Γιώργος Θεοδωράκης: Δεν θα παραστεί στο Πρωτοδικείο και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα αψηφήσω τον πατέρα μου»
Showbiz

Γιώργος Θεοδωράκης: Δεν θα παραστεί στο Πρωτοδικείο και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα αψηφήσω τον πατέρα μου»

Μίκης Θεοδωράκης: Αποφασισμένος να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα του είναι ο γιος του Γιώργος ο οποίος με νέα ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθάρισε τις προθέσεις του ως προς την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. 

Να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα θρίλερ σε ό,τι αφορά την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, τελευταία επιθυμία του οποίου ήταν να ταφεί στα πάτρια εδάφη του, τον Γαλατά Χανίων. Κάτι που βρήκε αντίθετη την κόρη του Μαργαρίτα η οποία εξέφρασε την επιθυμία ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι όπου διατηρεί εξοχική κατοικία η οικογένεια.

Μετά από αυτή τη διχογνωμία με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δεν πρόκειται να παρθεί καμία απόφαση μέχρι αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Η συγκεκριμένη διαταγή απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Μία επιθυμία που είχε μεταφέρει στον ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Όλα τα παραπάνω όμως ανατράπηκαν μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορίνθου.

Το δικαστήριο, λοιπόν, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως μέσω των social media αναρτώντας προχθές (3/9) ένα μήνυμα που απευθυνόταν στην αδελφή του Μαργαρίτα. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ψυχραιμία Μαργαρίτα. Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε».

Ο ίδιος επανήλθε σήμερα (5/9) με νέο του μήνυμα στο οποίο ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο τη θέση του στο θέμα:

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι' αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου. Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά. Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ. Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι' αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα. Γιώργος Θεοδωράκης».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved