Καζάκου: Το όνομα της οικογένειας μου μπορεί να λειτουργήσει σαν πλεονέκτημα και να με προστατεύσει
Showbiz

Καζάκου: Το όνομα της οικογένειας μου μπορεί να λειτουργήσει σαν πλεονέκτημα και να με προστατεύσει

Στο πρόσωπο της όλοι ψάχνουν να βρουν την Τζένη Καρέζη, αλλά η Τζένη Καζάκου ετοιμάζεται να διαγράψει τη δική της πορεία στον χώρο του θεάματος.

Η νεαρή και πολλά υποσχόμενη ηθοποιός εφέτος κάνει το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη πρωταγωνιστώντας στην πολυαναμενόμενη κωμωδία της χρονιάς, τους «Συμπεθέρους απ' τα Τίρανα».

Πέρα από την κωμική τους διάσταση οι «Συμπέθεροι» πραγματεύονται ένα κοινωνικό θέμα. Αυτό του ρατσισμού.

«Εμένα μου αρέσει αυτή η δουλειά γιατί μέσα από το χιούμορ θίγει πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Οπως ναι ο ρατσισμός, η ομοφοβία...».

Παραμένουμε ρατσιστική κοινωνία ή έχουμε αλλάξει;

«Πιστεύω πως ναι, δυστυχώς παραμένουμε. Βέβαια αυτό εξαρτάται από το πώς έχει μεγαλώσει ο καθένας, τι μόρφωση έχει λάβει και πώς την καλλιεργεί. Εγώ γεννήθηκα στην Κυψέλη, στο κέντρο της Αθήνας, πήγα σε δημόσιο σχολείο που είχα πάρα πολλά παιδιά με καταγωγή από άλλες χώρες, οπότε εμένα δεν μου έκανε ποτέ εντύπωση αυτή η διαφορετικότητα. Ισα-ίσα απορώ με τους ανθρώπους που το βλέπουν διαφορετικά».

Παράλληλα σας βλέπουμε και στη μίνι σειρά εποχής της ΕΡΤ «Βάρδιανος στα σπόρκα». Από κάτι σύγχρονο κάνετε ένα άλμα στο παρελθόν. Πώς ήταν αυτή η συνεργασία;

«Σε αυτή τη δουλειά έκανα ταξίδι στον χρόνο. Είχα την ευκαιρία να βιώσω μια άλλη εποχή, μια άλλη κοινωνία με μεγαλύτερα στερεότυπα απ' ό,τι σήμερα, που δείχνει όλες τις ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στην πανδημία της χολέρας. Μπορεί να γράφτηκε το 1893 αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο σύγχρονο. Υπάρχει ένας παραλληλισμός με τα όσα βιώνουμε σήμερα».

Ως νέα στον χώρο του θεάματος, σας σόκαραν οι δημοσιές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο;

«Η αλήθεια είναι πως ναι. Με σόκαρε περισσότερο ότι έγιναν από ανθρώπους που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη τέχνη. Συμβαίνει σε όλους τους χώρους, είναι λάθος, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Απλά έπαθα σοκ που συνέβη σε εμάς γιατί στο μυαλό μου ο ηθοποιός πρέπει να έχει πάρα πολλή ενσυναίσθηση και να καταθέτει την ψυχή του για να είναι 100% μέσα στον ρόλο».

Θα μπορούσαν αυτά τα περιστατικά να σας αποθαρρύνουν από το να συνεχίσετε να εργάζεστε σε αυτόν τον χώρο;

«Οχι. Οσο βάρος και αν κουβαλάω από το όνομα της οικογένειας μου, θεωρώ ότι αυτό ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει και σαν πλεονέκτημα και να με προστατεύσει», είπε στο ΒΗΜΑ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved