Αιμίλιος Χειλάκης: «Οι επόμενοι που θα τολμήσουν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας θα το σκεφτούν πολύ»
Showbiz

Αιμίλιος Χειλάκης: «Οι επόμενοι που θα τολμήσουν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας θα το σκεφτούν πολύ»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης, φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην παράσταση Οθέλλος.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σε συνέντευξη που έδωσε μίλησε για το ρόλο του, για το κίνημα #metoo αλλά και για τη βία που είχε υποστεί μικρός από δάσκαλό του.

Ο Ιάγος αντιπροσωπεύει τον σοβαρό άνδρα της διπλανής πόρτας, που τελικά είναι ένας μανιακός δολοφόνος, από αυτούς που ξέρουν να κρύβονται καλά. Αποτελεί το ακριβές πορτραίτο ενός ψυχοπαθούς, ο οποίος στερείται συνείδησης και τύψης. Και ο Αιμίλιος Χειλάκης στα 51 του χρόνια τον ερμηνεύει υπέροχα.

Τι είναι γι' αυτόν εκείνος ο ρόλος; «θα σας πω πολύ καθαρά και αυτό δεν θα ακουστεί καθόλου καλλιτεχνικό. Ο Ιάγος για μένα είναι μια παιδική χαρά. Έχω προσεγγίσει αυτόν τον ρόλο με την αθωότητα κάποιου που αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο ως κακό, δόλιο, διαβολέα. Όλα ξεκινούν πολύ απλά μέσα στον διαβολέα. Δεν ξεκινούν με πόνο. Οι χαρακτήρες σαν τον Ιάγο είναι άνθρωποι που σφίγγουν τα μηνίγγια τους. Απελευθερώνεται το μέσα τους όντας τόσο κακοί.

Η εκδικητικότητα, η κακομοιριά αυτών των ανθρώπων τούς οδηγεί να κάνουν κακό, για να νιώσουν λίγο καλύτερα. Ο Οθέλλος είναι σαν τον Μάικλ Τζάκσον, το μεγαλύτερο non ταλέντο, που όμως ήταν ελλιπής, γιατί δεν ήταν λευκός. Αυτή την έλλειψη έχει και ο Οθέλλος. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα, που την αναλύει υπέροχα ο Σαίξπηρ. Ο Οθέλλος καταρρίπτεται μόνος του από τις αμφιβολίες του, όπως κάνουμε όλοι», αναφέρει ο ηθοποιός.

Στην ερώτηση αν πιστεύει πως η ελληνική κοινωνία αποδέχεται εύκολα το ξένο ως συνθήκη, είναι και εδώ πολύ συγκεκριμένος. «Είμαστε μια κοινωνία που δεν θα αλλάξει ποτέ, θα φοβάται πάντα το ξένο. Αλλά φοβάται το ξένο μέσα της, γιατί δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με αυτό. Έχουμε όλοι μέσα μας κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε για εμάς και δεν έχουμε συμφιλιωθεί με αυτό. Τα βαθύτερα στοιχεία του εαυτού μας, ο φόβος μας, ο πόθος μας, ο κακός μας εαυτός. Όλοι μέσα μας έχουμε έναν κακό εαυτό. Αν δεν τον καταλάβεις, δεν θα τον γιατρέψεις ποτέ». Για τη βία στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Αιμίλιος Χειλάκης πιστεύει πως, μετά το κίνημα «#ΜeΤοο» του χειμώνα, όλα στο εξής θα είναι πιο καθαρά. «Πιστεύω πως οι επόμενοι που θα τολμήσουν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας εις βάρος συναδέλφων τους θα το σκεφτούν πολύ. Νομίζω πως άνοιξε μια πόρτα όπου δεν θα υπάρχει φόβος, θυμάμαι, όταν ήμουν στο Δημοτικό, ερχόταν ο δάσκαλος και με έδερνε αν έκανα μια ζημιά. Δεν είναι φοβερό πως η γενιά μου είχε μάθει ότι η βία είναι μια κανονικότητα; Η γενιά μου είχε μάθει στη βία. Και μια μέρα πήρα τη βέργα, την έσπασα μπροστά στον δάσκαλο και από τότε αυτός φοβήθηκε να με ξαναδείρει. Γιατί ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη βία ήταν η βία», είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved