Νίκη Λυμπεράκη: «Είναι φορές που έχω τρομάξει με την ανθρωποφαγία»
Showbiz

Νίκη Λυμπεράκη: «Είναι φορές που έχω τρομάξει με την ανθρωποφαγία»

Η Νίκη Λυμπεράκη πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Μega πριν από 20 χρόνια ως μαθητευόμενη.

Τη νέα σεζόν επέστρεψε ξανά στο Μεγάλο Κανάλι για την παρουσίαση μιας βραδινής ενημερωτικής εκπομπής που φέρει τον τίτλο «Μεγάλη εικόνα».

Νέα σεζόν, νέο τηλεοπτικό σπίτι. Πώς αισθάνεστε στο περιβάλλον του Mega;

«Υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην αισθάνεται κάποιου είδους οικειότητα με το Μega; Νιώθω πως βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον γνώριμο και υποστηρικτικοί».

Ποιες είναι οι προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε με την παρουσίαση μιας βραδινής ενημερωτικής εκπομπής;

«Μια εκπομπή δίνει πάντα μεγαλύτερο περιθώριο στον παρουσιαστή του. Η αυστηρή φόρμα του δελτίου είναι πιο περιοριστική. Από εκεί και πέρα βέβαια, μια βραδινή ενημερωτική εκπομπή είναι από μόνη της πρόκληση γιατί τα τελευταία χρόνια το είδος έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα».

Πόση προετοιμασία χρειάζεται μια τέτοια εκπομπή σε σχέση με ένα δελτίο ειδήσεων, δεδομένου ότι έχετε την εμπειρία και των δύο;

«Το ξέρετε από πρώτο χέρι πως στη δουλειά μας κατά κάποιον τρόπο προετοιμαζόμαστε διαρκώς. Ολη μέρα προσπαθούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να μάθουμε όσο περισσότερα μπορούμε νια το παρασκήνιο τους».

Η εκπομπή φέρει τον τίτλο «Μεγάλη εικόνα». Ως τηλεθεατές-πολίτες βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος;

«Νομίζω πως κάποιες φορές συμβαίνει και αυτό. Ειδικά σε θέματα που απαιτούν μεγαλύτερη συγκέντρωση. Είναι και η εποχή μας. Ολα είναι λίγο φαστ φουντ».

Θεωρείτε ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτό; Δικαίως δεχόμαστε την αρνητική κριτική του κόσμου;

«Πολλές φόρες λόγω της ασφυκτικής στενότητας του τηλεοπτικού χρόνου, δεν εμβαθύνουμε όσο θα έπρεπε. Και, για να απαντήσω και στην αιχμή σας, καμιά φορά δεν είναι μόνο ο χρόνος το πρόβλημα. Ενα κομμάτι κριτικής έχει βάση».

Τα social media τι ρόλο παίζουν σε αυτό; -

«Περίεργο. Κάποιες φορές αναδεικνύουν θέματα που περνούν κάτω από τα ραντάρ των παραδοσιακών μέσων και συμβάλλουν στην ενημέρωση. Τις περισσότερες φορές όμως έχουμε μαζική αναπαραγωγή fake news. Χρειάζεται προσοχή».

Η δύναμη που φαίνεται να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιστεύετε ότι είναι πραγματική και μπορεί να φέρει ανατροπές; Πώς σχολιάζετε αυτή τη νέα μορφή διαμαρτυρίας που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα;

«Τα social media έδωσαν βήμα σε κάθε πολίτη κι αυτό είναι θετικό, αρκεί βέβαια να έχουμε όλοι επίγνωση του βάρους που έχει ή δεν έχει η γνώμη μας. Ζούμε στην εποχή που η καλή ή η κακή κριτική στο Διαδίκτυο μπορεί να κλείσει ή να απογειώσει μια επιχείρηση. Είναι λοιπόν κατά κάποιον τρόπο ένας επιπλέον ελεγκτικός μηχανισμός, παντελώς αρρύθμιστος και αυτό αφήνει περιθώρια για στρεβλώσεις και χειραγώγηση, Είναι φορές που έχω χαρεί με μια μαζική διαμαρτυρία κι άλλες που έχω τρομάξει με την ανθρωποφαγία», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved