Ρένια Λουιζίδου: «Θέλω να έχω μούτρα να κοιτάξω την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ή την Τζένη Μπότση»
Showbiz

Ρένια Λουιζίδου: «Θέλω να έχω μούτρα να κοιτάξω την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους ή την Τζένη Μπότση»

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της, ανέφερε εάν έχει δεχτεί και η ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές και αν περίμενε όλα όσα έχουν συμβεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Τα όσα συνέβησαν με το ελληνικό #metoo θα λειτουργήσουν υπέρ του θεάτρου;

Θέλω να το πιστεύω και ελπίζω ότι όλο αυτό δεν έγινε για το τίποτα. Ήταν για όλους μας σοκ και πρωτίστως για τους ανθρώπους που πήραν πάνω τους τη γενναία απόφαση να εκθέσουν τα προσωπικά τους τραύματα δημοσίως. Ταράχτηκε συθέμελα ολόκληρος ο χώρος, γιατί όσο και αν υπήρχαν μισές πληροφορίες και ψίθυροι για τα οποία ήμασταν ενήμεροι, δεν ξέραμε χειροπιαστά γεγονότα. Άκουγες κάτι και δεν ήξερες αν είναι αλήθεια και μέχρι ποια άκρα θα μπορούσε να πηγαίνει η κατάσταση αυτή. Άλλο είναι κάποιος με τη συμπεριφορά του να φέρνει ένα άτομο σε δύσκολη θέση, άλλο να βιοπραγεί και άλλο να βιάζει. Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα στα χέρια μας να διεκδικήσουμε χωρίς φόβο μια καλύτερη πραγματικότητα και ένα καλύτερο αύριο για τη δουλειά μας. Έγινε αυτό το γενναίο βήμα και έσπασε ο τοίχος της σιωπής, γι’ αυτό και πρέπει οι υπόλοιποι να θωρακίσουμε αυτό το καινούργιο που πάει να χτιστεί.

Εσείς έχετε βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές;

Είχα την τύχη να μπορώ να αποφύγω και να διαλέγω μια δουλειά έξω από ένα περιβάλλον που μπορεί να είχα ακούσει ότι είναι λίγο δύσκολο. Ή ακόμη και να μην επαναλάβω συνεργασίες που δεν τις απόλαυσα. Δεν είχαν όμως όλοι οι άνθρωποι αυτή την τύχη. Όχι, δεν μπορείς πάντα να φύγεις… Αν εξαρτάται η επιβίωσή σου από αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις. Γι΄ αυτό και τα θύματα μίλησαν όποτε μπόρεσαν, όποτε τα αυτιά ήταν έτοιμα να τους ακούσουν και όταν εκείνα ήταν έτοιμα να εκτεθούν. Τώρα που ειπώθηκαν κάποια πράγματα, μπορείς να διεκδικήσεις ενδεχομένως καλύτερες συνθήκες στη δουλειά ακόμη και αν την έχεις ανάγκη, γιατί ξέρεις ότι μπορεί να κινητοποιηθεί κάτι πίσω σου. Πριν από 15 χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς να καταλάβει τη στάση σου, μιας και δεν θα μπορούσες να μιλήσεις σε κανένα. Μακάρι και άλλοι χώροι εργασιακοί να πάρουν την σκυτάλη από τον χώρο τον δικό μας που στο φινάλε είχε τα κότσια να εκτεθεί.

Εσείς έχετε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, περιμένατε όλα αυτά;

Τα τρία τέταρτα του ελληνικού θεάτρου έχουν δουλέψει και με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Θα υπάρχουν όλων των ειδών οι διηγήσεις. Στα 30 αυτά χρόνια κανείς από τους δυο δεν έβγαινε με μπαζούκας και καλάσνικοφ να πάρει κεφάλια, γιατί θα τους είχαν σταματήσει. Σε κάποιους λοιπόν θα ήταν εντάξει και σε κάποιους άλλους όχι. Προσωπικά αισθάνομαι μια ευθύνη απέναντι στις κοπέλες και στα αγόρια που μπήκαν μπροστά και κάθε φορά που απαντάμε κάτι, πρέπει να σκεφτόμαστε αυτά τα πρόσωπα που εκτέθηκαν τρομερά. Έχουν παιδιά πίσω τους, οικογένειες, μανάδες, συζύγους, φίλους. Πρέπει όσο μπορούμε να τους προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους για χάρη ενός ολόκληρου κλάδου. Θέλω να έχω μούτρα να κοιτάξω την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους που είναι φίλη μου ή την Τζένη Μπότση. Είναι κορίτσια που τα ξέρω τόσα χρόνια και περνούσαν τέτοιο λούκι… Αισθάνομαι υπεύθυνη για το τι θα πω και τι θα κάνω.

Γνωρίζατε πράγματα από εκείνες πριν τα καταγγείλουν δημοσίως;

Την πλήρη εικόνα δεν την είχα ποτέ. Μόνο ένα μέρος των γεγονότων, αυτό που την κάθε φορά είχαν το περιθώριο και οι ίδιες, να εκθέσουν δημοσίως. Κάπου ήξερα λίγα περισσότερα, κάπου λίγα λιγότερα.

Μιλήσατε μετά την εξομολόγησή τους, τις είδατε ξαλαφρωμένες;

Ασφαλώς. Βεβαίως είναι ένα τεράστιο ξαλάφρωμα, αλλά δεν είναι καθόλου ανώδυνο και αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι πολύ καλά στο μυαλό μας. Βεβαίως αισθάνονται ένα είδος λύτρωσης, αλλά το πλήρωσαν και συνεχίζουν να το πληρώνουν πολύ δύσκολα.

Πηγή:Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved