Δημήτρης Τσικλής: «Η κόντρα του Λευτέρη με τον Ακύλα είναι σαν φυσική άμυνα»!
Showbiz

Δημήτρης Τσικλής: «Η κόντρα του Λευτέρη με τον Ακύλα είναι σαν φυσική άμυνα»!

Ο Δημήτρης Τσικλής είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» και θα απασχολήσει πολύ αυτήν την σεζόν.

Ο Δημήτρης Ακύλας πρωταγωνιστεί στην σειρά «Άγριες Μέλισσες» και μιλάει για την κόντρα με τον πατέρα του «Ακύλα», τον οποίο υποδύεται ο Αιμίλιος Χειλάκης, για τη σχέση του με την Δρόσω αλλά και για το πως είναι να παίζει μαζί με τόσους αξιόλογους ηθοποιούς.

Πώς έγινε η επαφή σου με τις «Άγριες Μέλισσες» για τον τρίτο κύκλο της σειράς;

Πριν από τρία χρόνια περίπου, με κάλεσαν για μια -νέα τότε- σειρά που θα ξεκινούσε γυρίσματα. Ήτα ο Λευτέρης Χαρίτος και η Μιράντα Ρωσταντή, casting director, της παραγωγής, κι επρόκειτο για τις «Άγριες Μέλισσες». Συναντηθήκαμε σε ένα κλίμα γεμάτο χαρά και ευγένεια, όμως ο Λευτέρης μού είπε χαρακτηριστικά: ‘’ Είσαι καλός, αλλά νομίζω πως είσαι μικρός’’. Τους ευχαρίστησα θερμά και έφυγα. Τρία χρόνια μετά, με ξανακαλεί η Μιράντα, πάλι για τις «Μέλισσες». Προφανώς τώρα ήταν πολύ πιο σωστή στιγμή. Ερμηνευτικά, μπορούσα πλέον να ανταποκριθώ στο ηλικιακό εύρος της σειράς. Ο ρόλος μου είναι ο Λευτέρης Μεγαρίτης».

Παρακολουθούσε τις «Μέλισσες»;

Αυτό που μου άρεσε στις «Άγριες Μέλισσες» ως τηλεθεατή και εξακολουθεί να μου αρέσει και ως συντελεστής πλέον της είναι η φροντίδα. Είναι μια δουλειά προσεγμένη, που απαρτίζεται από ένα εξαιρετικό καστ. Την είχα παρακολουθήσει κυρίως αποσπασματικά μέχρι στιγμής, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας μου. Μέσα στο καλοκαίρι, προσπάθησα να δω όσα περισσότερα επεισόδια μπορούσα. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία για την ένταξη του χαρακτήρα μου. Είναι μια νέα προσθήκη που δεν σχετίζεται με το παρελθόν και τους ήρωες της μέχρι τώρα ιστορίας.

Μπήκες στη διαδικασία να διαβάσεις για τα πέτρινα χρόνια της χούντας;

Την ιστορία της μαύρης επταετίας τη γνωρίζω καλά. Σίγουρα όμως διαβάζω και ψάχνω συνεχώς νέα στοιχεία, που θα φωτίσουν υποκριτικά το ιστορικό υπόβαθρο. Ζούμε σε μια περίεργη χρονική στιγμή. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί η ιστορία. Έχουμε θεσπίσει πιο στέρεα τα δημοκρατικά πλαίσια μέσα στα οποία ζούμε και νομίζω πως ο λαός δεν θα έδειχνε ανοχή σε καμία πράξη τέτοιου είδους.

Ποιος είναι ο ήρωας σου, ο Λευτέρης; Η κόντρα που έχει με τον πατέρα του εντάσσεται στο «τελετουργικό» της ενηλικίωσής του ή πηγάζει από την ιδιοσυγκρασία του και τις πολιτικές του πεποιθήσεις;

Ο Λευτέρης Μεγαρίτης είναι ένα νεαρό αγόρι από τη Λάρισα, γιος του Ακύλα Μεγαρίτη και της Ζωής και αδερφός της Κορίνας. Ένας χαρακτήρας καθαρός και ειλικρινής, που βλέπει τον κόσμο με ρομαντισμό. Γαλουχημένος με αξίες και ευγένεια από την πλευρά της μητέρας του, αλλά έχοντας υποστεί μεγάλη καταπίεση από την πλευρά του πατέρα του. Παράτησε την αρχιτεκτονική και εργάζεται προσωρινά, σε μια ταβέρνα. Ο Λευτέρης είναι ένας νέος με ευαισθησίες. Η κόντρα, λοιπόν, με τον πατέρα του είναι περισσότερο υποσυνείδητη. Κάτι σαν φυσική άμυνα ή σαν αντίσταση στην καταπίεση του.

Στην πορεία, θα γνωρίσει τη Δρόσω. Θα υπάρξει κάποιο ειδύλλιο ανάμεσά τους;

Ο ήρωας αυτός αγαπά πολύ τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τη Δρόσω όμως τη γνωρίζει με τρόπο διαφορετικό. Μια συνάντηση καμβική, που γίνεται αφορμή για να καταλάβουν καλύτερα τους εαυτούς τους. Δεν γνωρίζω αν θα εξελιχθεί κάπως.

Πώς είναι να παίζεις με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη Μαρκέλλα Γιαννάτου και τόσους αξιόλογους ηθοποιούς με «περγαμηνές»;

Νιώθω πολύ τυχερός και χαρούμενος για τη συνύπαρξη μου με τόσο αξιόλογους συνεργάτες. Με έχουν αγκαλιάσει όλοι με ζεστασιά και φροντίδα. Είναι πολύ δοτικοί σε όλα τα επίπεδα. Καλλιτέχνες που έχουν χαράξει μεγάλες πορείες μέχρι στιγμής. Αυτό που θεωρώ σπουδαίο, όμως είναι το ποιόν τους ως άνθρωποι.

Πηγή: 7 μερες tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved