Τάσος Ιορδανίδης: «Με τη Θάλεια έχουμε μία μόνιμη συνεργασία στη ζωή»
Showbiz

Τάσος Ιορδανίδης: «Με τη Θάλεια έχουμε μία μόνιμη συνεργασία στη ζωή»

Για το έργο που έγραψε την περίοδο της καραντίνας μίλησε ο Τάσος Ιορδανίδης.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία επί σκηνής με τη σύζυγό του, Θάλεια Ματίκα.

”Θέλω να σου κρατάω το χέρι”, έργο δικό σας που το γράψατε εν καιρώ καραντίνας...

«Ένα βράδυ, εν καιρώ καραντίνας, χωρίς να ξέρω τι αναζητώ στο Υoutube, έπεσα πάνω στο "I wanna hold your hand” των αγαπημένων Βeatles. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, το άκουσα συνεχόμενα γύρω στις 10 φορές. Αφού πέρασε λίγη ώρα, η Θάλεια γύρισε και μου είπε "Άκου μία ιδέα που μου ήρθε… Απ’ αυτή την ιδέα και μετά, βρέθηκα πάνω από έναν υπολογιστή για μερόνυχτα και έγραφα... Τα δεκατέσσερα χρόνια συμβίωσης με τη σύζυγο μου αποτέλεσαν σημαντική πηγή έμπνευσης, αφού το έργο περιλαμβάνει πολλά βιογραφικά στοιχεία, υπό το πρίσμα της δραματοποίησης».

-Ο συγγραφέας σκηνοθετείται επάξια από την ηθοποιό, σκηνοθέτιδα και σύζυγο Θάλεια Ματίκα;

«Με τη Θάλεια έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο θέατρο. Και μην ξεχνάτε ότι έχουμε μία μόνιμη συνεργασία στη ζωή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε αποκτήσει κώδικες που λειτουργούν εποικοδομητικά στο επαγγελματικό πλαίσιο και η διαδικασία είναι ευεργετική, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ένας θέλει το καλύτερο για τον άλλο».

-Αμφότεροι επί σκηνής, στο θέατρο «Άλφα», ερμηνεύετε ένα «παράνομο» ζευγάρι, που οι γάμοι τους βρίσκονται σε κρίση...

«Ένα "παράνομο" ζευγάρι σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Οι γάμοι τους βρίσκονται σε κρίση. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Αυτό που ψάχνουν είναι η συντροφικότητα. Κάποιον να τους κρατάει το χέρι».

-Η μεγαλύτερη αξία στη ζωή σας;

«Ο σεβασμός. Στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, στον αδύναμο, στον δυνατό, στα ζώα... Στο δώρο της ζωής», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved