Σασμός: H Νεκταρία Γιαννουδάκη στο gossip-tv: Η βεντέτα στην οικογένεια και το ανατρεπτικό spoiler
Showbiz

Σασμός: H Νεκταρία Γιαννουδάκη στο gossip-tv: Η βεντέτα στην οικογένεια και το ανατρεπτικό spoiler

Μέρες προσπαθούσαμε να κανονίσουμε με τη Νεκταρία Γιαννουδάκη αυτή την όμορφη συνομιλία αλλά με ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα, φτάσαμε να μιλάμε ένα απόγευμα ανάμεσα στις πρόβες για την παράστασή της και το μάθημα υποκριτικής.

Με στόφα αυθεντική, με λόγο πληθωρικό -έχοντας και μια εσάνς Κρητικής διαλέκτου-, μιας και κατάγεται από το νησί, με γέλιο γάργαρο και κουβέντες από εκείνες που σε πάνε πέντε βήματα παρακάτω, η Νεκταρία Γιαννουδάκη, η γοητευτική Χανιώτισσα που αγάπησες μέσα από τους υπέροχους ρόλους της στο θέατρο και λάτρεψες μέσα από τον ρόλο της Σοφίας Αντωνακάκη, ξεδιπλώνει τη ζωή της και μας αφήνει να μάθουμε ποια είναι τελικά τόσο η τηλεοπτική Σοφία, που κρατάει ρόλο – κλειδί στο Σασμό όσο και η Νεκταρία, ένα πλάσμα γλυκό, πολυτάλαντο και με χιούμορ που δύσκολα συναντάς σε γυναίκα.

Ένα πλάσμα γλυκό, πολυτάλαντο και με χιούμορ που δύσκολα συναντάς σε γυναίκα

- Εντυπωσιάστηκα με το βιογραφικό σου. Αριστούχος απόφοιτη της Ανωτέρας δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών με τιμητική υποτροφία κατά τη διάρκεια της φοίτησής σου. Απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής - τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας - του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δασκάλα υποκριτικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από την ίδια σχολή Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών», της αναφέρω και με διακόπτει λέγοντάς μου:

«Για να λέμε αλήθειες, το μεταπτυχιακό μου δεν το ολοκλήρωσα. Κόπηκα από απουσίες επειδή έπαιζα στο θέατρο. Πρόλαβα να κάνω έναν κύκλο», λέει γελώντας.

- Πώς τελικά επέλεξες την υποκριτική;

«Το ήθελα από παιδάκι χωρίς καν να καταλαβαίνω τι είναι θέατρο και ηθοποιός. Δεν ξέρω… ένα περίεργο ένστικτο. Φτάνοντας προς το Γυμνάσιο που δεν υπήρχαν και θεατρικές ομάδες, ούτε στα Χανιά βλέπαμε και πάρα πολύ θέατρο, κάποια στιγμή μου λέει μια συμμαθήτρια μου, «Νεκταρία, ξέρω τι θα κάνεις», «Τι θα κάνω», τη ρώτησα και μου είπε: «Θα περάσεις σε ένα Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και θα κάνεις κρυφά από τους γονείς σου Δραματική σχόλη. Ξέρεις… αυστηροί Κρητικοί γονείς. Και όντως έτσι έγινε. Πήγα Γαλλική φιλολογία, που αυτό το τμήμα δεν υπήρχε στην Κρήτη, για να μπορέσω να φύγω και ήρθα στην Αθηνά. Όχι αμέσως αλλά μετά από τρία χρόνια, αφού είχα βάλει σε μια ροή στις σπουδές μου, έδωσα εξετάσεις στη δραματική Ωδείου Αθηνών και πέρασα»

- Πώς αντέδρασαν οι γονείς σου, όταν πλέον το έμαθαν;
«Οι γονείς μου δεν ήθελαν, δεν τους άρεσε. Έκανα και έξτρα δουλειά ώστε να μπορέσω να στηρίξω τις σπουδές μου. Δεν ήταν βοηθητικοί, φοβόντουσαν για το παιδί τους. Για έναν αυστηρό Κρητικό είναι ύποπτο. Μόνο όταν με είδαν Ιέρεια στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, εκεί κατάλαβαν ότι ίσως το παιδί τους να είναι σοβαρό και ότι «δεν πήρε τον κακό δρόμο» και όταν το ανακοίνωσα, η μαμά μου είπε στον παππού μου, πως πάω σε μια σχολή για να λέω τις ειδήσεις. Βέβαια εκείνος πανέξυπνος, το κατάλαβε και μου είπε: Κοίτα μην πάω στο καφενείο και σε δω στην τηλεόραση να φιλιέσαι με κανέναν, θα πεθάνω στην ίδια στιγμή», μου αποκαλύπτει με ένα απίθανο γάργαρο γέλιο.

- Παρά τη εξαιρετική σου πορεία στο χώρο με σπουδαίους συνεργάτες, οι τηλεοπτικές σου συμμετοχές είναι ελάχιστες. Αυτό, Νεκταρία, έγινε από επιλογή;

«Έκανα στην αρχή κάποια μικρά μικρά πραγματάκια, δεν μου άρεσε πάρα πολύ η τηλεόραση, δεν με «έψησε» ποτέ ιδιαίτερα. Πάντα η αγάπη μου ήταν το θέατρο, αυτό θεωρούσα τον δικό μου χώρο και εκεί που εγώ θα ήμουν καλή, οπότε ποτέ δεν την κυνήγησα.

Με άγχωναν οι ρυθμοί της τηλεόρασης και με άγχωνε και ο κατακερματισμός του ρόλου.

Δεν την απαξίωνα, αλλά δεν μου ήταν οικεία και ούτε και είχα ξετρελαθεί με τη μικρή συμμετοχή που είχα κάνει. Οπότε είχα βάλει ταμπέλα στον εαυτό μου και ξέρεις, όταν κάτι το λέμε μετά από λίγο το πιστεύουμε κιόλας. Δεν μου ταιριάζει εμένα η τηλεόραση, δεν μου πάει»

- Φέτος όμως σε απολαμβάνουμε σε ένα ξεχωριστό ρόλο στο Σασμό. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι»;

«Η θεματική του. H σύνδεση με την Κρήτη, το φανταστικό βιβλίο του Πετρουλάκη και το ότι άρχισαν να κλείνουν συντελεστές ο ένας μετά τον άλλον που είναι εκπληκτικοί. Τρόμαξα πάρα πολύ, είχα μεγάλη αγωνία για τον ρυθμό που έχει ένα καθημερινό σίριαλ αλλά ήταν τόσο όμορφο, τόσο προσεγμένο και ετοιμάστηκε με τόσο μεράκι που έβαλα τους φόβους μου και τις αμφιβολίες μου στην άκρη και είπα «θέλω». Ένας ακόμη λόγος ήταν η πανδημία. Αυτή η παύση, αυτό το πράγμα με τα κλειστά θέατρα που δυο χρόνια προσπαθούσαμε να ανεβάσουμε την παράσταση «Τρωίλος και Χρυσηίδα» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, μια κλεισμένη δουλειά με επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Κι εγώ έκανα υποκριτική από zoom. Εκεί δε κοιτώντας το ταβάνι, ξεκίνησα να σπουδάζω κάτι άλλο κι εκεί είπα πως πρέπει να κοιτάξω και το κομμάτι «τηλεόραση», οπότε άρχισε η σκέψη και το μυαλό μου κάπως να πηγαίνουν προς τα εκεί. Κι από όλα όσα ετοιμαζόντουσαν η καρδιά μου ήταν στις απίστευτες σειρές που γίνονται στην Κρήτη»

- Τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι στην Κρήτη και συνεχίζετε να πηγαινοέρχεστε;

«Ναι και συνεχίζουμε τα γυρίσματα. Πηγαινοερχόμαστε στο νησί και τα συνεργεία και οι ηθοποιοί αλλά πολλά γυρίσματα γίνονται κι εδώ»

- Η σχέση σου με τον Αστέρη πώς θα είναι στην πορεία γιατί ένα από τα spoilers που έχουν κυκλοφορήσει είναι πως αφού η Στέλλα χάσει το παιδί θα τα ξαναβρεί μαζί του, αυτή τη φορά για να τον υπερασπίζεται σε μια δίκη ως δικηγόρος του πια.

«Θα σου πω… ναι, θα έρθουμε ξανά σε σύγκρουση με τη Στέλλα γιατί εγώ δεν θέλω το παιδί μου να έχει πισωγυρίσματα, θέλω να προχωρήσει στη ζωή του, να ξεκαθαρίσει και θεωρώ ότι όλη αυτή η εμπλοκή θα την κρατήσει πάλι πίσω»

- Η σχέση σου με τον Τάσο λόγω αυτής της κατάστασης θα διαταραχθεί; Γιατί ως μπαμπάς είναι πιο πολύ κοντά της με την έννοια του ότι της κάνει τα χατίρια ενώ εσύ βάζεις μπροστά και τη λογική

«Καμία φορά μπορεί να αλλάξουν οι ρόλοι, ποτέ δεν ξέρεις. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι… μπορεί να έχουμε και ανατροπές, ποτέ δεν ξέρει κανένας. Δηλαδή κάποιες φορές, όπως οι σκηνές που τώρα γυρίζουμε ο Τάσος είναι πιο σκληρός, πιο αδιάλλακτος. Μπορεί μπροστά της να μην έχει τη δυναμική να της πει με τον τρόπο που το μοιράζεται με εμένα. Είμαστε και οι δυο υπερπροστατευτικοί αλλά ο καθένας το εκφράζει με άλλο τρόπο. Συν ότι έχουμε τέτοια κοράκλα, δηλαδή συγγνώμη είναι τόσο υπέροχη μέσα και έξω που θέλουμε το καλύτερο για τη Στέλλα μας»

- Περίμενες αυτή την τόσο μεγάλη επιτυχία;

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό θα μου συνέβαινε στην τηλεόραση να σου πω την αλήθεια. Δεν περίμενα αυτή την επιτυχία. Εγώ γενικά στη δουλειά μου κρατάω ή μικρό καλάθι ή καθόλου καλάθι. Συν ότι είχα ακούσει για 25 σειρές και αναρωτήθηκα «ποιος θα μας δει;». Στη σειρά μας υπάρχουν σπουδαία ονόματα και ηθοποιοί που έχουν ήδη μια ωραία και δυνατή πορεία αλλά είμαστε και πολλοί ηθοποιοί που ερχόμαστε αμιγώς από το θέατρο. Δεν μας ήξεραν, οπότε λες μπορεί να μας αντιμετωπίσουν ως... Κρητικές γραφικότητες».

- Νεκταρία, εσύ είσαι Χανιώτισσα με τη «βούλα» που λέμε..

«Ναι, ναι… γέννημα θρέμμα. Το σπίτι μου είναι διακόσια μέτρα από την παλιά πόλη…».

- Πώς και δεν κάνατε και στο δικό σου σπίτι, γύρισμα όπως στην περίπτωση της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη που τα γυρίσματα γίνονται στο πατρικό της σπίτι, τη διακόπτω.

«Θα έχουμε μέλλον ακόμη, θα δούμε πράγματα… Να δούμε πώς το σκέφτονται οι σεναριογράφοι... θα δούμε το Φάρο σε όλες τις εποχές»

- Έχει ακουστεί πως η σειρά πάει και για δεύτερη σεζόν…

«Δεν ξέρω αν είναι επίσημο. Η αλήθεια είναι πως πάει τόσο καλά που υπάρχουν αυτές οι σκέψεις. Σε εμάς επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τίποτα. Αν γίνει με την ίδια προσοχή και μεράκι κι έχουν ιδέες οι σεναριογράφοι αξίζει τον κόπο να γίνει και δεύτερη σεζόν»

- Πόσο κοντά είναι η Νεκταρία στη Σοφία και το αντίστροφο;

«Όταν έχω σκηνές με τον Τάσο και ο άντρας μου, μου κρατάει τα λόγια μου λέει: «Νεκταρία, εσύ τους είπες τα λόγια και τα έγραψαν;» Ή κάποιες φορές στην πρόβα την ώρα που μπορεί να κάνω κάτι λάθος μου λέει ο άντρας μου: «Σε μένα τι θα απαντούσες;».

Η μαμά μου είχε ταλαιπωρηθεί πολύ σαν παιδάκι με βεντέτες
Δεν σου κρύβω πως όταν μου ανακοινώθηκε αυτός ο ρόλος τα συναισθήματα ήταν από τη μια ήταν χαρά και από την άλλη εγώ θα ήθελα να κάνω μια πιο σκοτεινή ηρωίδα, μια πιο χαροκαμένη γιατί τέτοιους ρόλους έχω παίξει και στο θέατρο, γιατί το dna μου είναι Κρητικό, γιατί η μαμά μου κάτι είχε με βεντέντες…

Τη ρωτώ με όλο το θάρρος αν στη δική της οικογένεια είχαν βιώσει ιστορίες βεντέτας.

«Η μαμά μου ναι και είχε ταλαιπωρηθεί πολύ σαν παιδάκι. Οπότε ήθελα αυτό σαν φόρο τιμής… ξέρεις… Η Σοφία μου φάνηκε light αλλά είναι απίθανη. Έχει τόσες εκφάνσεις και τη Σοφία μου την έχω αγαπήσει πάρα πολύ», λέει και συνεχίζει μιλώντας για τους ρόλους της καθημερινότητάς της.

«Είμαστε πολλά πράγματα οι άνθρωποι. Εγώ σήμερα το πρωί πήγα στη σχολή και ήμουν η δασκάλα και μετά είχα πρόβα και ήμουν η ηθοποιός αλλά νωρίς το πρωί ήμουν η μαμά που ετοίμαζε το πρωινό»

- Πώς είναι η Νεκταρία ως μαμά και σύζυγος;

«Με τα λάθη της, με τα ωραία της, με το χιούμορ της, με τις στενοχώριες της…»

- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

«Δυο πράγματα. Η απώλεια της μνήμης, δηλαδή δεν θα ήθελα να «φύγω» με άνοια και μην πάθει κάτι η οικογένειά μου»

- Υπήρξε στιγμή που να σε λύγισε τόσο ώστε να αλλάξεις τη ζωή σου, τα δεδομένα σου;

«Ναι και συνεχίζω να το κάνω. Υπάρχουν κάποιες στιγμές κομβικές στη ζωή μας που νιώθουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε γιατί απλά έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει το πράγμα. Είτε αυτό είναι ο τρόπος σκέψης, είτε μια αλλαγή, είτε ξεκαθαρίσματα στις ανθρώπινες σχέσεις και όσο μεγαλώνουμε αυτό συνεχίζεται. Αλλοίμονο αν «παγώσουμε» και παγιωθούμε. Εξελισσόμαστε, αλλάζουμε και καθώς αλλάζουμε είμαστε με τους ανθρώπους οι οποίοι είναι κι αυτοί σε μια διαδικασία αλλαγής. Αν εγώ αλλάξω όροφο, είτε πάνω είτε κάτω και δεν αλλάξει ο άλλος, αναγκαστικά θα αποχαιρετιστούμε».

Βάζοντας λέξεις στην ακροστιχίδα του ονόματος της η Νεκταρία, ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές που μέσα από μικρές λέξεις, μάς αποκαλύπτει σταθμούς της ζωής της.

Οι Καμαριωτάκηδες έχουμε δέσει σαν οικογένεια πάρα πολύ

ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Νεύρα… από 8 χρονών

Έρωτας εστί… Νηπιαγωγείο

Καλλιτέχνης εστί… Πάρα πολλά μαζί αλλά για κάποιους… τίποτα

Ταξίδι… Του μυαλού

Απόλαυση ένοχη… Σοκολάτα… αδιαπραγμάτευτο

Ραστώνη… Τη χορτάσαμε στη καραντίνα

Ιντερνέτ… «τραβάτε με κι ας κλαίω»

Απογοήτευση… Ευκαιρία

Τη φετινή σεζόν την απολαμβάνουμε μέσα από τον απίθανο ρόλο της Σοφίας στο Σασμό ενώ πρωταγωνιστεί και στην εξαιρετική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» στο θέατρο Παλλάς από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Επίσης από 22 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα έχουμε την ευκαιρία να τη βλέπουμε και στην παράσταση «Τρωίλος και Χρυσηίδα» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο θέατρο Αργώ με την Αιμιλία Υψηλάντη και πλήθος σπουδαίων συντελεστών.

Η Νεκταρία μάλιστα μας τίμησε ανακοινώνοντας για πρώτη φορά την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα.

«Φοβάμαι αλλά παίρνω αγκαλιά τους φόβους μου και προχωρώ… θα σκηνοθετήσω την καλή φίλη και συνάδελφο, Εύα Κοτανίδη στη «Dalida,μέχρι το τέλος» που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved