Ντίνος Καρύδης: Το άγνωστο περιστατικό με Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ μετά από παράσταση
Showbiz

Ντίνος Καρύδης: Το άγνωστο περιστατικό με Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ μετά από παράσταση

Ο Ντίνος Καρύδης είναι αγαπημένος ηθοποιός και γλυκός άνθρωπος.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την εμφάνιση του ως κομπάρσος στην ταινία « Η Αλίκη στο ναυτικό», για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στις συνεργασίες που θυμάται και συγκινείτε.

-Να ξεκινήσουμε γυρνώντας τον χρόνο πίσω και να πάμε στην πρώτη σας ταινία, που εμφανιστήκαμε ως κομπάρσος, «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Τι θυμάστε από τότε;

Θυμάμαι πως εκείνη την εποχή έκανα ό,τι δουλειά του ποδαριού μπορείς να φανταστείς και ξαφνικά ένας φίλος μου δίνει την ιδέα να πάω κομπάρσος στο σινεμά. Πήγα, γιατί τα χρήματα που θα έπαιρνα ήταν πολύ καλύτερα από αυτά που έβγαζα και η πρώτη μου ταινία ήταν η «Αλίκη στο ναυτικό». Σε μια σκηνή που είχαμε με τον Κωσταντάρα και έπρεπε να τον χαιρετήσουμε με το χέρι, εκείνος μετά μας έκανε νόημα να το κατεβάσουμε. Θυμάμαι λοιπόν στο γύρισμα αυτής της σκηνής, με ρώτησε «Πώς σε λένε εσένα παιδί μου;» κι εγώ απάντησα τρέμοντας φυσικά. Ύστερα με φωνάζουν στο γραφείο ο Κωνσταντάρας με τον Σακελλάριο και με ρώτησαν αν θέλω να γίνω ηθοποιός. Έτσι πήγα στη σχολή και όλα πήραν τον δρόμο τους.

-Πώς ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη τότε; Τι θυμάστε από εκείνη;

Ήταν καταπληκτική! Μόλις τελείωσα τη σχολή και τον στρατό, οι πρώτες μου δουλειές ήταν με τον θίασο των Βουγιουκλάκη- Παπαμιχαήλ. Ήταν εκπληκτική. Θα σου πω ένα γεγονός για να καταλάβεις. Εγώ γενικά αυτοσχεδιάζω στο θέατρο. Σε μια παράσταση λοιπόν που παίζαμε μαζί, είπα μια ατάκα στον Παπαμιχαήλ, η οποία ήταν εκτός θεατρικού έργου και το κοινό γέλασε πολύ και χειροκρότησε. Στο τέλος της παράστασης, βγαίνει έξω ο Δημήτρης και μου λέει «Δεν θα το ξανά πεις αυτό». Το ακούει η Αλίκη και του λέει «Τι του λες του Ντίνου; Φυσικά θα το πει! Δεν είδες την απήχηση από κάτω;» και τότε εκείνος σηκώθηκε και έφυγε και πήγε στο καμαρίνι του. Ήταν σπουδαία.

-Έχετε συνεργαστεί με κάποια από τα σπουδαιότερα ονόματα του Ελληνικού θεάτρου. Πείτε μου κάποια στιγμή που θυμάστε πάντα και σας συγκινεί από αυτές τις συνεργασίες.

Απ’ αυτές τις συνεργασίες με συγκινούν όλα. Για παράδειγμα, ο Κώστας Μουσούρης, όταν πήγαινα γυμνάσιο και ζούσαμε φτώχεια μεγάλη, πουλάγαμε κεριά έξω από το θέατρο Μουσούρη. Θυμάμαι σταματούσαν οι ηθοποιοί που έπαιζαν στο θέατρο να πάρουν κερί και μας φώναζε ο Μουσούρης «Ελάτε, ελάτε», δεν είχα πάει ποτέ μέσα σε θέατρο. Όταν μετά από χρόνια συνεργαστήκαμε, του το υπενθύμισα και μου είπε «Μπράβο που τα κατάφερες». Τι να θυμηθώ; Να θυμηθώ τι έπαθα όταν είδα τα μάτια της Καρέζη; Η Τζένη ήταν μοναδική. Κάναμε και τα παιδιά μας την ίδια χρονιά. Θυμάμαι όταν είδε μωρό τη Σμαράγδα στο καρότσι, μου είπε «Πω, πω έχει απίστευτη ομορφιά».

-Είχατε κάποιον μέντορα; Κάποιον ο οποίος να σας ενέπνευσε και να σας βοήθησε;

Μέντοράς μου ήταν ο Γιώργος Λεμπέσης, ο οποίος είναι και νονός της Σμαράγδας. Είχε απλώσει το χέρι του και με είχε βοηθήσει πολύ στα πρώτα μου χρόνια. Τον ευγνωμονώ!

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved