Ορφέας Αυγουστίδης: «Είχα πρότυπα τους γονείς μου. Είναι ωραίοι τύποι»
Showbiz

Ορφέας Αυγουστίδης: «Είχα πρότυπα τους γονείς μου. Είναι ωραίοι τύποι»

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μεγάλωσε μέσα στο σινέμα.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για όσα έχουν σημαδέψει τη ζωή του, για την Κρήτη, αλλά και για τον Αστέρη που υποδύεται στον «Σασμό».

Μεγάλωσες με πρότυπα;

Είχα τους γονείς μου (σ.σ.: Ο πατέρας του είναι ο επίσης ηθοποιός Ντίνος Αυγουστίδης). Είναι ωραίοι τύποι. Αλλά ξέρεις, οι πρώτοι στόχοι που βάζει ένας έφηβος είναι αυτά που του έχουν απαγορέψει οι γονείς του να κάνει. Επειτα θα έλεγα ότι έχω μεγαλώσει με αναφορές. Καλλιτεχνική και κυρίως συναισθηματική αναφορά στη ζωή μου είναι το σινεμά. Εχω σημαδέψει τη ζωή μου με ταινίες και όχι μόνο επειδή είχαμε θερινό σινεμά και μεγάλωσα μέσα στο Σινέ Ψυρρή βλέποντας ταινίες. Ενιωθα πλήρης και ευγνώμων και μόνο που ονειρευόμουν μέσω του σινεμά. Πάρα πολλές ταινίες έχουν σημαδέψει τη ζωή μου, έχουν γράψει μέσα μου, από κάθε πιθανή κίνηση του βλεφάρου του Μπάστερ Κίτον, τη φιλμογραφία, τα άπαντα των αδερφών Μαρξ, Χίτσκοκ, Γκοντάρ, Τριφό, Ταρκόφσκι, τον Μπενίνι πιτσιρικά και τον Τζιμ Τζάρμους μέχρι ταινίες όπως το «Επιστροφή στο μέλλον», που ζούσα περιμένοντας να εφευρεθεί το χόβερμπορντ.

Η Κρήτη, που πρωταγωνιστεί φέτος με έναν τρόπο στην τηλεόραση και στη ζωή σου, με τι τρόπο υπάρχει στο παρελθόν σου;

Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της οικογένειάς μου από την πλευρά της μητέρας μου, το αίμα μου βρίσκεται εκεί. Είναι οι αναμνήσεις από τη γιαγιά και τον παππού, τα καλοκαίρια με τους θείους και τα ξαδέρφια μου, άρωμα κρασιού και μούστου από τα αμπέλια του παππού, τσικουδιές, το Πάσχα στην Κρήτη, που είναι μοναδικό.

Αυτός ο Αστέρης στον «Σασμό» έχει σπάσει λίγο τα νεύρα των γυναικών ή μου φαίνεται;

Ο Αστέρης έχει κάνει κάποιες επιλογές που δεν είναι σωστές, ο τρόπος του ήταν σίγουρα λάθος. Είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας που θα διανύσει τη δική του διαδρομή μέσα στη σειρά. Ισως υπάρχει ένα κομμάτι δυσλειτουργικό στο χαρακτήρα του, αλλά θα τα φέρει έτσι η ζωή που θα του δώσει το δικαίωμα να το ανατρέψει.

Πηγή:Marie Claire

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved