Γιώργος Βάλαρης: «Τον Μίκη Θεοδωράκη θα τον έχω πάντα στην ψυχή μου ως έναν μέγα φωστήρα»
Showbiz

Γιώργος Βάλαρης: «Τον Μίκη Θεοδωράκη θα τον έχω πάντα στην ψυχή μου ως έναν μέγα φωστήρα»

Ο Γιώργος Βάλαρης παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην μέχρι τώρα καριέρα του, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και παρέμεινε ταγμένος στο θέατρο. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του με αφορμή το «ανέβασμα» της παράστασης «Όμορφη Πόλη» μιλά για τον Μίκη Θεοδωράκη αι τη σχέση μαζί του.

«Η «Όμορφη πόλη» είναι όντως η παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή μου στα θεατρικά δρώμενα και είχε προγραμματιστεί, εδώ και αρκετό καιρό, αλλά, λόγω των συνθηκών, πήγαινε πίσω. Μόνο που τώρα θα έχει αφιερωματικό χαρακτήρα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης. Έτσι, λοιπόν, με έναν ιδιαίτερο και συγκινητικά τρόπο θα αποτίσουμε φόρο τιμής στον μέγιστο οικουμενικό μουσουργό της ρωμιοσύνης, αλλά και σε έναν άνθρωπο πολύ δικό μου, με τον οποίο συνδέθηκα, τον αγάπησα και θα τον έχω πάντα στην ψυχή μου ως έναν μέγα φωστήρα».

Τι έχεις κρατήσει από την προσωπική και επαγγελματική σχέση που είχες μαζί του;

«Είχα την τύχη και την ευλογία, πριν από την έλευση της πανδημίας, να είμαι συχνά στο σπίτι του καινά συζητάμε, να μου αφηγείται πολλές και σπουδαίες ιστορίες από την ένδοξη ζωή του, το ιστορικό παρελθόν του, με τους αγώνες που είχε δώσει, καθώς επίσης να οργανώνουμε μελλοντικά σχέδια. Ήθελα να σκηνοθετήσω κάποια ακόμη έργα του»

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί ξανά, με μεγάλη επιτυχία, από την έλευση της πανδημίας. Πες μας δυο λόγια

«Πρόκειται για μία λαϊκή τραγωδία, η οποία μέσα από το ποιητικό έργο
του Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, αντιπροσωπεύει σημαντικές περιόδους της καλλιτεχνικής πορείας του. Επιπλέον, ακούγονται κάποια επιλεγμένα διαχρονικά τραγούδια και επιτυχίες του μουσουργού και είναι σαν να προβάλλεται όλη η μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας.

Έχει αλλάξει η ομάδα των συντελεστών;

«Η ομάδα παραμένει ίδια, ενώ έχουν προστεθεί η Γλυκερία, στο τραγούδι, και ο Λεωνίδας Κακούρης. Χαίρομαι πολύ που έχω και αυτούς τους δύο συνεργάτες, οι οποίοι με το ήθος και την εμπειρία τους θα φωτίσουν ακόμη πιο μαγικά την Όμορφη πόλη»», λέει στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved