Αντώνης Σκόκος: Ο Έλληνας μαέστρος που ζει στις ΗΠΑ και γράφει μουσική για ταινίες και το The Voice!
Showbiz

Αντώνης Σκόκος: Ο Έλληνας μαέστρος που ζει στις ΗΠΑ και γράφει μουσική για ταινίες και το The Voice!

Για τους Έλληνες τραγουδιστές και μουσικούς γενικότερα, ο Αντώνης Σκόκος είναι ένας από τους καλύτερους μαέστρους της χώρας μας. Ο ίδιος όμως, αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να φύγει για την Αμερική, διεκδικώντας μία διεθνή καριέρα. 

Από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς, συνθέτης ενορχηστρωτής, παραγωγός και πιανίστας, ο Αντώνης Σκόκος έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και μαέστρος με τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές όπως, Μαρινέλλα, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Πάριος, Χρήστος Δάντης, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Δημήτρης Μητροπάνος, Γλυκερία, Γιάννης Μηλιώκας, Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς, Νίκος Οικονομόπουλος, Τάμτα, Ελένη Φουρέιρα, Καίτη Γαρμπή, Διονύσης Σχοινάς, Πάνος Κιάμος, Λευτέρης Πανταζής, Βασίλης Καρράς, Στέφανος Κορκολής, Γιώργος Αλκαίος, Νίκος Αλιάγας, Δήμος Αναστασιάδης και άλλοι.

Τα τελευταία 30 χρόνια εργαζόταν σταθερά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ως ενορχηστρωτής, πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος. Σπούδασε στο Παρίσι με υποτροφία από το Ωνάσειο Ίδρυμα για 8 χρόνια και αποφοίτησε από τέσσερα διαφορετικά μουσικά πανεπιστήμια και όλα του τα μουσικά διπλώματα τα πήρε με άριστα και με χρυσό βραβείο. Στη Γαλλία, συνεργάστηκε με τον Νίκο Αλιάγα στον δίσκο του, ως συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής.

Από πολύ μικρός κιόλας, πήρε καλλιτεχνικά ερεθίσματα μιας και ο πατέρας του ήτανε ντράμερ στους Formix, μέλος του οποίου ήτανε και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, τον οποίο ο Αντώνης Σκόκος θεωρεί μουσικό του πατέρα.

Αν και ο Αντώνης ξεκίνησε να σπουδάζει κλασική μουσική, ως πραγματικός λάτρης της μουσικής δεν παρέμεινε στάσιμος, σπούδασε και μετέπειτα έγραψε και ενορχήστρωσε Jazz, pop, neo classical , Soundtracks και άλλα είδη μουσικής.

Πολλά από τα μουσικά album όπου έχει συμμετάσχει ο Αντώνης Σκόκος ως παραγωγός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας, έχουν αποκτήσει τίτλους πολυπλατίνας, πλατίνας και χρυσού. Η λίστα μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει 7 χρυσά άλμπουμ, 4 πλατινένια και 2 πολυπλατινένια.

Ο ίδιος, έχει επίσης εργαστεί και στην τηλεόραση σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως υπεύθυνος ορχήστρας και ενορχηστρωτής όπως στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου “Θα πεις και ένα τραγούδι”, στις βραδιές μουσικής του ΣΚΑΙ με τίτλο “Amstel Live”, στην εκπομπή της Άννας Δρούζα με τίτλο “Ό,τι καλύτερο” και έχει συνεργαστεί και με τον Νίκο Μαστοράκη στην εκπομπή “12”.

Μια από τις μεγάλες του αγάπες, είναι να γράφει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες. Ήδη, κάποιες από τις ταινίες που έγραψε μουσική, έχουν βραβευτεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Αυτή την στιγμή, συνεργάζεται με την Σίντυ Κόουαν, που έχει βραβευτεί με Emmy και έχει προταθεί για Oscar και με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ που είναι παραγωγός και μέτοχος της Warner Brothers, που επίσης έχει προταθεί για 8 primetime Emmy. Επίσης, από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε στο Λος Άντζελες, ο Αντώνης Σκόκος συνεργάζεται με τον Πολ Μίρκοβιτς και το "The Voice," όπου κάνει τις ενορχηστρώσεις του The Voice USA.

Από τον Ιούλιο του 2021 δουλεύει με τον Αμερικανό παραγωγό Will Hess και υπογράφει τη μουσική ενός ντοκιμαντέρ για το Festival που γίνεται κάθε χρόνο στην Νέα Ορλεάνη, το “Mardi Gras”.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του με κορυφαίους καλλιτέχνες:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved