερικό κομμάτι. Το εξωτερικό μού το καλύπτει η δουλειά μου. Βέβαια, το, έχω πάρει απόφαση πια πως είναι κι αυτό μέρος της δουλειάς, οπότε προσπαθώ τουλάχιστον να είμαι επιλεκτικός σε ποιον μιλάω και να προσέχω το προϊόν που δίνω προς κατανάλωση, γιατί αυτό είναι. Είναι κι αυτό ένα πολιτιστικό προϊόν, συνέχεια του θεάτρου και της δουλειάς μας και πρέπει να είναι ανθρώπινο, ειλικρινές και να έχει ένα επίπεδο. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, το 1988, τελείωσα το Αρσάκειο και σπούδασα στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Δουλεύω στο θέατρο και ζω απ’ αυτό 12 χρόνια τώρα. Το καλοκαίρι του 2017 πήγα πρώτη φορά στην Τόγκα της Ιαπωνίας και εκπαιδεύτηκα στη μέθοδο του Ταντάσι Σουζούκι. Αυτό μετατόπισε πράγματα μέσα μου και ενεργοποίησε άλλα σε σχέση με το θέατρο αλλά και τη ζωή. Κι ύστερα ήρθαν οι «Άγριες Μέλισσες».

Τι είναι η μέθοδος Ταντάσι Σουζούκι

Η μέθοδος περιλαμβάνει έντονες σωματικές ασκήσεις που απαιτούν από τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια υψηλή συνείδηση του εαυτού τους σε κίνηση. Η δουλειά αυτή επικεντρώνεται στη χρήση των πελμάτων και στη σχέση του σωματικού κέντρου με τη γη (το έδαφος). Οι ασκήσεις αναπτύσσουν τη φωνή και τη σκηνική παρουσία του ηθοποιού, πολλαπλασιάζοντας τη σωματική αντοχή, αυξάνοντας την συγκέντρωση και χτίζοντας τη θέληση του ηθοποιού. Όσοι παρακολουθούντο σεμινάριο ξεκινάνε με την βασική άσκηση πατήματος, με στάσεις που επιτυγχάνουν την ισορροπία και την κίνηση από το κέντρο και μια άσκηση αγαλμάτων. Αφού επιτευχθεί μια βάση δουλειάς, εισάγουν τους φθόγγους και μια άσκηση τραγουδιού. Μέσα από τον έλεγχο του κέντρου του ηθοποιού με αυτές τις ασκήσεις, ο ηθοποιός αποκτά υψηλή σωματική συνείδηση που οδηγεί στην εξέλιξη του. Έχει αποδειχθεί ότι οι τεχνικές αυτές του Σουζούκι, αν εφαρμοστούν για ένα μικρό διάστημα συστηματικά, βελτιώνουν εμφανώς την υποκριτική ικανότητα των ηθοποιών και τη γενικότερη απόδοσή τους στην τέχνη τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved