Η Γη της Ελιάς: Mανώλης Κλωνάρης: «Εύχομαι ο Ανέστης να βρεθεί απέναντι στο νόμο»
Showbiz

Η Γη της Ελιάς: Mανώλης Κλωνάρης: «Εύχομαι ο Ανέστης να βρεθεί απέναντι στο νόμο»

Ο Μανώλης Κλωνάρης έχει φέτος πολύ δύσκολη δουλειά καθώς υποδύεται τον σκληρό και βίαιο Ανέστη στη «Γη της ελιάς».  

Ο ίδιος μίλησε για το πώς πήρε τον ρόλο του και πώς θα εξελιχθεί στα επόμενα επεισόδια, αλλά και για τις τοξικές σχέσεις.

Πώς πήρες το ρόλο του Ανέστη;

Με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας Γεωργίου, τον οποίο εκτιμώ πολύ, και μου είπε πως είχε ένα ρόλο για εμένα στη «Γη της ελιάς». Με τον Ανδρέα είχαμε συνεργαστεί και στο «Μπρούσκο». Ξέρω πως αξιοποιεί τους ηθοποιούς του και θέλει για αυτούς την καλύτερη προβολή μέσα από καλοδουλεμένους σεναριακά χαρακτήρες.

Η σειρά έχει μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Το κερδίσατε το στοίχημα;

Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό, γιατί χύνουμε καθημερινά πολύ ιδρώτα. Κάναμε γυρίσματα μέσα στον καύσωνα και έπρεπε να φοράμε χειμωνιάτικα κάτω από τον ήλιο. Αλλά όταν βγήκε το αποτέλεσμα στην οθόνη, όλο το συνεργείο και το καστ νιώσαμε μεγάλη δικαίωση.

Σου αρέσει, όπως και στον ήρωά σου, η επαφή με τη φύση;

Δεν θα το έλεγα. Δεν αγαπώ ιδιαίτερα τις γεωργικές εργασίες, αλλά ούτε και τις διακοπές σε κάμπους, βουνά και θάλασσες. Αντιθέτως, μου αρέσουν οι πόλεις, να τις περπατώ, να τις γνωρίζω. Η καθημερινότητά τους, τα πάρκα, τα μουσεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφέ, τα σινεμά, τα θέατρα. Είμαι παιδί της πόλης.

Πώς έχτισες το ρόλο σου, ένα πολύ κακό «παιδί»;

Δεν τον έχω χτίσει. Απλώς τον βλέπω ως άνθρωπο, επεισόδιο με επεισόδιο, και προσπαθώ να τον μάθω. Τον μελετάω, τον διαβάζω για να καταλάβω γιατί χτυπάει την πρώην κοπέλα του - και όταν ήταν ζευγάρι και τώρα που χώρισαν και αυτή είναι με άλλον. Κατάγομαι από τη Ρόδο και το φέρω βαρέως για τα δυο φρικτά γεγονότα με θύματα γυναίκες που έγιναν στο νησί μου. Έχω τρεις αδελφές και είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα. Τις προστατεύω και αυτές και τη μαμά μου. Το θεωρώ άνανδρο να επιτεθείς λόγω μυϊκής δύναμης σε έναν αδύναμο. Είμαι πολύ τυχερός που έχω ζήσει την αγάπη των γυναικών στην οικογένειά μου αλλά και στις σχέσεις μου. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο νοσηρό εγκέφαλο των αντρών που κακοποιούν και σκοτώνουν γυναίκες ή παιδιά.

Πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος του Ανέστη;

Τον Ανέστη δεν τον δικαιολογώ. Τον δουλεύω στρατιωτικά. Δεν μπορώ να καταλάβω τον ξυλοδαρμό ως πράξη, ούτε στην πρόβα ούτε και στο γύρισμα. Μου λέει το σενάριο τώρα χτυπάς τη σύντροφό σου και το κάνω σαν vα εκτελώ χορογραφία. Δεν έχω κανένα συναίσθημα για να βγει η σκηνή. Αλλά πιστεύω ότι αυτός ο τύπος πρέπει να πληρώσει για να υπάρξει δικαίωση, τιμώ μια κοινωνία δικαίου. Καταδικάζω κάθε μορφή βίας, με τρελαίνει η ιδέα και μόνο. Ποια κτήνη κάνουν τέτοια πράγματα; Είναι σοκαριστικό! Παίρνω το ρόλο μου και λέω πως θα παίξω τον Ανέστη ρεαλιστικά. Αλλά η βία είναι δύσκολη, ακόμα και σα θεατρική πράξη. Εύχομαι στη «Γη της ελιάς» ο Ανέστης να βρεθεί απέναντι στο νόμο, ώστε να χαρεί και το κοινό. Μέσα στην πανδημία, με το κίνημα #MeToo, οι ηθοποιοί μίλησαν, έριξαν φως, τα θύματα αποκάλυψαν αυτά που βίωσαν. Έτσι θέλω να μιλήσει και η Ευτυχία στη «Γη της ελιάς». Αλλά δεν ξέρω πώς είναι μπλεγμένη αυτή η κοπέλα συνασθηματικά με τον Ανέστη. Θύτης και θύμα έχουν μια παράξενη σχέση.

Πώς σου φαίνονται οι τοξικές σχέσεις;

Να ζω μέσα στο ξύλο και στους καβγάδες; Έχει νόημα, ουσία, αξία και σεβασμό μια τέτοια σχέση; Η ταπείνωση, οι τσακωμοί; Αρρωστημένο μού φαίνεται και μακριά από εμένα τέτοιες καταστάσεις. Σε τι με κάνουν καλύτερο ως άνθρωπο; Αυτό λέγεται έρωτας και αγάπη; Μετά το πάθος θα έφευγα. Άλλωστε αυτά τα τοξικά κάποτε τελειώνουν.

Πηγή: 7 Μέρες ΤV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved