Δημήτρης Τσικλής: «Η συνάντηση του Λευτέρη με τη Δρόσω είναι κομβική για τη ζωή του»
Showbiz

Δημήτρης Τσικλής: «Η συνάντηση του Λευτέρη με τη Δρόσω είναι κομβική για τη ζωή του»

Ο Δημήτρης Τσικλής υποδύεται τον Λευτέρη, τον γιο του Ακύλα Μεγαρίτη στις «Άγριες μέλισσες».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τον ήρωα του και πόσο διαφορετικός είναι από τον πατέρα του, για τη σχέση του με την οικογένεια του, αλλά και για τη γνωριμία του με τη Δρόσω.

Πόσο διαφορετικός είναι ο Λευτέρης από τον πατέρα του;

«Κατ’ αρχάς, πρεσβεύει πολύ διαφορετικά πράγματα. Ο Λευτέρης είναι ένα ελεύθερο πνεύμα που πρεσβεύει την ομόνοια και την αγάπη, που πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και του πνεύματος και στη δημοκρατία, σε αντίθεση με τον Ακύλα. Είναι ένας πάρα πολύ ανοιχτός άνθρωπος σε προτάσεις κι εμπειρίες. Υπάρχουν, όμως, κάποια σημεία στα οποία μοιάζουν. Είναι και οι δύο καλλιεργημένοι κι αυτό το στοιχείο τους ενώνει κάπως, όπως και το πείσμα τους. Και οι δύο, όταν θέλουν κάτι, παλεύουν λυσσαλέα μέχρι τέλους, για να το καταφέρουν».

Θα τους δούμε να έρχονται σε σύγκρουση;

«Ναι, πρόκειται για μια συγκρουσιακή σχέση. Οι σχέσεις τους είναι πάρα πολύ τεταμένες, στην κόψη του ξυραφιού και στο δευτερόλεπτο μπορεί να γίνει εκρηκτική η ατμόσφαιρα».

-Με την αδελφή του προσπαθεί να βρει κοινό σημείο επαφής;

«Η οικογένεια έχει χωριστεί. Είναι ο πατέρας με την κόρη και η μητέρα με τον γιο. Ο Λευτέρης πίστευε ότι ο πατέρας τους θα μείνει στη φυλακή για πάρα πολλά χρόνια. Η επιστροφή του άλλαξε πάρα πολύ τις ισορροπίες τόσο του ίδιου όσο και του σπιτιού. Τον σοκάρει το γεγονός ότι βλέπει τον Ακύλα στο πρόσωπο της αδερφής του και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν την τόσο έντονη κόντρα. Παρόλα αυτά επειδή είναι αδερφή του και επειδή πιστεύει ότι η αγάπη μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους, προσπαθεί να βρει γέφυρες μαζί της. Νομίζει ότι ακόμη και το πείραγμα, η δυσαρέσκεια πολλές φορές κρύβουν μια θαλπωρή και ένα νοιάξιμο, γιατί πραγματικά αν η Κορίνα πάθει κάτι, ο Λευτέρης δεν θα είναι αδιάφορος.

Η Κορίνα απειλεί τη μητέρα της ότι θα αποκαλύψει στον πατέρα της πως έχει εραστή. Αυτό είναι κάτι που θα μάθει και ο Λευτέρης;

Δε γνωρίζει κάτι και δεν θα μάθει κάτι άμεσα. Βλέπει την τόσο έντονη κόντρα που έχουν και σίγουρα υποπτεύεται κάποια πράγματα. Δεν ξέρει ότι η Κορίνα εκβιάζει τη μητέρα τους, αλλά υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπαθεί να ανιχνεύσει τις προθέσεις της καθεμίας.

Θα εναντιωθεί στο χουντικό καθεστώς;

«Ο Λευτέρης δεν είναι πολιτικοποιημένος χαρακτήρας, αλλά υποψιάζεται ένα πάρα πολύ ελεύθερο πνεύμα, ένας άνθρωπος με πολύ ελεύθερες ιδέες και αντιλήψεις και σίγουρα δεν του αρέσει το καθεστώς. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι φανερά. Η κάθε πράξη του πηγαίνει σύμφωνα με το χαρακτήρα του και μέσω της τέχνης την οποία αγαπά πάρα πολύ».

- Υπάρχει περίπτωση να τον δούμε να κινείται αθόρυβα, πίσω από την πλάτη του πατέρα του;

«Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά εικάζω ότι επειδή είναι ένας πολύ ειλικρινής και καθαρός χαρακτήρας θα πήγαινε με το δίκαιο, ακόμη κι αν αυτό ήταν ενάντια στην οικογένειά του».

- Η Δρόσω θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του;

«Η συνάντησή του με τη Δρόσω είναι κομβική για τη ζωή του. Είναι το αποκούμπι του στη νέα του πραγματικότητα στο Διαφάνι, στο οποίο δεν ήθελε να πάει. Είναι δύο ψυχές που ακουμπούν πολύ η μία στην άλλη, που επικοινωνούν και υπάρχει μια αλληλοκατανόηση μεταξύ τους».

- Θα ανοίξει και καινούργιους δρόμους στη ζωή της, σε σχέση με το θέατρο...

«Μέσα από αυτή τη γνωριμία ανοίγουν δρόμους ο ένας στον άλλον, ξεδιπλώνοντας πολύ προσωπικές τους πτυχές και στοιχεία του χαρακτήρα τους».

- Τον ενδιαφέρει μόνο καλλιτεχνικά η Δρόσω;

«Για την ώρα, ναι. Είναι μια πολύ σημαντική γνωριμία για εκείνον και περιμένει να τη γνωρίσει καλύτερα», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved