Ο Φίλιππος Σοφιανός μιλά για όλα στο gossip-tv.gr: «Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το αστείο...»

Ο Φίλιππος Σοφιανός μιλά για όλα στο gossip-tv.gr: «Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το αστείο...»

Ο Φίλιππος Σοφιανός δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς με μεγάλη πορεία στον χώρο και πλούσιο βιογραφικό.

Μπορεί να απουσίαζε για κάποια χρόνια στην Κύπρο όμως τώρα επέστρεψε στη χώρα μας δυναμικά και μάλιστα αυτό το διάστημα είναι αφοσιωμένος στο θέατρο και δουλεύει ασταμάτητα.

Ο Φίλιππος Σοφιανός, παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο gossip-tv.gr και μεταξύ άλλων μίλησε για τα θεατρικά, για τα παιδιά του αλλά και για την Τέτα Καμπουρέλη με την οποία πολλοί τους ήθελαν ζευγάρι, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι δύο καλοί φίλοι αλλά και συνεργάτες!

 • Είστε ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς που έχει αγαπήσει το κοινό. Πού και πώς σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Στο Θέατρο ΑΡΓΩ της Αιμιλίας Υψηλάντη, με πολλαπλές ευθύνες… του παραγωγού, του σκηνοθέτη, του ηθοποιού. Δύο πολύ σημαντικά έργα, δύο ρόλοι που σπάνε κόκαλα, μία σκηνοθεσία, και ολόκληρη η ευθύνη μιας θεατρικής παραγωγής. Ύστερα από την απάνθρωπη θητεία στην απραξία που μας επέβαλε η καραντίνα, είναι ο, τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί.

 • Για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσιάζατε στην Κύπρο. Πώς πήρατε την απόφαση να επιστρέψετε στην Ελλάδα;

Δεν είχα και πολλές επιλογές… Έπρεπε να επιστρέψω. Υπάρχει όμως ένας ισχυρός συνδετικός κρίκος με την Κύπρο που θα με κρατάει ισόβια εκεί. Την λένε Μαρία-Αλίκη, είναι η μικρή μου κόρη, που έχει διανύσει ήδη τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής της και που την αγαπώ παράφορα….

Ο Φίλιππος Σοφιανός με την Τέτα Καμπουρέλη.
 • Ετοιμάζετε κάτι τηλεοπτικά ή θεατρικά αυτή την περίοδο;

Λοιπόν. Τηλεόραση δεν χωράει φέτος, μόνο Θέατρο.

Έχουμε και λέμε….

 1. William Nicholson, ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ, πρεμιέρα στις 5/11/21. Στο Θέατρο ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15 Μεταξουργείο, με σκηνοθέτη τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Κοέν και συμπαίχτες στη σκηνή την Αιμιλία Υψηλάντη και τον Θύμιο Κούκιο. Ένα ευφυέστατο έργο που τέμνει με αποκαλυπτικό τρόπο το τέλος μιας τριακονταετούς γαμήλιας σχέσης. Ο ρόλος του συζύγου. Δύσκολος και απαιτητικός, ίσως από τους πιο γοητευτικούς ρόλους που μου έχουν εμφανιστεί στο διάβα μου. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή...
 2. David Mamet, ΟΛΕΑΝΝΑ. Ένα έργο που θα μπορούσε να είναι ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ για μία σοβαρή και εμπεριστατωμένη ματιά του κινήματος #Me too. Και πάλι στο Θέατρο ΑΡΓΩ, πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου και παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 27 Ιανουαρίου. Εδώ, έχω αυξημένες ευθύνες. Σκηνοθετώ, παίζω, κάνω τους φωτισμούς, τη μουσική επιμέλεια και παράγω το έργο, δηλ. είμαι και ο παραγωγός του όλου εγχειρήματος. Έχω για συμμάχους σ αυτή την αναμέτρηση την εξαιρετική μετάφραση της Γεωργίας Ζάχου, το σκηνικό και τα κοστούμια της Χριστίνας Κωστέα, βοηθό σκηνοθέτη τον αγαπημένο μου Γιάννη Τσουρουνάκη καθώς επίσης και μία υπέροχη παρτενέρ, που η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να την ανακαλύψω. Το όνομα αυτής είναι Μαριλένα Λιακοπούλου και μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Ιδανική ερμηνεύτρια της Carol, σοβαρή, μετρημένη με σπάνια συναίσθηση του όρου «επαγγελματισμός». Το έργο αυτό παρόλο που γράφτηκε το 1992 έχει μια σατανική επικαιρότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνεισφέρει κανείς κάτι θετικό σε όλο αυτό το νεφέλωμα που επικρατεί μετά τις καταγγελίες για κακουργηματικές πράξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και που αφορούν το χώρο του Θεάτρου. Ουσιαστικά, μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας που όμως δεν αφορά μόνο στο Θέατρο, αλλά σε όποιο χώρο υπάρχουν σχέσεις που υπακούουν σε μια δοσμένη ιεραρχία. Αντί λοιπόν να βγαίνω στα τηλεοπτικά παράθυρα και να λέω ό τι μου κατεβάσει η κούτρα μου, καλύτερα να αφήσω τον κ. Μάμετ να μιλήσει διά στόματος δικού μου…

Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το αστείο. Γελάσαμε αρκετά στην αρχή, αλλά τώρα έχει αρχίσει και γίνεται ανόητο.

 • Όπως έχουμε δει, τα τελευταία χρόνια, τα κανάλια έχουν κάνει στροφή στη μυθοπλασία. Έχετε δεχτεί προτάσεις για κάποια σειρά στην ελληνική τηλεόραση;

Έχω δεχτεί προτάσεις, αλλά (ευτυχώς) δεν έχουν ευδοκιμήσει, γιατί τότε δεν θα είχα την ευκαιρία και τον χρόνο να εμπλακώ σε αυτά τα υπέροχα θεατρικά εγχειρήματα, και γιατί, κακά τα ψέματα, το Θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη…

 • Ποια είναι η άποψή σας για τους παίκτες ριάλιτι που παίζουν σε σειρές στην τηλεόραση και στο θέατρο;

Μα δεν φταίνε αυτοί! Αυτοί που τους προσλαμβάνουν φταίνε… Έτσι κι αλλιώς η τηλεόραση δεν φημίζεται για την εκλεκτικότητά της, στον βαθμό που ο κόσμος ξέρει, και δεν συκοφαντείται το επάγγελμα του ηθοποιού, όλα είναι μια χαρά. Θα αρχίσω να ανησυχώ εάν τους δω σε σκηνή Θεάτρου… Ποιος ξέρει όμως; Όλα γίνονται σ΄ αυτόν τον τόπο… Από την άλλη όμως, καλλιεργείται μια λανθασμένη αντίληψη ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, ότι ο κάθε ένας μπορεί να γίνει ηθοποιός χωρίς σπουδή, χωρίς διάβασμα, χωρίς κόπο. Είναι όμως αυτή η μόνη στρέβλωση που πάει πίσω την εξέλιξη του πολιτισμού με την ευρεία έννοια; Δυστυχώς όχι.

 • Πάντα λέγατε αυτά που πιστεύετε ανοιχτά ακόμα και αν ενοχλούσαν κάποιους. Θεωρείτε ότι αυτό σας έκανε καλό ή ότι σας στοίχισε;

Το «πιστεύω», στοιχίζει. Ανέκαθεν στοίχιζε…

 • Υπήρξατε ένας από τους πιο ωραίους Έλληνες. Έχετε αποδεχτεί τον τίτλο του "ζεν πρεμιέ"; Καθώς έχετε χαρακτηριστεί έτσι από πολλούς.

«Υπήρξα». Παρατατικός χρόνος. Ναι, Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό κάτω από τη γέφυρα…

 • Είστε από εκείνους που λέτε την ηλικία σας και δεν την κρύβετε. Είστε συμφιλιωμένος με τον χρόνο που περνάει;

Απόλυτα… Αν εξαιρέσουμε κάποια παραπανίσια κιλά που έχω πάρει, κατά τα άλλα, μου αρέσω πολύ περισσότερο τώρα, παρά πριν είκοσι χρόνια.

 • Αυτή την περίοδο είστε μόνος;

Με τρία υπέροχα παιδιά δεν είναι δυνατόν να είμαι μόνος…

 • Οι φήμες σας ήθελαν ζευγάρι με την Τέτα Καμπουρέλη. Και οι δύο το διαψεύσατε. Σας ενόχλησαν τα δημοσιεύματα;

Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το αστείο. Γελάσαμε αρκετά στην αρχή, αλλά τώρα έχει αρχίσει και γίνεται ανόητο. Η Τέτα ήταν, είναι και θα παραμείνει στους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, ΦΙΛΟΥΣ μου. Τι τρέλα είναι αυτή; Ποιος τη λανσάρισε; Η κ. Καμπουρέλη εκτός από φίλη είναι και συνεργάτις μου. Έχει αναλάβει την οργάνωση της παραγωγής της ΟΛΕΑΝΝΑΣ. Την ευχαριστώ γι’ αυτό, η βοήθειά της μου είναι πολύτιμη, γιατί εγώ σε θέματα οργάνωσης πάσχω… Τελεία και παύλα. Πέραν τούτου ουδέν.

GALLERY

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Τέτα Καμπουρέλη - Φίλιππος Σοφιανός: Η κοινή έξοδος & τα γέλια-Τι τρέχει ανάμεσά τους;

Φ. Σοφιανός: Παραλίγο να πνιγεί στα ανοιχτά του Ευβοϊκού! Η συγκλονιστική περιγραφή του

Σοφιανός: Αυτή είναι η σχέση του με την Τέτα Καμπουρέλη – «Να προσέχουμε όταν «αμολάμε» λεζάντες»

©2010-2021 Gossip-tv.gr - All rights reserved