Απόστολος Γκλέτσος: «Aν ήξερα ότι γινόντουσαν τέτοια πράγματα θα είχα πάει στον εισαγγελέα»
Showbiz

Απόστολος Γκλέτσος: «Aν ήξερα ότι γινόντουσαν τέτοια πράγματα θα είχα πάει στον εισαγγελέα»

Απόστολος Γκλέτσος:Η ειλικρίνειά του σε αφοπλίζει. Όπως παραδέχεται ο ίδιος, ίσως αυτός να είναι ο λόγος που στο τέλος κερδίζει τον σεβασμό και την συμπάθεια όσων τον γνωρίζουν.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, στα 54 του, νιώθει πλήρης καλλιτεχνικά, υπερήφανος για την υποδειγματική σχέση του με την κόρη του, ονειρεύεται και φιλοδοξεί ένα ενεργό πολιτικό μέλλον.

Ακόμη, ο Απόστολος Γκλέτσος, δεν διστάζει να σχολιάσει στο περιοδικό ΕΓΩ,με αυστηρό τόνο όλες τις εξελίξεις για το ελληνικό #MeToo.

Μετράτε πολλά χρόνια καριέρας. Υπάρχει κάτι που δεν έχετε κάνει και σας έχει μείνει απωθημένο ή αισθάνεστε πλήρης;

Μου αρέσει να συμμετέχω σε δουλειές που έχουν αντίκρισμα στον κόσμο. Μέχρι στιγμής συμβαίνει αυτό, οπότε είμαι μια χαρά, είμαι πλήρης.

Όταν κοιτάτε πίσω, νοσταλγείτε κάτι;

Όχι, δεν μου αρέσει να γυρνάω πίσω. Μου αρέσει να βλέπω μπροστά, μου αρέσει να σκέφτομαι ότι θα με αξιώσει ο Θεός να έχω συμμετοχές και σε άλλες δουλειές που θα γίνουν και ο κόσμος θα ενδιαφερθεί για αυτές. Θέλω να σκέφτομαι ότι θα έχω καλές συνεργασίες με σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιούς, είτε στη τηλεόραση είτε στο θέατρο.

Καμαρώνετε για την σχέση που έχετε χτίσει με την κόρη σας, την Βαλίσια;

Η κόρη μου εισήχθη πέρσι στο πανεπιστήμιο. Βέβαια, έκανε τα μαθήματα μέσω υπολογιστή, λόγω της πανδημίας. Νομίζω ότι δεν κατάλαβε τι της συνέβη, δεν κατάλαβε ακαδημαϊκότητα. Όχι μόνο η κόρη μου, αλλά όλα τα παιδιά. Τώρα ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι καλύτερος και θα μπουν στα αμφιθέατρα. Έδωσαν αγώνα τα καημένα και τους το εύχομαι.

Παρατηρείτε στοιχεία του χαρακτήρα σας στην Βαλίσια;
Ναι, μπορώ να πω ότι βλέπω.

Έχετε συγκρουσιακή σχέση μαζί της;
Όχι, κατάλαβα που το πας (γέλια). Παρόλο που βλέπω στοιχεία μου σε εκείνη, δεν έχουμε συγκρουσιακή σχέση. Το αίμα νερό δεν γίνεται.

Για εσάς, η μεγαλύτερή σας επιτυχία είναι η σχέση που έχετε δημιουργήσει με την κόρη σας;
Δεν θα φανταζόμουν κάπως αλλιώς την σχέση μου με το παιδί μου, είτε ήταν κορίτσι είτε ήταν αγόρι. Ήταν προαποφασισμένο αυτό στο μυαλό μου. Όταν, στα 35 μου, αποφάσισα να γίνω πατέρας, πριν γεννηθεί το παιδί, αποφάσισα και πώς θα ήταν η σχέση μου μαζί του, ό,τι χαρακτήρα και αν είχε. Τα είχα σκεφτεί όλα.

Συμβαίνει το εξής οξύμωρο στην περίπτωσή σας: Παρόλο που εκπέμπετε μία μπρουτάλ αύρα, όλοι μιλούν για έναν πολύ ευαίσθητο άνθρωπο και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος κερδίζετε την συμπάθεια, παρά την σκληράδα την οποία μπορεί να θέλετε να βγάλετε. Αυτό πώς το εξηγείτε;
Δεν μπορώ να το εξηγήσω, τι να πω. Ίσως η ειλικρίνεια είναι τελικά αφοπλιστική και εκτιμάται. Αφοπλίζει τον άλλον και εκείνος λέει: «Ρε φίλε, μπορεί να είναι μ@λάκας, αλλά είναι ειλικρινής» (γέλια).

Έχετε κάποιο σχόλιο για το κίνημα #MeToo; Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα γινόντουσαν στην Ελλάδα τέτοιες αποκαλύψεις;
Ήταν η στιγμή που έπρεπε οπωσδήποτε να σπάσει το απόστημα. Οπωσδήποτε! Δεν πήγαινε άλλο, όπως είδαμε κι όπως καταλάβαμε, δεν πήγαινε άλλο. Έπρεπε περισσότερο για τους θύτες να σταματήσει όλο αυτό, γιατί που θα καταλήγαν αυτοί οι άνθρωποι; Τι άλλο θα έκαναν πια, αν δεν τους σταματούσε κάποιος; Στο έγκλημα; Θα έπαιρναν ζωή; Ακόμη και η απέχθεια έχει τα όριά της. Ήταν απεχθές όλο αυτό, αλλά επιτέλους σταμάτησε. Τώρα θα έρθει η κάθαρση και η τιμωρία από την δικαιοσύνη.

Να σας ρωτήσω αν γνωρίζατε για παραβατικές συμπεριφορές;
Πραγματικά δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα. Κοίταξε, για να μην το παίζω και μάγκας, αν ήξερα ότι γινόντουσαν τέτοια πράγματα, θα είχα επέμβει. Θα είχα πάει στον εισαγγελέα και θα είχα επέμβει σοβαρά. Θα είχα απευθυνθεί στα θύματα και θα ρώταγα «συνέβη όντως αυτό;». Τέτοια σοβαρά πράγματα δεν είχα ακούσει. Τα τελευταία 15 χρόνια έλειπα από το θέατρο. Αυτά δεν γινόντουσαν στην τηλεόραση, στο θέατρο γινόντουσαν. Ελπίζω να τελειώσουν και μπράβο στα κορίτσια που τόλμησαν να μιλήσουν. Σε ό,τι αφορά το θέατρο, ήταν και το timing, το lockdown. Με κλειστά τα θέατρα, βρίσκεις το κουράγιο να μιλήσεις, είπε ο Απόστολος Γκλέτσος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved