Μαρία Καλλιμάνη: «Ο θαυμασμός της Αιμιλίας για τον Ακύλα είναι απεριόριστος»
Showbiz

Μαρία Καλλιμάνη: «Ο θαυμασμός της Αιμιλίας για τον Ακύλα είναι απεριόριστος»

Σπάνιας πειθαρχίας και ευγένειας καλλιτέχνιδα, η Μαρία Καλλιμάνη υποδύεται την δασκάλα στις «Άγριες μέλισσες».

Η ηθοποιός μίλησε για την ηρωίδα της, Αιμιλία Λειβαδά, ενώ αποκάλυψε αν είναι ερωτευμένη με τον Ακύλα.

Στο πρόσωπο σας ο κ. Χαρίτος, βρήκε την ιδανική δασκάλα του Διαφανίου. Πείτε μας για την Αιμιλία Λειβαδά. Πόσο καλά την έχετε γνωρίσει;

«Ακόμη τη γνωρίζω, όπως και τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Η Αιμιλία είναι μια γυναίκα αυστηρή, ένας πολύ κλειστός άνθρωπος που έχει τις απόψεις του και δεν διστάζει να συγκρουστεί. Δεν μπορώ να πω ότι με τον ερχομό της στο Διαφάνι κέρδισε τη συμπάθεια των κατοίκων και των μικρών μαθητών της. Υποστηρίζει την επανάσταση, έτσι τη χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι που είναι φιλικά προσκείμενοι στο καθεστώς, όπως και ο γαμπρός της ο Ακύλας που είναι παντρεμένος με την αδελφή της, τη Ζωή. Ζει μαζί τους. Το πρώτιστο για την Αιμιλία είναι να προστατεύσει την οικογένεια της αδελφής της με την οποία είναι πολύ διαφορετικές και έχουν συγκρούσει. Παρ' όλα αυτά, την αγαπάει βαθιά».

Γιατί συγκρούονται;

«Γιατί η Ζωή, καθώς δεν είναι ευτυχισμένη στον γάμο της, δεν είναι πιστή στον άντρα της. Η Αιμιλία από την πλευρά της που είναι πιστή στις αξίες και τις αρχές της οικογένειας, της πατρίδας και της θρησκείας δεν διανοείται ότι κάποιος μπορεί να διαλύσει τον ιερό θεσμό του γάμου. Ετσι προσπαθεί να την προσγειώσει και να την επαναφέρει στον ίσιο δρόμο. Παράλληλα, στο πρόσωπο του Ακύλα βλέπει έναν άνθρωπο που είναι καλός οικογενειάρχη, συνεπής σε αυτό που πρεσβεύει, αξιόλογος. Δεν κοιτάζει τα τρωτά του σημεία αλλά μόνο τις αρετές του, αυτές που εκείνη θεωρεί αρετές. Ισως όμως δεν τα γνωρίζει όλα για τον γαμπρό της. Κι εγώ αναζητώντας να βρω την Αιμιλία στον ρόλο, αναρωτιέμαι για πολλά πράγματα αλλά μου αρέσει που δεν είναι όλα λυμένα και προκαθορισμένα. Ερχονται αποκαλύψει όχι μόνο για τους θεατές αλλά και για εμάς».


Μήπως είναι ερωτευμένη με τον Ακύλα;

«Δεν μπορώ να σας πω αν αυτό είναι έρωτας, αλλά ο θαυμασμός της Αιμιλίας για εκείνον είναι απεριόριστος. Δεν έχει κάνει τη δική της οικογένεια. Εχει καταπιέσει με έναν τρόπο τον κόσμο των αισθήσεων. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή έρθει σε επαφή με τη γυναικεία της φύση. Είναι δυναμική και δεν φοβάται να πει τη γνώμη της. Χώνεται εκεί που δεν τη σπέρνουν αλλά θεωρεί ότι αυτό είναι μέσα στα καθήκοντα της».

Ο Λάμπρος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και φιλελεύθερο πνεύμα.

«Γι' αυτό και το χωριό δεν την υποδέχεται με ανοιχτεί αγκάλες. Λείπει ο Λάμπρος και σε εκείνους και στους μαθητές και η Αιμιλία δεν είναι ευέλικτη ως άνθρωπος. Εχει έρθει να εκπαιδεύσει τους μαθητές σύμφωνα με τις αρχές του καθεστώτος και να τους βάλει στον ίσιο δρόμο, Ενώ θα ήθελε να είναι πιο διπλωματική δεν τα καταφέρνει και έρχεται σε σύγκρουση με τους ανθρώπους του χωριού με αποτέλεσμα να μην τη συμπαθούν. Η Αιμιλία θεωρεί ότι οι χειρότερες είναι οι γυναίκες του Διαφανίου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρώνονται εναντίον της. Δεν δέχονται τον δογματικό της τρόπο και τον αυστηρό της πουριτανισμό που θέλει να επιβάλλει. Η δασκάλα τα βρίσκει δύσκολα αλλά είναι μια γυναίκα που δεν κάνει πίσω. Τολμά να συγκρουστεί με οποιοδήποτε κόστος».

Θα υπάρξει ένας έρωτας που θα μπορούσε να τη μαλακώσει;

«Δεν το γνωρίζω. Εχω περιέργεια να δω προς τα πού θα πάει ο χαρακτήρας της και ποια θα είναι η εξέλιξη της, αλλά είμαι σίγουρη πως έχει και τις ευάλωτες πλευρές της και υπάρχουν ρωγμές σε αυτό το σκληρό περίβλημα. Εγώ καλούμαι να υπερασπιστώ την ηρωίδα μου, να την κατανοήσω και όχι να την κρίνω. Αναμένω κι εγώ να ανακαλύψω αυτές τις ευαίσθητες πτυχές του χαρακτήρα της. Σίγουρα είναι αδιαμφισβήτητη η αγάπη της για την αδελφή της και αυτό είναι το τρωτό σημείο για έναν άνθρωπο δογματικό και απόλυτο στις απόψεις του όπως εκείνη».

Υπάρχει κάτι στο παρελθόν των δύο αδελφών που Θα έρθει στην επιφάνεια;

«Εχουν κι εκείνες τα κοινά τους μυστικά», είπε στο ΤV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved