Δημήτρης Τάρλοου: «Προτιμώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου, μου είναι πολύ οδυνηρό»
Showbiz

Δημήτρης Τάρλοου: «Προτιμώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου, μου είναι πολύ οδυνηρό»

Mια φορά ηθοποιός, πάντα ηθοποιός, λέει ο Δημήτρης Τάρλοου κι ας έχει στρέψει, τα τελευταία χρόνια, το ενδι­αφέρον του στη σκηνοθεσία.

Ο ιδρυτής του θεάτρου Πορεία, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις καταγγελίες στο στο χώρο του και αν είναι αισιόδοξος με την «κάθαρση».

Δουλεύατε στο Εθνικό όταν ξέσπασαν οι καταγγελίες...

«Για εμένα ήταν μεγάλο δώρο η σκηνοθεσία του "Κοτζαμπάση" στο Εθνικό - την είχα αναλάβει προ πανδημίας. Κι έτσι είχα δουλειά, έναν λόγο να βγω απ' το σπίτι, παρά τους κινδύνους, τις δυσκολίες. Η συγκυρία δεν επηρέασε τη δουλειά μου αλλά εμένα, πάρα πολύ βαθιά, και συνεχίζει. Αλλά προτιμώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου, μου είναι πολύ οδυνηρό».

Είστε αισιόδοξος με την «κάθαρση»;

«Αυτό μένει να αποδειχθεί. Οσο γινόταν η διαδικασία της κάθαρσης, δεν αισθανόμουν την ανάγκη να μιλήσω - δεν χρειάζεται να λέμε όλοι την άποψη μας συνέχεια. Νομίζω ότι δεν αρκεί αυτό που συμβαίνει. Φαντάζομαι πως δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και η περισσέουσα χυδαιότητα εξέλιπε. Με σιγουριά μπορώ πω ότι εγώ ποτέ δεν θα επέτρεπα να συμβούν τέτοια πράγματα στο θέατρο. Οταν πήγε να συμβεί κάτι όχι σε αυτόν τον βαθμό, αλλά που άπτετο της ηθικής μου και εμπεριείχε βία ήταν πολύ απλό: Φώναξα τον ενδιαφερόμενο, του είπα ότι η συνεργασία μας λήγει και να μην υπάρξει, άλλη όχληση γιατί θα ακολουθήσουν νομικές συνέπειες. Κι έτσι τελείωσε.

Τι φταίει;

«Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνα τα μέσα ενημέρωσης, ιδίως τα οπτικά Παίζουν διπλό ρόλο. Τη μια εκτιμούν και προμοτάρουν πρόσωπα και πράγματα που άπτονται αυτής της χυδαιότητας και την άλλη λειτουργούν ως καθαρτήριο. Διαλέξτε όμως... Η τηλεόραση συχνά προμοτάρει πρόσωπα που μετά τα βρίσκει σκάρτα. Εάν εκτιμάς τη δουλειά του Πορεία, πρέπει το δείχνεις - να μην τ' αφήνεις στην άκρη της ΕΡΤ3.
Η χυδαιότητα κάποιων ανθρώπων που ξεχείλιζε από τα μπατζάκια δεν έχει σχέση με την παθολογία άλλων που βρέθηκαν στη φυλακή. Πρέπει να τα ξεχωρίζουμε. Κι αν θέλουν πράγματι κάθαρση, να σταματήσουν να κάνουν ωριαίες και τριωριαίές συνεντεύξεις σε ανθρώπους που είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι τενεκέδες», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved