Ειρήνη Νικολοπούλου: «Η δεύτερη απόλυσή μου έγινε ενώπιον τριάντα συναδέλφων»
Showbiz

Ειρήνη Νικολοπούλου: «Η δεύτερη απόλυσή μου έγινε ενώπιον τριάντα συναδέλφων»

Η Ειρήνη Νικολοπούλου είναι μια εξαιρετική δημοσιογράφος με τεράστια εμπειρία, ήθος και ψυχραιμία. 

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για το κίνημα MeToo αλλά και για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχθηκε και η ίδια.

Πείτε μου τη γνώμη σας για το κίνημα MeToo...

Το κίνημα MeToo είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί. Πέρασαν πολλά χρόνια για να ωριμάσει η κοινωνία, να ανοιχτεί και μετά να αποδεχτεί. Εκτιμώ ωστόσο ότι είναι πολύ μονόπλευρο και αφορά μόνο την τέχνη. Οι άλλοι χώροι είναι ακόμα αρκετά προστατευμένοι, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας. Γίνονται παντού, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε για εμάς τους δημοσιογράφους να το προβάλλουμε. Βέβαια όλο αυτό που έγινε με το θέατρο, βοηθάει στον να καταγγείλει κάποιος, κάτι πιο εύκολα, να βγουν μπροστά και παράλληλα δυσκολεύει αυτόν που θα σκεφτεί να συμπεριφερθεί άσχημα ή να παρενοχλήσει σεξουαλικά. Θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Στιγματίστηκε και θυσιάστηκε το θέατρο, για να μπορέσουν κι άλλοι χώροι να ωριμάσουν και να το αντιμετωπίσουν.

-Έχετε δηλώσει πως έχετε δεχτεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις και μάλιστα με συνέπεια την απόλυσή σας. Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω, θα είχατε κάνει κάτι διαφορετικό;

Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό τότε. Ήταν μια εποχή που επικρατούσε πολύ το αρσενικό. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις κάτι αλλιώς και όλοι συναινούσαν σ’ αυτό. Η δεύτερη απόλυσή μου έγινε ενώπιον τριάντα συναδέλφων. Δεν ήταν ότι δεν ήθελαν να με βοηθήσουν ή να με στηρίξουν, ούτε ότι δεν καταλάβαιναν ότι κάτι γινόταν πάρα πολύ λάθος, αλλά ήταν έτσι τα πράγματα τότε.



-Γιατί τότε δεν τους καταγγείλατε στην αστυνομία;

Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου. Δεν υπήρχε τέτοια τακτική. Έμεινε κάπου μέσα στο μυαλό μου και με ενοχλούσε, γι’ αυτό και μίλησα πρώτη, πριν από τρία χρόνια και πέρασα στα ελαφρά.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved