Δημήτρης Φιντιρίκος: «Κανείς μας δεν είναι από την Εύβοια. Το κάναμε από την καρδιά μας»
Showbiz

Δημήτρης Φιντιρίκος: «Κανείς μας δεν είναι από την Εύβοια. Το κάναμε από την καρδιά μας»

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος αρκετές φορές έχει αποδείξει πως νοιάζεται πραγματικά για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Την άνοιξη έγινε γνωστό πως βοήθησε τους κατοίκους της Ελασσόνας στέλνοντας πολύ μεγάλες ποσότητες με είδη πρώτης ανάγκης - μάλιστα αγόρασε εκατό παιδικά ποδήλατα και πολλά παιχνίδια. Τον Αύγουστο διέκοψε τις διακοπές του στη Βενετία με τη σύντροφο του Κατερίνα Δαλάκα για να βοηθήσουν στις φωτιές της Εύβοιας.

«Πήγαμε στο ναυπηγείο, φορτώσαμε είκοσι πυροσβεστήρες σε ένα αγροτικό και μαζί με τον Αλέξανδρο Κοψιάλη, τον Dr Χταπόδια -οι δυο τους βοήθησαν πολύ στην κινητοποίηση του κόσμου- και έναν άλλο φίλο γεμίσαμε τριάντα φορτηγά και μοιράσαμε είδη πρώτης ανάγκης στην Εύβοια και στην περιφέρεια Αττικής».

Μια ανάρτηση που έκανε λίγες μέρες μετά ο πρώτος έκανε αίσθηση και μάλλον κάποιους ενόχλησε. «Μας έστελναν μηνύματα ότι κάποιοι επιτήδειοι άρχισαν να εξαφανίζουν τα πράγματα που μόλις είχαμε παραδώσει» εξήγησε ο Δημήτρης. «Όταν το δημοσιοποιήσαμε, οι τοπικοί άρχοντες όχι μόνο δεν συντάχθηκαν μαζί μας, αλλά ένας από αυτούς έστειλε ένα σχεδόν απειλητικό μήνυμα στον Κοψιάλη λέγοντας του ότι προσβάλλει τους κατοίκους της περιοχής και θα του κάνει μήνυση. Αυτό μας απογοήτευσε πολύ, γιατί ούτε κανείς μας ήταν από την Εύβοια ούτε σπίτι είχαμε εκεί. Το κάναμε από την καρδιά μας. Αυτό ίσως είναι και η αιτία που κάποιος άλλος κόσμος αποθαρρύνεται και δεν βοηθάει».

Ανάμεσα στους δεκάδες εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια τους ήταν μάλιστα και ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου, ο Γιώργος Κακοσαίος. «Με συγκίνησε πολύ. Καθόταν από το πρωί μέχρι τα ξημερώματα της άλλης μέρας και βοηθούσε». Αυτή δεν είναι η μόνη κίνηση αγάπης που έχει κάνει ο Δημήτρης για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εκτός από τις μεγάλες δωρεές του στην πτέρυγα καρκινοπαθών του Νοσοκομείου Παίδων, αλλά και σε μεγάλους δήμους και φιλοζωικούς συλλόγους για τα αδέσποτα, αυτή την εποχή ετοιμάζει μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα ώστε ο κόσμος που έχει τη διάθεση να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του να μην έχει αμφιβολίες αν η δωρεά του θα φτάσει στον τελικό αποδέκτη ή θα έχει πετάξει τα χρήματα του. Ο χρήστης θα βλέπει στην οθόνη του μια λίστα ανθρώπων που έχουν ανάγκη, είτε αυτό είναι φαγητό είτε νοσηλεία είτε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, θα επιλέγει εκείνον που θέλει να βοηθήσει και θα κάνει την πληρωμή ή την αγορά απευθείας χωρίς μεσάζοντες. Ο ίδιος, επίσης, έχει ήδη έρθει σε επαφή με πολλούς Ελληνες Παραολυμπιονίκες ώστε να είναι στο πλευρό τους μέχρι τους επόμενους αγώνες και να μην τους θυμόμαστε μόνο όταν μας φέρνουν μετάλλια.

«Κανονίζουμε ήδη με τον Νίκο Παπαγγελή, τον Παραολυμπιονίκη στην ποδηλασία που έχασε το πόδι του από καρκίνο σε εφηβική ηλικία, να κάνει τη διαδρομή από την Ακρόπολη μέχρι τον Λευκό Πύργο ώστε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους επίσημους φορείς και να δείξουμε στον κόσμο την απέραντη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης».

Εξάλλου πριν από δύο μήνες το ξέσπασμα του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, τον άγγιξε βαθιά. «Όχι μόνο εμένα, όλη την Ελλάδα συγκίνησε με την περηφάνια του, γιατί εγώ έτσι το βλέπω. Αυτό πρέπει να έχει τέλος, δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι που τιμούν τη χώρα μας και σηκώνουν τη σημαία μας ψηλά να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην προπόνηση τους, να καλύψουν τα ταξίδια τους και τα συμπληρώματα τους. Δεν χρειάζεται να γίνονται Influencer για να επιβιώσουν, αλλά να μπορούν να συγκεντρωθούν απερίσπαστοι στον στόχο τους και να συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους ως Ελληνες», είπε στο ΟΚ!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved