Μίκης Θεοδωράκης: Η παρέμβαση του γιου του, Γιώργου, στο θρίλερ που εκτυλίσσεται για την ταφή του!
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Η παρέμβαση του γιου του, Γιώργου, στο θρίλερ που εκτυλίσσεται για την ταφή του!

Μίκης Θεοδωράκης: Με ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να εκφράσει τη δική του θέση στο όλο θρίλερ που εκτυλίσσεται με την ταφή του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη ο γιος του Γιώργος

Το θρίλερ αυτό που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες αφορά στον ενταφιασμό του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, ύστερα από την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η συγκεκριμένη διαταγή απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων, δίπλα στους τάφους των γονιών του και του αδελφού του Γιάννη.

Μία επιθυμία που είχε μεταφέρει στον ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Σύμφωνα, όμως, με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας On Time η κόρη του Μαργαρίτα, επιθυμεί να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, εκεί όπου βρίσκεται το οικογενειακό εξοχικό και η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ίδια έχει προτείνει, να μεταφερθεί οριστικά στον Γαλατά αφού γίνει εκταφή, σε τρία χρόνια.

Όλα τα παραπάνω όμως ανατράπηκαν μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορίνθου.

Το δικαστήριο, λοιπόν, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως μέσω των social media αναρτώντας ένα μήνυμα που απευθυνόταν στην αδελφή του Μαργαρίτα. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ψυχραιμία Μαργαρίτα. Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε».

Να θυμίσουμε ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σήμερα εισήχθη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη μετά από έντονη αδιαθεσία που ένιωσε όμως αργά το απόγευμα πήρε εξιτήριο. Έτσι τα δύο αδέλφια δεν πέρασαν τη μέρα μαζί, παρ' όλο που επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη μέρα και για τους δύο.

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved