Πάρης Σκαρτσολιάς: «Πολύ γνωστός ηθοποιός ζήτησε να με διώξουν επειδή δεν είχα τελειώσει τη σχολή»
Showbiz

Πάρης Σκαρτσολιάς: «Πολύ γνωστός ηθοποιός ζήτησε να με διώξουν επειδή δεν είχα τελειώσει τη σχολή»

Τα χρόνια πέρασαν, ο Πάρης Σκαρτσολιάς μεγάλωσε και αποφοίτησε από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Λατρεύτηκε ως «Μανωλάκης» μέσα από το «Καφέ της Χαράς» και στα 29 του χρόνια διανύει μια άκρως δημιουργική περίοδο στην επαγγελματική του ζωή.

Τι γεύση σού άφησε το «Καφέ της Χαράς»;

Υπέροχη, μια γλύκα. Αυτούς τους ανθρώπους τους ξέρω από πάντα και αν κληθώ να τους «αντιμετωπίσω» θεατρικά στο μέλλον θα είμαι απόλυτα ευτυχισμένος. Όλους, αλλά κυρίως τον Χάρη Ρώμα μπορώ να τον πω οικογένεια, γιατί ξέρω ότι και τώρα αν έχω κάτι μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο. Ο Χάρης θα είναι πάντα ανοιχτός και αυτή είναι η ουσία της οικογένειας. Είναι ένας άνθρωπος που όποτε χρειάζεται θα παρέμβει για εμάς.

Το γεγονός ότι έγινες πολύ μικρός γνωστός, πώς επηρέασε το μεγάλωμά σου;

Ήμουν πάρα πολύ ντροπαλό παιδί και όταν με πλησίαζαν γι’ αυτόν το λόγο ντρεπόμουν περισσότερο. Υποθέτω πως «ναι» έπαιξε ρόλο, τώρα στο που και στο πώς με έναν καλό ψυχίατρο ίσως θα μπορώ να στο απαντήσω. Πάντως, δεν έγινα ποτέ junkie της δημοσιότητας, όταν δεν υπήρχε πια συνέχιζα κανονικότατα τη ζωή μου. Δεν μου έλειπε, γιατί είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Όταν αποφάσισα όμως να γίνω ηθοποιός, άρχισε να με νοιάζει στη βάση του να επέλθει η δημοσιότητα για τους σωστούς λόγους. Ήθελα να με αναγνωρίσουν οι άνθρωποι του χώρου.

Αντιμετώπισες ποτέ ρατσισμό από ηθοποιούς όταν έπαιζες στο θέατρο προτού τελειώσεις τη δραματική σχολή;

Ναι, μια φορά. Έγινε ένα σκηνικό που το έμαθα εκ των υστέρων. Ένας πολύ γνωστός ηθοποιός από το καστ ρώτησε στο σκηνοθέτη ποια σχολή έχω τελειώσει. Όταν λοιπόν έμαθε ότι δεν έχω, του είπε να με διώξει. Τελικά ο σκηνοθέτης δεν με έδιωξε και τώρα έχω πολύ καλές σχέσεις και με τον έναν και με τον άλλον.

Σε στεναχώρησε αυτό το περιστατικό;

Όταν πήγα στη σχολή και είδα τι πραγματικά σημαίνει να είσαι ηθοποιός τον κατάλαβα και τον δικαιολόγησα. Είχε δίκιο, διότι το να παίξεις σε μια παράσταση, σε ένα σίριαλ αν έχεις μια ευχέρεια, μια αντιληπτική ικανότητα, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Αυτό όμως δεν είναι ηθοποιός. Αν δεν σπουδάσεις μένεις εκεί, γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο και αυτό δεν είναι θέατρο.

Είσαι ένα νέο αγόρι, ποια είναι η θέση σου γύρω από το #metoo; Έχεις έρθει αντιμέτωπος με κάποια κακοποιητική συμπεριφορά;

Έχω την ευλογία να μην μού έχει συμβεί. Είμαι υπέρ οποιουδήποτε κινήματος που έχει ως στόχο τη βελτίωση κάποιων πραγμάτων, δεν είμαι υπέρ οποιουδήποτε κινήματος δημιουργείται για βελτίωση αλλά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα λόγω των τρόπων που χρησιμοποιεί. Ελπίζω και θέλω μέσα από όλη αυτή την ιστορία το πρόσημο να είναι θετικό.

Σε περίπτωση που ο Πέτρος Φιλιππίδης έβγαινε από τη φυλακή θα μπορούσες να συνεργαστείς μαζί του;

Νόμιζα ότι δεν θα το έκανα παρά μόνο αν αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούσαν από μόνοι τους να αποκαταστήσουν στο βαθμό που γίνεται το έγκλημα τους. Με τα δεδομένα αυτά όμως, δεν νομίζω να το έκανα.

Πηγή: Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved