Αλίνα Κωτσοβούλου: «Είμαι υπέρ του σασμού και όχι του τηλεκατινιάσματος»
Showbiz

Αλίνα Κωτσοβούλου: «Είμαι υπέρ του σασμού και όχι του τηλεκατινιάσματος»

Η Αλίνα Κωτσοβού έχει παίξει σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και διαγράφει μια αξιόλογη πορεία στον χώρο του θεάτρου.

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για τις δύσκολες μέρες που περνάει το θέατρο λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω των καταγγελιών

-Το θέατρο, λόγω της πανδημίας, πέρασε και συνεχίζει να περνάει δύσκολες μέρες. Πώς το βιώνετε εσείς όλο αυτό;

Το βιώνω με μια επιφύλαξη. Εμένα, λόγω αρκετών γυρισμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα, δεν μου επιτρέπει ο χρόνος μου να κάνω κάτι θεατρικά, σ’ αυτή τη φάση. Την πρώτη χρονιά, η παράσταση που έπαιζα διακόπηκε και ήταν πάρα πολύ ξαφνικό και στενάχωρο. Από εκεί και πέρα δεν επιδίωξα να συμμετέχω σε κάποια παράσταση γιατί φοβόμουν ότι θα κάνω πρόβες και δεν θα ανέβει η παράσταση. Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις γιορτές θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

-Φέτος, όμως, το θέατρο χτυπήθηκε και από τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν για συναδέλφους σας. Πείτε μου τη γνώμη σας…

Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τεθούν κάποιοι όροι και όρια στον τρόπο που εργαζόμαστε οι ηθοποιοί. Δεν μπορώ να βάλω όλες τις καταγγελίες στο ίδιο τσουβάλι. Χαίρομαι, ωστόσο, που έχουν πάρει τη δικαστική οδό και θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκαιο. Είμαι υπέρ του σασμού και όχι του τηλεκατινιάσματος. Παράλληλα, σέβομαι πάρα πολύ ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους, δίκαια ή άδικα δικάσιμοι, έχουν οικογένειες και παιδιά, τα οποία οφείλουμε σαν κοινωνία να τα πραστατέψουμε. Αν δεν μπορέσαν οι γονείς τους να το κάνουν, πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αυτό που με κλονίζει και με κλόνιζε πάντα, είναι πως όταν συμβαίνει κάτι κακό σε έναν θίασο ή σε μια ομάδα, θα πρέπει να μπορούν να αντιδράσουν και οι υπόλοιποι. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών αυτοί που είμαστε καλά. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι κακό σε εσάς και εγώ να σφυρίζω αδιάφορα. Είμαι συνένοχος, αν υπάρχει ένοχος. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι περάσαν τα όρια, επειδή δεν φρεναρίστηκαν από το σύνολο.

-Εσάς, σας έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο;

Σεξουαλική παρενόχληση, όπως βλέπουμε να αναφέρεται αυτήν την περίοδο, όχι. Ψυχολογική πίεση έχω δεχτεί, αλλά αυτό έχει να κάνει και με μένα, που την ανεχόμουν. Αντέδρασα, αλλά εκ των υστέρων. Ήταν μια περίοδο τότε, που ήμουν αρκετά ανεκτική. Ωστόσο, γενικά είμαι πολύ εξωστρεφής άνθρωπος και δεν θα άφηνα τέτοιες συμπεριφορές να πέσουν κάτω.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved