Γιώργος Βάλαρης: «H φοβία, λόγω του κορονοϊού, έχει περάσει πια στη συνείδηση μας»
Showbiz

Γιώργος Βάλαρης: «H φοβία, λόγω του κορονοϊού, έχει περάσει πια στη συνείδηση μας»

Ο Γιώργος Βάλαρης παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην μέχρι τώρα καριέρα του, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και παρέμεινε ταγμένος στο θέατρο. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του με αφορμή το «ανέβασμα» της παράστασης «Όμορφη Πόλη» μιλά για την παράσταση, το θέατρο και τον έρωτα στη ζωή του.

Ο έρωτας και η επανάσταση παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου;

Ο έρωτας και η επανάσταση είναι δύο σημαντικές λέξεις και έννοιες οι οποίες λειτουργούν καταλυτικά στη ζωή μου. Με έναν τρόπο κάνω και εγώ τις επαναστάσεις μας, αλλά κάπως πιο ήσυχα. Και αυτό γιατί δεν έχω υπάρξει σε μία θορυβώδη ή ταραχώδη εποχή.

Ποια είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που έχεις κάνει μέχρι τώρα;
Να αισθάνομαι ότι δεν ανήκω στο καλλιτεχνικό κατεστημένο.

Δέχτηκες τρικλοποδιές από παραγωγούς ή καλλιτέχνες;
Ναι, και το γεγονός άτι μπόρεσα να επιβιώσω, όντας εκτός καλλιτεχνικού κατεστημένου, το θεώρησα μία προσωπική μου επιτυχία

Ισχύει ότι η «Όμορφη Πόλη» πρόκειται να παρουσιαστεί, από τον Νοέμβριο, σε κλειστό θέατρο;
Η αλήθεια είναι ότι η «Ομορφη πόλη», πέρα από τις παραστάσεις που θα δοθούν προσεχώς, πρόκειται να ανέβει ξανά, για έναν συγκεκριμένο αριθμό, στο Μέγαρο Μουσικής.

Πώς σου φαίνεται μετά το ξεκαθάρισμα που έγινε χάρη στο ελληνικό #metoo και την επαναλειτουργία των κλειστών θεάτρων, η νέα εποχή για τα θέατρα;

Το ελληνικό θέατρο είναι ποικλόμορφο, και αυτό το καθιστά ενδιαφέρον. Έχει μια πολυμορφία και μια πολιτισμικότητα. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο έχει καινούργιες φωνές, που το κάνουν πιο συναρπαστικό, και ανεβαίνει ο πήχης σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, στο θέατρο έχει μπει νέα γενιά και πάντα, όποτε δίνεται το βήμα σε αυτούς τους ανθρώπους, το μέλλον φωτίζεται. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την επαναλειτουργία των κλειστών θεάτρων, περιμένω να δω κι εγώ πώς θα αντιδράσει ο κόσμος, αφού η φοβία, λόγω του κορονοϊού, έχει περάσει πια στη συνείδηση μας.

Πηγή mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved