Πέτρος Λαγούτης: «Για μένα είναι μια πρόκληση να δείξω ότι ο Νικήτας είναι αγαπητός»
Showbiz

Πέτρος Λαγούτης: «Για μένα είναι μια πρόκληση να δείξω ότι ο Νικήτας είναι αγαπητός»

Τη φετινή σεζόν απολαμβάνουμε τον Πέτρο Λαγούτη στην αστυνομική δραματική σειρά «Ήλιος» του ΑΝΤ1 υποδυόμενο έναν σύγχρονο Ρομπέν των Δασών.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για τον ήρωα του τον Νικήτα αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τις συνεργασίες του.

Η τηλεόραση σας έχει αγαπήσει πολύ, το ίδιο και το κοινό. Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις συνεργασίες σας;

«Δεν είναι πάντα τα ίδια αλλά προσπαθώ να είμαι όσο πιο συνεπής μπορώ σε αυτά που θέλω και πιστεύω. Αλλες φορές έχουν να κάνουν με τον ρόλο, άλλες πάλι με το οικονομικό, αλλά αυτό που i πάντα παίζει σημαίνουσα σημασία είναι οι συνεργάτες».

Κάθε νέος ρόλος για σας είναι ένας ήρωας που πρέπει να δικαιώσετε;

«Είναι ένας ήρωας που πρέπει να τον καταλάβω καλά, να τον αγαπήσω και να υπερασπιστώ τη θέση του στη ζωή. Οσο τον κατανοείς τόσο τον αγαπάς και εν τέλει, ναι, προσπαθείς να τον δικαιώσεις. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που γράφουν γι' αυτόν τον χαρακτήρα, οπότε κινείσαι αναλόγως».

Η αλήθεια είναι ότι ένας χαρακτήρας σε μια τηλεοπτική σειρά «χτίζεται» από την αρχή. Πώς προσεγγίσατε τον Νικήτα;

«Είχα κάποια στοιχεία στα χέρια μου, μίλησα και με τη σκηνοθέτιδά μας την κυρία Μανώλη και της είπα πώς τον βλέπω μέσα από τα σενάρια και συμφωνήσαμε σε αυτό. Μου άρεσε πολύ η αντίφαση που έχει. Από τη μια κάνει κλοπές για να επιβιώσει, οπότε έχει μέσα του ένα παράνομο στοιχείο, και από την άλλη είναι ένας καλός άνθρωπος που δεν θέλει να βλάψει κανέναν από το περίεργο μονοπάτι που βαδίζει. Εχει πολύ ενδιαφέρον. Αφησα για λίγο στην άκρη τον κακοποιό και σκάφτηκα πώς νιώθει, δείχνοντας παράλληλα όλη του την ευαισθησία σε αυτό που συνέβη στη Λήδα».

Είναι ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών;

«Κάπως έτσι τον βλέπω κι εγώ με τα καλά του και τα άσχημά του. Επειδή όμως δεν είναι ο Ρομπέν των Δασών αλλά ένας άνθρωπος με τα λάθη του και αρκετά παρορμητικός, άρα αληθινός, δεν θα κρατήσουμε το παραμύθι».

Ενα άτομο με παραβατική συμπεριφορά μπορεί να έχει ευαισθησίες, να είναι καλόψυχος και να αγαπάει. Ο ρόλος σας σπάει τα στερεότυπα.

«Μου αρέσει αυτό που λέτε γιατί δεν πιστεύω πως όταν σε έναν τομέα της ζωής του κάποιος είναι παραβατικός, είναι γενικά σκάρτος. Οι άνθρωποι δεν είμαστε άσπρο ή μαύρο. Από την άλλη, μπορεί ένας φαινομενικά νομοταγής και πολιτικά correct να μην είναι τόσο καλός σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Για μένα είναι μια πρόκληση να δείξω ότι ο Νικήτας είναι αγαπητός», είπε στο TV24.

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved