Σασμός: Πώς ήταν νέα η Όλγα Δαμάνη; Οι σειρές που έχει παίξει και ο ρόλος της γιαγιάς Ειρήνης
Showbiz

Σασμός: Πώς ήταν νέα η Όλγα Δαμάνη; Οι σειρές που έχει παίξει και ο ρόλος της γιαγιάς Ειρήνης

Σασμός: Η Όλγα Δαμάνη είναι η γιαγιά Ειρήνη στη σειρά και η γυναίκα εκείνη που κρύβει πολλά μυστικά. Και μπορεί εμείς να τη βλέπουμε ως γιαγιά, τη θυμάσαι όμως νέα; Έχει διαγράψει μια απίστευτα μεγάλη πορεία σε θέατρο και τηλεόραση.

Οι συνεργασίες και τα πρώτα βήματα

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1943. Το 1975 αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης. Ξεκίνησε την καριέρα της με διάφορες θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης αργότερα ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Από το 1975 ως το 1985 συνεργαζόταν με το Θέατρο Τέχνης και συμμετείχε σε έργα όπως Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, Όρνιθες του Αριστοφάνη, Βάκχες του Ευριπίδη και πολλές άλλες.

Από το 1986 ως το 1995 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα έργα: Εξορία του Π. Μάτεσι, Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, Βεγγέρα του Δ. Καπετανάκη, Η δολοφονία του Μαρά του Π. Βάις και πολλά άλλα.

Η Όλγα Δαμάνη έχει συνεργαστεί επίσης με κορυφαία ονόματα στο χώρο της Τέχνης.

«Είναι από τις σπάνιες φορές που μιλάω σε κάμερα, τα παλιά χρόνια δεν δίναμε συνεντεύξεις. Όταν έδινα εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο από κάτω ήταν τα “ιερά τέρατα” και άκουσα μπράβο από την Κατίνα Παξινού. Δεν ήξερα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Συνάντησα καρμικά τον Μάνο Κατράκη και μου είπε να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό», έχει πει η ίδια

Ο ρόλος στο Σασμό

Είναι η μάνα του Μάρκου Βρουλάκη, πεθερά της Μαρίνας, και γιαγιά της Αργυρώς και του Πέτρου. Καλοσυνάτη, ολιγόλογη, μα διορατική, με λαϊκή σοφία και βαθιά αίσθηση του δικαίου. Συνομιλεί με τη φύση, παρατηρεί τα ασήμαντα αδιόρατα σημάδια και κάποιες φορές διαβάζει το μέλλον από το πέταγμα και τις κραυγές των πουλιών.
«Η γιαγιά Ρηνιώ είναι η πιο μεγάλη απ’ όλους στην ιστορία, κρύβει μυστικά κι ενοχές, τα οποία στη συνέχεια θα αποκαλυφθούν. Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος που είναι τρελαμένος, τα πάμε πολύ καλά. Η διαίσθηση της γιαγιάς είναι εκείνη που την οδηγεί να διαβάζει τα πουλιά. Η γιαγιά Ρηνιώ δεν είναι ένας ρόλος που θα αφήσει άμεσα τη σειρά», έχει πει η ίδια για τον ρόλο της.

Θυμάσαι πώς ήταν νέα;

Η Όλγα Δαμάνη παρά τα 78 της χρόνια, είναι το ίδιο δυναμική και φυσικά παραμένει αγέρωχη και υπερταλαντούχα!

Η Όλγα Δαμάνη έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες Ελληνικές σειρές, όπως: 10η εντολή, Άγριες Μέλισσες, Αέρινες Σιωπές, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, Βεντέττα, Γιούγκερμαν, Εν Ιορδάνη, Η Πρόβα του Νυφικού, Κάτω Παρτάλι, Καρυωτάκης, Λόγω τιμής, Μυστικά & Λάθη, Ο Θησαυρός της Αγγελίνας, Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, Ουδέν Πρόβλημα, Σαν τα τρελά πουλιά, Τμήμα ηθών, Το Νησί, Χορεύοντας στη σιωπή.

Δες φωτογραφίες στη gallery

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved