Μίκης Θεοδωράκης: Θρίλερ με την ταφή του! Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Θρίλερ με την ταφή του! Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Μίκης Θεοδωράκης: Σωστό... θρίλερ φαίνεται να εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες σε ό,τι αφορά τον ενταφιασμό του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, ύστερα και από την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η συγκεκριμένη διαταγή απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων, δίπλα στους τάφους των γονιών του και του αδελφού του Γιάννη.

Μία επιθυμία που είχε μεταφέρει στον ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Σύμφωνα, όμως, με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας On Time η κόρη του Μαργαρίτα, επιθυμεί να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, εκεί όπου βρίσκεται το οικογενειακό εξοχικό και η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ίδια έχει προτείνει, να μεταφερθεί οριστικά στον Γαλατά αφού γίνει εκταφή, σε τρία χρόνια.

Όλα τα παραπάνω όμως ανατράπηκαν μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορίνθου.

Το δικαστήριο, λοιπόν, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών την Πέμπτη, στις 15:00.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved