Ηρώ Πεκτέση: «Τίποτα δεν μου χαρίστηκε και δεν μου ήρθε απλόχερα»!
Showbiz

Ηρώ Πεκτέση: «Τίποτα δεν μου χαρίστηκε και δεν μου ήρθε απλόχερα»!

Η Ηρώ Πεκτέση αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της αλλά και για τον ρόλο της στην σειρά του Mega.

Η Ηρώ Πεκτέση, η οποία πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά του Mega «Αύριο μας ανήκει» μιλάει για τον ρόλο της, για τα προσωπικά της βιώματα αλλά και για τις απορρίψεις που δέχτηκε στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πώς πήρες το ρόλο της Έλλης;

Με το σπαθί μου! Τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Έγινε και πρώτη και δεύτερη οντισιόν. Μου αρέσει πολύ να περνάω από οντισιόν, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι σκηνοθέτες κάτι είδαν σε μένα και με επέλεξαν, ότι ταίριαζα για το ρόλο. Σε άλλες ακροάσεις έχω πάει καλά προετοιμασμένη και δεν με έχουν πάρει. Με απέρριψαν, γιατί πολύ απλά δεν έκανα για το ρόλο. Το κάστινγκ έχει μεγάλη σημασία.

Υποδύεσαι μια δημοσιογράφο που χάνει τη μνήμη της μετά από τροχαίο. Πώς είναι κάποιος να μην έχει παρελθόν;

Να αρχίζεις από το μηδέν είναι πολύ δύσκολο. Να σου λένε οι άλλοι ποια ήσουν και για ποιους είχες συναισθήματα και εσύ πλέον να μην νιώθεις. Δυστυχώς έχω προσωπική εμπειρία από κάτι ανάλογο, καθώς η γιαγιά μου έπαθε Αλτσχάιμερ. Οπότε χρησιμοποίησα στο ρόλο μου οικογενειακά μου βιώματα. Η ηρωίδα μου δεν έχει ολοκληρωτική απώλεια μνήμης, έχει όμως κενά. Έπαθε τραυματικό σοκ από το τροχαίο, ο εγκέφαλος της δεν δίνει πληροφορίες. Επειδή ο άνθρωπος είναι ζώο μιμητικό, βλέπει τι κάνουν όλοι οι άλλοι και κάνει τα ίδια. Κάνει ό,τι της λένε για να μην μείνει μόνη της. Το να μην θυμάται τον άντρα της εμένα μου λέει πολλά. Εντάξει, δεν θυμάται τι έζησαν. Όμως το άγγιγμά του; Για να μη νιώθει πάει να πει ότι ίσως δεν τον ερωτεύτηκε, ίσως είχαν έναν προβληματικό γάμο η δεν είχαν και οι δύο συναισθήματα. Αλλιώς κάτι θα της ξυπνούσε.

Μετά από αυτό το τροχαίο και ό,τι της έχει συμβεί, θα αλλάξει χαρακτήρα; Την αποκαλούσαν «το μαύρο πρόβατο της οικογένειας»…

Πιστεύω πως ναι. Ένα τροχαίο σε φέρνει αντιμέτωπο με το θάνατο. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος ή πιο σκληρός για να επιβιώσεις. Αυτή η ηρωίδα με ιντριγκάρει πολύ και περιμένω πώς και πώς να έρθουν τα σενάρια στα χέρια μου. Σε όλη μου την καλλιτεχνική διαδρομή, από το «Ου φονεύσεις» και τις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλο, από το «Αστέρα Ραχούλας», το «Έλα στη θέση μου», τη «Φαμίλια» και το «Ζακέτα να πάρεις», βλέπω μια εξέλιξη. Δεν μου ήρθαν όλα απλόχερα, γι’ αυτό εκτιμώ ό,τι μου δίνεται.

Η ομορφιά σου ήταν διαβατήριο για το χώρο του θεάματος;

Άλλες φορές ναι, άλλες όχι. Έπρεπε να αποδείξω ότι κάνω για το ρόλο δίπλα και τριπλά. Αλλά δεν με πειράζει, είμαι πεισματάρα. Είμαι τόσο ευλογημένη που παίζω σε αυτήν την σειρά. Συνεργάζομαι με τόσους ηθοποιούς, που στα γυρίσματα γίνονται σφουγγάρι και τους παρατηρώ πώς παίζουν.

Ποια είναι η Έλλη για σένα; Τι θέλεις να της συμβεί;

Η Έλλη είναι ένας χαμένος άνθρωπος. Ζει πρωτόγνωρα πράγματα. Θα ξετυλιχθεί η ιστορία στα χέρια μου και θα την καταλάβω. Η Έλλη δεν θα με κάνει να βαρεθώ ως ηθοποιός κι αυτό έχει μεγάλη γοητεία γιατί θα πρέπει να μάθω ποια είναι.

Πηγή: 7 μερες tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved