Μίκης Θεοδωράκης: Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο gossip-tv: «Για μένα είναι μια μέρα σοκ»
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο gossip-tv: «Για μένα είναι μια μέρα σοκ»

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 96 ετών.

Στο gossip-tv.gr μίλησε για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, ο συνθέτης, Γιώργος Χατζηνάσιος.

Με θλίψη και συγκίνηση αναφέρθηκε στο «πλούσιο» έργο του αλλά και στην μοναδική του προσωπικότητα.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας ο Μίκης. Και για τον πολιτισμό και για την Ελλάδα. Ο Μίκης χαρακτήρισε την Εθνική μας μουσική διεθνώς με τα τραγούδια, με τη συμφωνική του μουσική, με την κινηματογραφική του μουσική. Δεν νομίζω ότι πριν από τον Μίκη υπήρξε άλλος μεγάλος μουσικός, μουσουργός και μετά από τον Μίκη μου μπορεί να πλησιάσει την αξία του.

Ο Μίκης ήταν ένας χαρισματικός συνθέτης έμπνευσης. Ήταν η ιδιοσυγκρασία του σπάνια και μοναδική, σαν χαρακτήρας και σαν προσωπικότητα και όλος αυτός ο συνδυασμός ήταν η αιτία της μεγαλουργίας του έργου του. Άφησε πίσω του καλλιτέχνες και συνθέτες, οι οποίοι τον ακολούθησαν και πήραν το πνεύμα του το μουσικό. Δημιούργησαν πάνω στην ταυτότητα του και διαιωνίζουν σίγουρα το μουσικό του χάρισμα. Δε νομίζω ότι θα ξαναβγεί άλλος μουσικός, μεγάλος όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Για μένα είναι μια μέρα σοκ και για τον τόπο μας γιατί έφυγε ένα μεγάλο κεφαλαίο της Ελληνικής μουσικής».

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε ιστορία τόσο με την μουσική του, η οποία έχει ταξιδέψει σε όλοι τον κόσμο όσο και με την προσωπικότητα του στα μεγάλα γεγονότα της Ελλάδας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved