Κατερίνα Παπαδοπούλου: Η σύζυγος του Πουρσανίδη είναι ο άνθρωπος-κλειδί για καριέρα στο Χόλιγουντ
Showbiz

Κατερίνα Παπαδοπούλου: Η σύζυγος του Πουρσανίδη είναι ο άνθρωπος-κλειδί για καριέρα στο Χόλιγουντ

Η διεθνής καριέρα ήταν πάντα ένα μεγάλο όνειρο για τους Ελληνες ηθοποιούς, εφικτό μόνο για ελάχι­στους που ξενιτεύτηκαν για να τα καταφέρουν.

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου άλλαξε την κατάσταση με το ΚΡ Talent Management, το μοναδικό γραφείο στην Ελλάδα που εκπροσωπεί Ελληνες ηθοποιούς αποκλειστικά στην ξένη αγορά.

Χάρη στην Κατερίνα, όλο και περισσότερα ελληνικά ονόματα μπαίνουν πλέον στους τίτλους μεγάλων ξένων σειρών ή ταινιών και η διεθνής καριέρα τους κλείνει το μάτι.Η Κατερίνα γνωρίζει τον χώρο και από μέσα και από έξω. Σύζυγος του Νίκου Πουρσανίδη, ξεκίνησε και η ίδια την καριέρα της ως ηθοποιός. «Τέλειωσα τη Δραματική Σχολή, αλλά και τη Φιλοσοφική για να κάνω το χατίρι των γονιών μου. Εκανα κάποιες δουλειές ως ηθοποιός στην Ελλάδα, αλλά σύντομοι συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν χαρούμενη με αυτό που έκανα. Αποφάσισα λοιπόν να ψαχτώ για να βρω τι είναι αυτό που μου αρέσει», είπε.

Ηταν μόλις 23 ετών. Μαζί με τον Νίκο, με τον οποίο μετράνε πλέον 14 ευτυχισμένα χρόνια μαζί, μετακόμισαν στο Λονδίνο αναζητώντας την τύχη τους. Εκείνος στην υποκριτική και εκείνη πίσω από τις κάμερες. Η Κατερίνα δοκίμασε σχεδόν τα πάντα. «Και λίγο παραγωγή, και λίγο stage management, και λίγο casting. Μέχρι που μπήκα στα agencies κι εκεί ανακάλυψα τι πραγματικά ήθελα να κάνω: να εκπροσωπώ τους ηθοποιούς», εξήγησε η ίδια. Για τα επόμενοι πέντε-έξι χρόνια δούλεψε στα μεγαλύτερα πρακτορεία του Λονδίνου, μαζεύοντας πείρα και γνωρίζοντας τους κατάλληλους ανθρώπους.

Μέχρι που ήρθε στη ζωή τους ο γιος τους ο Φίλιππος και ταυτόχρονα άρχισαν να έρχονται κοίλες προτάσεις στον Νίκο για να παίξει στην Ελλάδα. Η επιστροφή ήταν μονόδρομος. «Επρεπε να βρω λοιπόν έναν τρόπο να κάνω κάτι στην Ελλάδα αξιοποιώντας την εμπειρία μου και τις επαφές μου. Κατ' ανάγκη, δηλαδή, άνοιξα στην Αθήνα αυτό το γραφείο. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια agencies και στην, Ελλάδα, αλλά αυτά εκπροσωπούν ηθοποιούς στην εγχώρια αγορά. Εγώ ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Να εκπροσωπώ τους ηθοποιούς μου αποκλειστικά στην ξένη αγορά».

Ο πρώτος της πελάτης ήταν φυσικα ο Νίκος Πουρσανίδης. Η δεύτερη ήταν η Μελισσάνθη Μάχουτ. Σε χρόνο dt η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει. «Στην αρχή προσέγγιζα εγώ ηθοποιούς. Σύντομα, όμως, η φήμη του γραφείου εξαπλώθηκε, ο ένας ηθοποιός έλεγε καλά λόγια για μένα όποιον άλλον και έτσι άρχισαν οι ηθοποιοί να προσεγγίζουν εμένα».

Η πάντα ανήσυχη Κατερίνα, που ποτέ δεν έκοψε τις επαφές της με την Αγγλία («στην ουσία πηγαινοέρχομαι. Εξι μήνες είμαι στην Αθήνα και έξι στο Λονδίνο»), σύντομα άνοιξε και εκεί δεύτερο γραφείο, για να εκπροσωπεί Ευρωπαίους ηθοποιούς. Και με αυτούς λειτούργησε η ιστορία όπως και με τους Ελληνες. Στην αρχή τους προσέγγιζε εκείνη και μετά δούλεψε το «από στόμα σε στόμα».

Σήμερα το γραφείο της εκπροσωπεί συνολικά 50 ηθοποιούς, Ελληνες και ξένους. «Θέλω να κρατάω μικρή την ομάδα των ηθοποιών μου - πενήντα είναι ο μέγιστος αριθμός, για να μπορώ να τους αφιερώνω τον χρόνο που χρειάζονται», λέει η Κατερίνα.

Tης ζητήθηκε να μου πει κάποια ονόματα Ελλήνων ηθοποιών που ανήκουν στο γραφείο της. «Ο Νίκος Πουρσανίδης, φυσικά, που πρόσφατα έπαιξε στο "The lost Daughter" της Μάγκι Τζίλενχαλ και στο, "Salman Persi", ένα τεράστιο πρότζεκτ το οποίο ακόμα είναι στο στάδιο των γυρισμάτων. Η Μελισσάνθη Μάχουτ, που έπαιξε στην ταινία του Νetflix "Διαγωνισμός τραγουδιού για τη Εurovision Τhe Story of the Fire Saga και στο "Τhe Sandman του Apple Tv. Ο Βασίλης Κουκαλάκης, ο οποίος τώρα θα κάνει μια ταινία με τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Η Κίκα Γεωργίου που έπαιξε στο "The new Pape'' του Netflix. Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης με τον οποίο μόλις κλείσαμε μαζί μια σειρά, το "Magpie Murdres". Ο Χρήστος Βασιλόπουλος, που έχουμε κλείσει δύο αμερικάνικες σειρές μαζί, η Έρρικα Μπίγιου που ήταν στο "The Durrells" και ο Σταύρος Ζαλμάς που ήταν στο "Bulletproof". Τους περισσότερους από αυτούς τους έχω αποκλειστικά. Αλλά καμιά φορά, όταν οι casting directors μου ζητούν βοήθεια, για παραγωγές που γυρίζονται στην Ελλάδα, όπως η ταινία του Κρόνενμπεργκ, μπορεί να προτείνω και Ελληνες ηθοποιούς που δεν εκπροσωπώ».

Πηγή:Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved