Μαρίνα Καλογήρου: Ο ρόλος της στα «Κομάντα και δράκοι» και η επική ατάκα του γιου της
Showbiz

Μαρίνα Καλογήρου: Ο ρόλος της στα «Κομάντα και δράκοι» και η επική ατάκα του γιου της

Η Μαρίνα Καλογήρου μιλάει για την επιστροφή της στη μικρή οθόνη μέσα από τη νέα σειρά του MEGA «Κομάντα και Δράκοι».

Και όχι μόνο!

  • Επιστρέφετε στην τηλεόραση μέσα από τη νέα σειρά του ΜΕGΑ «Κομάντα και Δράκοι». Μιλήστε μας για αυτήν.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά. Γεννήθηκε μέσα από μεγάλη έμπνευση, ενθουσιασμό και συνεργασία πολλών ανθρώπων. Είναι ένα μείγμα ρεαλισμού, μεταφυσικής κωμωδίας, μυστηρίου και "τρέλας". Σίγουρα δεν μοιάζει με τίποτα οπό αυτά που έχει δει κάποιος στην ελληνική τηλεόραση μέχρι σήμερα».

  • Πρόκειται για ένα διαφορετικό, για τα ελληνικά δεδομένα, και πρωτότυπο σενάριο. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θεωρείτε ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού;

«Νομίζω ότι κατ' αρχάς έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σύνθεση τόσων διαφορετικών πραγμάτων. Είναι πολύ δύσκολο να μη βρεις τον εαυτό σου κάπου μέσα σε αυτό, γιατί αυτή η διαφορετικότητα θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται η αληθινή ζωή, που έχει απ' όλα... που τα δέχεται όλα. Η ζωή δεν κάνει διακρίσεις, αν αυτό είναι παράξενο ή φυσιολογικό, αργό ή γρήγορο, συγκινητικό ή σκληρό. Υπάρχει χώρος για όλα αυτά μαζί».

  • Ο δικός σας ρόλος στη σειρά ποιος θα είναι; Τι σας γοήτευσε περισσότερο στην Ίριδα;

«Ο δικός μου ρόλος συνδέεται με τον χώρο του μεταφυσικού στην ιστορία. Με έναν τρόπο εισάγει το στοιχείο ότι υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα πέρα από αυτή που αντιλαμβάνεται ο νους μας και βλέπουν τα μάτια μας. Από όταν ήμουν πολύ μικρή, αυτός ο "μυστικός τόπος" που βρίσκεται πίσω από αυτά τα οποία καταλαβαίνουμε με γοητεύει πάρα πολύ. Έτσι, όταν διάβασα το σενάριο, η Ίρις μου ήταν πολύ οικεία».

  • Άρα δεν είναι κόντρα ρόλος;

«Όχι, καθόλου κόντρα. Θα έλεγα ότι είναι ό,τι πιο φυσικό για εμένα».

  • Αλήθεια, ποιον από τους ρόλους που έχετε μέχρι στιγμής ενσαρκώσει ξεχωρίζετε και γιατί;

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε ρόλος είναι ένα ταξίδι μέσα σου. Και γι' αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία το πού βρίσκεσαι ο ίδιος με τον εαυτό σου κάθε φορά. Μεγαλώνουμε μέσα από τους ρόλους μας, μαθαίνουμε, γι' αυτό και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν. Οι ρόλοι, οι ήρωες, είναι όλοι εν δυνάμει υπέροχοι. Το θέμα είναι τι είσαι εσύ ικανός να κάνεις τη δεδομένη στιγμή με αυτούς».

  • Ο ρόλος της Έλλης Λαμπέτη σας ακολουθεί ακόμα; Όταν αποδεχθήκατε την πρόταση, πέρασε από το μυαλό σας το τι θα επακολουθούσε;

«Να, αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα. Όταν μου προτάθηκε αυτός ο ρόλος ήμουν προσωπικά σε μια υπέροχα φωτεινή και γαλήνια περίοδο της ζωής μου. Όσο δύσκολα κι αν ήταν τα γυρίσματα, κατάφερνα να κρατήσω αυτή τη γαλήνη, αυτή τη σύνδεση με τον εαυτό μου. Αυτή ήταν η επιτυχία για εμένα. Όταν δέχθηκα την πρόταση, η γαλήνη ήταν εκεί και όταν βγήκε το αποτέλεσμα, έτσι όμορφο, η γαλήνη ήταν πάλι εκεί. Δεν είχε αλλάξει τίποτα μέσα μου. Φυσικά, η τρομερή κούραση ήταν και αυτή εκεί, αλλά το ταξίδι είχε γίνει σωστά».

  • Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις δουλειές που θα κάνετε;

«Νομίζω ότι πρώτα απ' όλα είναι το έργο. Δηλαδή το μήνυμα, το νόημα του. Γιατί εκεί μέσα γίνεται η βουτιά και πρέπει να αξίζει τον κόπο, να είναι ωφέλιμο και για εμένα και για τους άλλους. Φυσικά, ο σκηνοθέτης είναι εξίσου σημαντικός, αφού εκείνος ορίζει τη διαδρομή και είναι και αυτός που θα αναδείξει ή όχι αυτά τα νοήματα».

  • Στη συγκεκριμένη δουλειά, τη σειρά «Κομάντα και Δράκοι», τι σας ώθησε να πείτε το «ναι»;

«Από το 2004 ήθελα να δουλέψω με τον; Θοδωρή Παπαδουλάκη. Είχα δει μια μικρού μήκους ταινία που είχε κάνει, και είχα καταγοητευτεί! Τώρα, σε συνδυασμό με το σενάριο και αυτόν τον ρόλο, η πρόταση έμοιαζε ιδανική!».

  • Πρωταγωνιστές της σειράς είναι τέσσερα παιδιά, γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα παιδιά κλέβουν πάντα την παράσταση. Πώς είναι η συνεργασία μαζί τους;

«Δύσκολη! Αλλά εκεί κι αν μαθαίνεις! Όμως και τόσο γλυκιά... Είναι όλα αγγελάκια».

  • Ως μητέρα ενός έφηβου αγοριού, τι συμβουλές θα δίνατε στα «Κομάντα»;

«Να είναι ο εαυτός τους, να είναι ελεύθεροι. Και αυτό πάντα με σεβασμό σε όλα τα πλάσματα γύρω τους. Δύσκολος συνδυασμός, αλλά κομάντο είναι!».

  • Ο γιος σας έχει παρακολουθήσει μέρος των γυρισμάτων; Ποιες είναι οι εντυπώσεις του;

«Μέχρι να έρθουμε στην Κρήτη δεν ήθελε να ακούσει για τίποτα καλλιτεχνικό. Μετά άρχισε να παρακολουθεί τα γυρίσματα, ξετρελάθηκε, κάτι του "έκανε" ο Θοδωρής μάλλον. Την προηγούμενη βδομάδα δήλωσε ότι θέλει να γίνει σκηνοθέτης!».

  • Πώς αντιδράσατε;

«Γέλασα. "Θα του περάσει" σκέφτηκα! Μετά θυμήθηκα τον Γιάννη Σμαραγδή που όταν τον γνώρισε, μικρούλη, μου είχε πει: "Όταν μεγαλώσει θα γίνει ή συγγραφέας ή σκηνοθέτης. Σου το υπογράφω!". Ας ασχοληθεί με ό,τι θέλει λέω εγώ... Αρκεί να είναι ευτυχισμένος», είπε η Μαρίνα Καλογήρου στο ΒΗΜΑ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved