Νικολούλη: Μου έχει τύχει αρκετές φορές να έχω στον καναπέ της εκπομπής τον δράστη ενός εγκλήματος
Showbiz

Νικολούλη: Μου έχει τύχει αρκετές φορές να έχω στον καναπέ της εκπομπής τον δράστη ενός εγκλήματος

H Αγγελική Νικολούλη μπήκε στη μάχιμη δημοσιοραφία πριν από περίπου 35 χρόνια και έχει διανύσει μια επιτυχημένη διαδρομή σε εφημερίδες και τηλεόραση.

Φέτος, τα φώτα του «Τούνελ» ανάβουν για 27η τηλεοπτική χρονιά στο Mega. Ηδη η καταξιωμένη δημοσιογράφος και η ομάδα της εργάζονται πυρετωδώς ερευνώντας καινούργιες, παράξενες ιστορίες που, όπως είπε η ίδια θα σοκάρουν και θα συζητηθούν.

Έχετε σκεφτεί τη ζωή σας χωρίς τηλεόραση;

«Δεν εξαρτώμαι από την τηλεόραση και δεν αναπνέω μόνο μέσα από το... μαγικό κουτί της. Εχω τη ζωή μου, τη συγγραφή, και δεν μου αρέσει να τραβώ πάνω μου τα φώτα της δημοσιότητας. Κάνω τη δουλειά μου όσο πιο διακριτικά μπορώ και ξέρω το πότε και γιατί θα αποχωρήσω».

Η εκπομπή, και εσείς φυσικά, έχετε λάβει αρκετά βραβεία, έχετε μπει και στο βιβλίο Guinness. Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη διάκριση για εσάς;

«Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά για εμένα η μεγαλύτερη διάκριση και ανταμοιβή προέρχεται από την αγάπη του κόσμου που εισπράττω όπου βρεθώ».

Ποια από τις πολύκροτες υποθέσεις σας έχει στιγματίσει και γιατί;

«Μου ζητάτε από τις χιλιάδες υποθέσεις που έχει ερευνήσει το "Τούνελ", να ξεχωρίσω τη μία και μοναδική. Δύσκολο για εμένα... Εάν μείνουμε στις πολύκροτες που σόκαραν την κοινή γνώμη, θα δούμε τον Κωστή, που χάθηκε από το χέρι της ίδιας του της μάνας. Θα πονέσουμε με την υπόθεση του Αλεξ. Θα αγανακτήσουμε με τη βία του bullying στον Βαγγέλη. Θα ανατριχιάσουμε με το θρίλερ του Μάριου και θα κλάψουμε για την άτυχη Καρολάιν και για τις γυναίκες-θύματα των ανδρών τους».


Μιας και αναφέρεστε στις γυναικοκτονίες, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι έχουν αυξηθεί δραματικά. Θεωρείτε ότι παίζει ρόλο ο εγκλεισμός;

«Οταν υποβόσκουν σοβαρά προβλήματα σε μία σχέση, κάποια στιγμή ένα ερέθισμα είναι αρκετό για να πυροδοτήσει την έκρηξη. Ο εγκλεισμός, σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση, την ανεργία και γενικότερα την αστάθεια των τελευταίων χρόνων, θολώνει ταραγμένα μυαλά. Οταν βλέπουμε ακραίες αντιδράσεις και εν δυνάμει επικίνδυνες πρέπει να ζητάμε βοήθεια. Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια».



Στην εκπομπή έχετε φιλοξενήσει μερικούς από τους θύτες των υποθέσεων που κληθήκατε να ερευνήσετε. Είχατε καταλάβει εξ αρχής την ενοχή τους; Πώς είναι δυνατόν κάποιος να έχει αφαιρέσει τη ζωή του δικού του ανθρώπου και μετά να έρχεται σε εσάς για τον βοηθήσετε; Μιλήσατε εκ των υστέρων για αυτό;

«Για να φτάσει κάποιος στο ή είναι αποφασισμένος να μάθει τι έχει συμβεί στον άνθρωπο του ή θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια της τοπικής του κοινωνίας. Να δείξει ότι αγωνιά και νοιάζεται. Αυτός που παίζει έναν ρόλο μπροστά στην κάμερα, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί. Το ψέμα έχω μάθει πλέον να το διακρίνω από τα παρασκήνια, πριν ο... ηθοποιός ανέβει στη σκηνή. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να έχω δίπλα μου στον καναπέ της εκπομπής τον δράστη ενός εγκλήματος. Χρειάζεται χειρουργική ακρίβεια στον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων. Παραμερίζω τα όποια συναισθήματα και ακροβατώ στο τεντωμένο σχοινί της έρευνας έως ότου αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Υπήρξαν υποθέσεις με τις οποίες αποφασίσατε να μην ασχοληθείτε από φόβο είτε επειδή δεν ήθελαν να ασχοληθείτε με αυτές;
«Ούτε μία στις χιλιάδες... Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου για τέτοιου είδους ζητήματα».

Θεωρείτε τον εαυτό σας ατρόμητο;
«Εχω κι εγώ τα αδύνατα σημεία μου, αλλά δεν τα αφήνω ποτέ να κυριαρχούν και να με καταβάλλουν».

Ωστόσο, δεν αφήνετε στο σκοτάδι ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Τι σας ωθεί στο να συνεχίσετε να τις ψάχνετε;

«Προτεραιότητα μου όλα αυτά τα χρόνια που κάνω την εκπομπή - κοντά τρεις δεκαετίες - είναι ο αγώνας για δικαίωση και η αναζήτηση της αλήθειας. Δεν μπορώ να βλέπω την απόγνωση στα πρόσωπα των συγγενών των αγνοουμένων ή των θυμάτων και να μένω άπραγη», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved