Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Όλη η Κρήτη μια φωνή – Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη
Showbiz

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Όλη η Κρήτη μια φωνή – Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Τα Χανιά και η Κρήτη αποχαιρετούν σήμερα τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Μίκη Θεοδωράκη.

Το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη λένε σήμερα τα Χανιά και η Κρήτη, όπου βρίσκεται η σορός του μεγάλου συνθέτη και αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, αποβιβάστηκε στο λιμάνι των Χανίων. Το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι περίπου μία ώρα νωρίτερα, ωστόσο η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βγήκε τελευταία.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου που παιάνιζαν συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς για να πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που έκανε μέσω του έργου του γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη σύντομη στάση στη δημοτική αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ Κρητικοί τραγουδούσαν το «Ένα το χελιδόνι».

Παράλληλα, στο σημείο υπήρχαν 96 βρακοφόροι (όσοι και τα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη).

Μέχρι τις 12:20, η σορός βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Δείτε το βίντεο από το Mega και την εκπομπή Πάμε Δανάη!

Το τελευταίο «αντίο»

Στις 13:00 περίπου θα μεταφερθεί στο χωριό του τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved