Ο Χάρης Ρώμας στο gossip-tv:Η νέα σειρά, η θεατρική πρεμιέρα και η καυστική άποψή του για τα ριάλιτι

Ο Χάρης Ρώμας στο gossip-tv:Η νέα σειρά, η θεατρική πρεμιέρα και η καυστική άποψή του για τα ριάλιτι

Ο Χάρης Ρώμας είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Συστάσεις δεν χρειάζεται! Είναι χρόνια στον χώρο και μετρά την μία επιτυχία μετά την άλλη, ενώ δεν είναι λίγες οι τηλεοπτικές σειρές που έχει δημιουργήσει και στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει που προβάλλονται για χρόνια σε επανάληψη και σημειώνουν πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.
Ο Χάρης Ρώμας, παραχώρησε συνέντευξη στο gossip-tv.gr και μίλησε για όλα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη νέα σειρά που ετοιμάζει, στην παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» που μετά την μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και συνεχίζει στο θέατρο Alhambra, ενώ εξέφρασε και την άποψή του για τα ριάλιτι που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Χάρης Ρώμας.
 • Ετοιμάζεστε για την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός». Πρόκειται για μια δική σας διασκευή. Πώς πήρατε την απόφαση να διασκευάσετε μια τόσο αγαπημένη ταινία;

Την πρόταση μου την είχε κάνει δύο χρόνια πριν η κόρη του αείμνηστου Τσιφόρου, η οποία μου έδωσε το έργο και μάλιστα χειροποίητα γραμμένο από τον πατέρα της, του οποίου υπήρξα από 10 χρονών μεγάλος θαυμαστής! Ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με την κωμωδία. Από τότε που πρωτοδιάβασα ευθυμογραφήματα του Τσιφόρου στην ηλικία των 10 ετών, σκέφτηκα ότι θα ήθελα και θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο και να πάω προς αυτή την κατεύθυνση και ας ήμουν τόσο μικρός! Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό πρώτα έγινε θεατρικά γνωστό και μετά από τη διασκευή για την ταινία. Όταν μου το έδωσε η κόρη του (το θεατρικό έργο), στην αρχή το αρνήθηκα. Είχε γραφτεί γι’ αυτούς που έπαιξαν και στην ταινία, δηλαδή τον Αυλωνίτη, τη Βασιλειάδου και τον Νίκο Ρίζο. Εγώ για να αποφύγω και τέτοιου είδους συγκρίσεις με μια ταινία που θεωρείται εμβληματική της εποχής αρνήθηκα, αφού όμως το χειρόγραφο κείμενο του Τσιφόρου υπήρχε στο κομοδίνο μου επί μήνες, κάποια στιγμή άρχισα να το βλέπω και στον ύπνο μου πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, το διαπραγματευόμουν με τον εαυτό μου. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω μια διασκευή και να το κάνω με έναν τρόπο που να έχει τη γοητεία του τότε και ταυτόχρονα να είναι ανανεωμένο με φρέσκο χιούμορ. Παρότι ο Τσιφόρος και ο Βασιλειάδης που το έγραψαν είναι σπουδαίοι, κάποια πράγματα ανήκουν στο χιούμορ εκείνης της εποχής. Υπάρχουν πράγματα που είναι διαχρονικά αλλά υπάρχουν και αστεία που δεν ανήκουν στην εποχή.

 • Εσείς το προσαρμόσατε στο σήμερα;

Όχι, όχι! Δεν το προσάρμοσα καθόλου στο σήμερα. Όλοι νομίζουν ότι είναι το αυθεντικό έργο του Τσιφόρου και του Βασιλειάδη, όλοι όμως, ανεξαιρέτως! Κι αυτό είναι που με κολακεύει αλλά και με θυμώνει καθώς για πάρα πολλά αστεία μου λένε «πώς το σκεφτήκανε αυτό;» και τα έχω κάνει μόνος μου.

Στιγμιότυπο από το Κωνσταντίνου και Ελένης.
 • Άρα το κοινό που θα έρθει στο θέατρο τι θα δει; Οι περισσότεροι σίγουρα θα πιστεύουν ότι θα δουν αυτό που βλέπουν και στην ταινία...

Το κοινό ήδη έχει δει πάνω από 50 παραστάσεις γιατί ξεκινήσαμε πέρσυ που μας «πέτυχε» ο κορονοϊός και είχαμε κάνει 15 και άλλες 35 το καλοκαίρι! Το κοινό ενθουσιάζεται, γελάει και χειροκροτά, σα να είναι μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες που έχει δει ποτέ. Κανένας μα κανένας δεν μου έχει πει «βρε παιδί μου πόσο άλλαξε αυτό το έργο!» και είναι πραγματικά πάρα πολύ αλλαγμένο. Θεωρώ ότι είναι επίτευγμα το ότι έχει γίνει με τέτοιο τρόπο η διασκευή που νομίζεις ότι είναι εκείνο το έργο.

Ο ανταγωνισμός που μοιάζει αθλητικός σε κάποια ριάλιτι, όπως στο Survivor, συνοδεύεται και με την κατινιά.

 • Πώς ήταν τα συναισθήματά σας το καλοκαίρι που κάνατε περιοδεία; Πατήσατε το θεατρικό σανίδι μετά από πολύ καιρό λόγω καραντίνας…

Η αλήθεια είναι ότι δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω επί καραντίνας. Κάναμε το «Καφέ της Χαράς» για δύο χρόνια. Έγραφα και έπαιζα, πήγαινα στο στούντιο, έλειπε φυσικά αυτή η ζωντανή επαφή με το κοινό, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο μέσω θεάτρου και η αλήθεια είναι ότι όταν το βίωσα ξανά ήταν μεγάλη χαρά! Για τον καλλιτέχνη η επικοινωνία είναι η κοινωνία της ψυχής του. Το λέω κάθε φορά μετά το τέλος της παράστασης και ο κόσμος το εισπράττει και το αισθάνεται.

 • Είχατε σταματήσει και τα γυρίσματα στο «Καφέ της Χαράς» λόγω covid.

Ναι, είχαμε σταματήσει όταν έγινε το πρώτο lockdown που ίσχυε για όλους, μέχρι να δούμε τι γίνεται, περί τίνος πρόκειται γιατί αυτός ήταν ένας ιός που τον μελετήσαμε στη διάρκειά του και τον μελετάμε ακόμα. Όταν οι επιστήμονες έκριναν ότι μπορούσαν να λειτουργήσουν τουλάχιστον κάποια επαγγέλματα, με προσοχή και τα απαραίτητα μέτρα, όπως τα τηλεοπτικά στούντιο για παράδειγμα, συνεχίσαμε. Και φυσικά κάναμε και κάνουμε τα τεστ! Εγώ έχω σπουδάσει και ιατρική και έχω και πολύ μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον για τα καινούργια επιτεύγματα της επιστήμης και είμαι πολύ χαρούμενος που γινόντουσαν πειράματα εκ των προτέρων σε σχέση με τα εμβόλια και έτσι ήταν σε ένα καλό στάδιο για να μπορέσουν γρήγορα να κατασκευαστούν. Θεωρώ ότι πάρα πολλές ζωές έχουν σωθεί ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτοί οι εμβολιασμοί και χαίρομαι και προσπαθώ να μεταδώσω στον κόσμο ότι αυτοί που φοβούνται θα πρέπει να το μελετήσουν λίγο περισσότερο και να ρωτήσουν τους προσωπικούς τους γιατρούς.

 • Είστε ένας άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια λέτε την άποψή σας, όποια κι αν είναι και δεν διστάζετε να την πείτε ακόμα και αν δεν είναι αρεστή σε κάποιους. Σας είδαμε να μιλάτε και για το #metoo

Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω αυτό! Ασχολούμαι και με την πολιτική εδώ και καιρό και είμαι υποχρεωμένος να έχω θέση, εφόσον κατέχω θεσμική θέση έτσι κι αλλιώς σαν Αντιπεριφεριάχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή της μισής Ελλάδας. Σαν άνθρωπος επίσης, καλλιτέχνης πολλών χρόνων αλλά και πρώην φοιτητής Ιατρικής επί 12 χρόνια είμαι υποχρεωμένος να έχω άποψη ειδικά για θέματα που άπτονται των γνώσεων που έχω αλλά και της αντίληψης που έχω σχηματίσει για τον κόσμο.

 • Ο κόσμος ασχολείται αρκετά με τα ριάλιτι και πολλές φορές κάποιοι φανατίζονται.

Μία μερίδα του κόσμου ασχολείται και με αυτά, πάντα συνέβαινε. Είναι και αυτό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης κάποιων συνανθρώπων μας. Το αν συμφωνώ με αυτό ή αν εκφράζομαι, ούτε κατά διάνοια! Κατανοώ όμως τον λόγο που αυτά τα ριάλιτι απασχολούν μια μερίδα του κοινού.

 • Έχει τύχει ποτέ να παρακολουθήσετε κάποιο από αυτά, έστω και στο ζάπινγκ;

Ναι έχει τύχει να παρακολουθήσω στο ζάπινγκ! Θέλω να έχω μια άποψη για το πώς λειτουργεί όλο αυτό.

 • Τηλεοπτικά ετοιμάζετε μία νέα σειρά αλλά κρατάτε σιγή ιχθύος. Δεν έχετε πει και πολλά πράγματα…

Γράφουμε ανελλιπώς! Έχουμε προχωρήσει με την Άννα Χατζησοφιά. Έχουμε προχωρήσει αρκετά και έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θέλουμε και τι θα κάνουμε. Δεν έχουμε ακόμα συμφωνήσει σε όλα με το κανάλι αλλά έπεται κι αυτό… Δεν έχω καμία αμφιβολία!

 • Πρωταγωνιστές έχετε βρει;

Ναι φυσικά και έχουμε βρει αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα εφόσον δεν έχουμε υπογράψει. Έχουμε μιλήσει σχεδόν με όλους όσους θέλουμε και φυσικά κάποιοι θα έρθουν μετά από οντισιόν κι έτσι πρέπει για να έρθουν νέοι άνθρωποι.

 • Πάντως με την κυρία Χατζησοφιά είστε αχώριστο δίδυμο.

Δεν είχαμε δουλέψει για κάποιο διάστημα επειδή ήθελα εγώ να αποτραβηχτώ από την τηλεόραση και τώρα το ξαναδουλέψαμε! Επειδή όμως έχουμε πολύ επιτυχημένες επαναλήψεις πολλών σειρών δεν νιώθω ότι έλειψα, είναι σα να μην έλειψα μια μέρα! Με την Άννα είμαστε και πολύ φίλοι και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον, σαν μυαλά και σαν προσωπικότητες, ενώ είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι έχουμε κοινές ηθικές αξίες. Έχουμε το ίδιο πνεύμα παρόλο που έχουμε άλλες πολιτικές απόψεις, υπάρχει σεβασμός!

GALLERY

Διαβάστε επίσης:

Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα: Ο λόγος που η νέα του σειρά δεν θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1

Ρώμας: «Το «Πεφταστέρι» είναι ό,τι καλύτερο έχουμε γράψει με την Άννα Χατζησοφιά»

Χάρης Ρώμας: Έτσι έδωσε τέλος στη φημολογούμενη κόντρα του με τη Σοφία Μουτίδου

DPG NETWORK

©2010-2022 Gossip-tv.gr - All rights reserved