Κατρίνα Τσάνταλη: Ηταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε.Η λέξη “εκκένωση” συνοδεύεται από απόλυτο πανικό
Showbiz

Κατρίνα Τσάνταλη: Ηταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε.Η λέξη “εκκένωση” συνοδεύεται από απόλυτο πανικό

Η Κατρίνα Τσάνταλη είδε μέσα σε λίγα λεπτά το δικό της δημιούργημα, το καταφύγιο ζώων που είχε δημιουργήσει, να γίνεται στάχτη από τη φωτιά αυτό τον θλιβερό Αύγουστο

Η Κατρίνα Τσάνταλη επιδόθηκε σε έναν απίστευτο αγώνα μαζί με φίλους της εθελοντές προκειμένου να μεταφερθούν τα ζώα σε ασφαλές σημείο και για τις επόμενες ημέρες ανέλαβε έναν άλλον αγώνα, να βοηθήσει άλλες φιλοζωικές, να προτρέψει τον κόσμο να υιοθετήσει τα εγκαταλελειμμένα και φοβισμένα ζωάκια και να συνδράμει οικονομικά όσους έχασαν το βιος τους.

Η Κατρίνα Τσάνταλη μίλησε στο περιοδικό Gala λίγο μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τα πάντα στο καταφύγιο που δημιούργησε μαζί με την Τόνια Σωτηροπούλου. «Ηταν σοκαριστικό αυτό που βιώσαμε. Η λέξη “εκκένωση” συνοδεύεται από τον απόλυτο πανικό. Ευτυχώς, με τη βοήθεια φίλων κατάφερα να εκκενώσουμε το καταφύγιο αλλά και το κτηνιατρείο που βρίσκεται απέναντι και ευτυχώς δεν κάηκε. Όταν πρωτοξεκίνησαν οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη φιλοξενούσαμε ήδη πυρόπληκτα ζώα, από σκύλους μέχρι κατσίκες, σε συνεργασία με το “Dogs’ Voice” που έκανε όλη τη δουλειά με σωτήρια οργάνωση. Συζητούσα με τον πατέρα μου την αγωνία μου και μου έλεγε: “Αποκλείεται να φτάσει μέχρι εκεί πάνω”. Όχι απλώς έφτασε, αλλά συνέχισε και πιο πέρα.

Ο πανικός είναι ένα εξωφρενικά άσχημο συναίσθημα. Η μόνη μου σκέψη ήταν τα ζώα. “Ας καεί, δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, σκεφτόμουν, “φτάνει να μη μείνει τίποτα πίσω που να αναπνέει. Όταν πέρασε το μεγάλο κακό και είδα την καμένη έκταση απελπίστηκα. Ο χώρος όπου είχα το καταφύγιο μέχρι τις 2 Αυγούστου ήταν καταπράσινος και γεμάτος δέντρα. Τώρα είναι κρανίου τόπος μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου. Απελπισία μ’ έπιασε και στην Εύβοια. Θα χρειαστούν 20 χρόνια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για να ξαναγεννηθεί η φύση. Αυτή είναι η φράση- χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Στον κήπο του σπιτιού μας φιλοξενήσαμε 14 σκυλιά, 2 κατσίκες κι ένα αρνάκι με εγκαύματα. Κανένα τους δεν ήταν του “A Little Shelter”, αυτά βρισκόντουσαν αλλού. Όμως θέλω να τονίσω ότι ήταν απίστευτα ελπιδοφόρο που έβλεπα κόσμο, νέους, ν’ ανοίγουν τα σπίτια τους για φιλοξενία πυρόπληκτων ζώων. Όχι για μια-δυο μέρες, αλλά για μήνα τουλάχιστον! Στην έκτακτη ανάγκη, ευτυχώς, γινόμαστε μια γροθιά». είπε η Κατρίνα Τσάνταλη στη συνέντευξή της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved