Showbiz

Έρρικα Μπίγιου: «Αυτό που λέμε γενικά "εξωτερικό" το θεωρώ μάθημα ζωής»

H Έρρικα Μπίγιου εδώ στην Ελλάδα παίζει για 2η σεζόν στο «Έρωτας με διαφορά» του STAR.

Υποδύεται την Ελβίρα, την αδελφή της Ζέτας, και ελπίζει να τελειώνουμε σύντομα με την πανδημία, ώστε να ξανανοίξει φτερά για το εξωτερικό!

Πώς ξεκίνησαν τα ταξίδια στο Λονδίνο;

«Τελειώνοντας τις σπουδές στο Θέατρο Τέχνης και έχοντας δουλέψει για χρόνια με το Εθνικό Θέατρο σε παραστάσεις, αλλά και στην Επίδαυρο με σκηνοθέτες όπως οι Στάιν και Βασίλιεφ, μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω κι άλλα πράγματα, π.χ. κινηματογράφο. Έτσι, θέλοντας να εξελιχθώ, έφυγα για το Λονδίνο, ώστε να συμμετάσχω σε μαθήματα και σεμινάρια».

Η ζωή εκεί πώς ήταν;

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα... Αυτό που λέμε γενικά "εξωτερικό" το θεωρώ μάθημα ζωής. Βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου και έρχεσαι αντιμέτωπος με διαφορετικές πτυχές του εαυτού σου. Από τη μία βέβαια είναι πολύ γοητευτικό, μια αληθινή αποκάλυψη, από την άλλη όμως ό,τι είχες δεδομένο παύει, κυρίως σε μια μητρόπολη όπως το Λονδίνο, που είναι και ένα χωνευτήρι λαών».

Τι σας δίδαξε το εξωτερικό;

«Έμαθα να κάνω αρκετή παρέα... με τον εαυτό μου, γιατί είχε πολλή μοναξιά, και να του δίνω η ίδια κουράγιο στις δύσκολες στιγμές. Επίσης, ζώντας στο εξωτερικό, έμαθα να λατρεύω την Ελλάδα ακόμα περισσότερα. Εδω και να μην έχεις πολλά θα κάνεις μια βόλτα στον ωραία καιρό και θα ανοίξει η καρδιά σου».

Ωστόσο, αν το έφερνε η ζωή, θα μένατε έξω;

«Ναι, μου αρέσει. Είναι άλλη γλώσσα, άλλη νοοτροπία, άλλη χώρα... Είναι σαν να ανακαλύπτεις ένα άλλο "εγώ", σαν να είμαι άλλη εκεί, άλλη εδώ. Δεν εννοώ πως αλλάζει η κοσμοθεωρία, αλλά ο καθημερινός τρόπος σκέψης.

Μετά την «Οικογένεια Ντάρελ» άνοιξαν νέοι δρόμοι;

«Άνοιξαν νέα διεθνή κάστινγκ. Έφτασα, π.χ., πολύ κοντά ο να συμμετάσχω στο "The Young Pope" του Πάολο Σορεντίνο, τη συνέχεια δηλαδή του *The Young Pope" με τον Τζουντ Λο. Είχα φτάσει ως την τελευταία επιλογή, αλλά δεν είχα τη χαρά τελικά... Σίγουρα είναι καλύτερα να φτάνεις στην πηγή και να πίνεις νερό, όμως έτσι κι αλλιώς όλη αυτή η διαδικασία ήταν υπέροχη εμπειρία και μεγάλη αναμέτρηση.

Τι σας έκανε να επιστρέψετε στην Ελλάδα;

«Έμενα στο Λονδίνο τον χειμώνα, όπου μπορούσα να είμαι παραγωγική, και το καλοκαίρι επέστρεφα. Ώσπου ήρθε η πανδημία και προτίμησα να είμαι με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Νιώθω πως ότι και να γίνει, τουλάχιστον θα είμαι εδώ, με τους δικούς μου, ώστε να το αντιμετωπίσουμε μαζί. Αν γινόταν κάτι και ήμουν μακριά θα ήταν πολύ βασανιστικό».

Και τώρα στο «Έρωτας με διαφορά»...

«Υποδύομαι την Ελβίρα, που θέλει να έχει τα πάντα υπό τον έλεγχο της και δείχνει πολύ σίγουρη για τις αποφάσεις της. Μια τέτοια απόφαση ήταν να μη θέλει να κάνει παιδί παρά την καλή σχέση με τον σύζυγό της. Όταν όμως ξεκινά το βιολογικό της ρολόι να χτυπάει, ενώ παράλληλα της αφαιρούν τη δυνατότητα επιλογής, εκεί αναθεωρεί τα πάντα: την άποψή της για τον άντρα της, την εμπιστοσύνη σε αυτόν και γενικότερα το πώς βλέπει τη ζωή. Έτσι αλλάζει ριζικά, πράγμα καθόλου εύκολο, κυρίως για έναν άνθρωπο που λατρεύει τον έλεγχο. Έρχονται πολύ ωραία επεισόδια και η Ελβίρα μαζί με τον Χρήστο θα χαρίσουν σκηνές γέλιου», είπε στο Τηλέραμα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved