Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη (Photos & Video)
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη (Photos & Video)

Στην "αγκαλιά" των Ελλήνων "παραδίδεται" ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από το λαϊκό προσκύνημα που γίνεται στη Μητρόπολη Αθηνών. 

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Ένα «χρέος» τιμής, που το νιώθουν έντονα όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι επιθυμούν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον δικό τους Μίκη.

To λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3 το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό καταγωγής του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του χωριού και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του Γαλατά, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Μία επιθυμία, που συζητήθηκε επί ημέρες, καθώς η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, είχε ζητήσει ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό του.

Ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Χανίων, έγινε γνωστό πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κάνει μια σειρά ενέργειες για να εξασφαλίσει ότι θα ταφεί στον Γαλατά Χανίων, ακόμα και αν κάποιοι, μέσα από την οικογένειά του, διαφωνούν με αυτή του την επιθυμία.

Δείτε τις εικόνες από το λαϊκό προσκύνημα παρακάτω...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved