Μίκης Θεοδωράκης: Διαφωνίες για τον τόπο ταφής
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Διαφωνίες για τον τόπο ταφής

Στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων, ήθελε να αναπαυθεί για πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης που έφυγε το πρωί της Πέμπτης (2/9) από τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία επιθυμία του η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων, ο μεγάλος μουσουργός την είχε μεταφέρει στον ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας On Time η κόρη του Μαργαρίτα, επιθυμεί να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, εκεί όπου βρίσκεται το οικογενειακό εξοχικό και η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ίδια έχει προτείνει, να μεταφερθεί οριστικά στον Γαλατά αφού αφού γίνει εκταφή, σε τρία χρόνια.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον τόπο ταφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών την Πέμπτη, στις 15:00.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved