Η Αλικάκη στο gossip-tv: «Είναι ταπεινωτικό να βλέπει τον εαυτό του κανείς σε μία εκδοχή ξεφτίλας»
Showbiz

Η Αλικάκη στο gossip-tv: «Είναι ταπεινωτικό να βλέπει τον εαυτό του κανείς σε μία εκδοχή ξεφτίλας»

Η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για την παράσταση όπου πρωταγωνιστεί στο θέατρο Αθηνά, για τον δυναμικό χαρακτήρα της αλλά και για το κίνημα #metoo.

Η Μυρτώ Αλικάκη, ένα όμορφο βράδυ Κυριακής μετά το τέλος της παράστασης, «Ο Θεός της Σφαγής», στο Θέατρο Αθηνά όπου και πρωταγωνιστεί, μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv με έντονη εξομολογητική διάθεση.

Η ηθοποιός μίλησε για το θέατρο, για τον ρόλο της στην παράσταση, για τον έντονο χαρακτήρα της, για την καθημερινότητά της κατά την περίοδο της καραντίνας αλλά και για το κίνημα #metoo.

Τι σας έκανε να πείτε "ναι" σε αυτό το έργο;

Αυτό το έργο το λατρεύω, το έχω δει στο θέατρο, έχω δει την ταινία. Πιστεύω ότι είναι απίστευτο έργο, φοβεροί οι ρόλοι, φοβεροί οι χαρακτήρες γιατί το κάνει να είναι τόσο αληθινό αυτό που περιγράφει, τόσο οδυνηρό και ταυτόχρονα τόσο αστείο. Νομίζω ότι αυτή είναι η τρομερή ιδιαιτερότητα του έργου.

Πώς νιώθετε τη στιγμή που πρέπει να επιτεθείτε στον ''άντρα’’ σας (σ.σ. Κωνσταντίνο Κάππα);

Η Βερονίκ είναι μια γυναίκα αρκετά σφιγμένη, με κάποιες δώσεις υστερίας, άλλωστε καταλαβαίνουμε από την αρχή πως με τον άντρα της έχουν λίγο παράξενη σχέση, όπως και πολλά ζευγάρια. Υπάρχει μια στιγμή στη ζωή των ανθρώπων που μπορεί να ξεφύγουν. Έτσι και στο ρόλο, αυτή είναι μια στιγμή.

Εσείς έχετε ξεφύγει ποτέ;

Φυσικά και έχω ξεφύγει. Δεν έχω ξεφύγει μια φορά, έχω ξεφύγει 5-6. Έχω χτυπήσει άνθρωπο.

Τι την εκνευρίζει!
Έχω χτυπήσει άνθρωπο. Εμένα αυτό που με τρελαίνει είναι η έλλειψη συνεννόησης.

Τι ήταν αυτό που σας ενόχλησε;

Εμένα αυτό που με τρελαίνει είναι η έλλειψη συνεννόησης. Για παράδειγμα μπορεί όλοι να λέμε ότι η γη είναι στρογγυλή και κάποιος να προσπαθεί να με πείσει ότι η γη είναι τετράγωνη. Αυτό είναι φορές που μπορεί να με τρελάνει. Υπό συνθήκες πάντα, για πράγματα σοβαρά.

Το μετανιώσατε μετά;

Είναι πάντα πολύ δυσάρεστο και ταπεινωτικό να βλέπει τον εαυτό του κανείς σε μία εκδοχή ξεφτίλας, να μην αναγνωρίζει το ποιος είναι. Παρόλα αυτά, είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει, πως έχει σημασία, το πως διαχειριζόμαστε το οτιδήποτε αρνητικό, είτε έρχεται απέξω είτε έρχεται από μέσα. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που δεν θα βγάλει κάτι πολύ άσχημο από μέσα του.

Έχετε δυο υπέροχα παιδιά. Έχει τύχει ποτέ να τα υπερασπιστείτε με τέτοιο σθένος όπως στο έργο;

Προσπαθώ πάντα να είμαι όσο πιο λογική και αντικειμενική γίνεται.

Τι είναι για εσάς το θέατρο;

Το θέατρο είναι πάρα πολλά πράγματα για μένα. Είναι απαραίτητο συστατικό της ευτυχίας μου. Είναι η δουλειά μου που την αγαπώ τρομερά και που ζω από αυτή, είναι όλη μου η δημιουργική ανάγκη που βρίσκει διέξοδο στο θέατρο. Είναι η διάθεση μου για έκθεση και ουσιαστική συνάντηση με άλλους ανθρώπους, είναι το παιδί που έχω μέσα μου.

Πώς νιώσατε όταν ακούσατε το χειροκρότημα του κοινού;

Είναι σίγουρα υπέροχο. Είχα την τύχη και το καλοκαίρι να το ζήσω αυτό στην παράσταση ο «Οθέλλος» με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Γιάννη Μπέζο αλλά στο κλειστό θέατρο είναι αλλιώς. Είναι μοναδικό, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Πώς ήταν η ζωή σας στην καραντίνα;

Η ζωή μου στην καραντίνα ήταν υποφερτή, δεν με κατέβαλε υπερβολικά διότι είχα την οικογένειά μου, είχα πράγματα να κάνω, είχα και δουλειά οπότε όλα καλά.

Πάμε στο ελληνικό κίνημα #metoo. Έχει συμβεί σε εσάς κάποιο τέτοιο περιστατικό άσχημης συμπεριφοράς;

Δεν μου έχει συμβεί κάτι άσχημο. Ό,τι μου έχει συμβεί ήταν διαχειρίσιμο, το έλυσα μόνη μου, δεν ήταν κάτι τρομακτικό. Δεν με έχουν χτυπήσει, δεν μου έχουν μιλήσει αισχρά, ούτε με έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Είμαι υπέρ του κινήματος. Είναι τελείως άλλο πράγμα μια στιγμιαία έκρηξη ενός ανθρώπου όπως αναφέραμε και παραπάνω, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό και είναι άλλο πράγμα μια παγιωμένη συμπεριφορά, η οποία βασίζεται στην αλαζονεία και σε ένα αίσθημα ατιμωρησίας και πηγάζει ένα υπερεγώ. Δεν νομίζω ότι κανείς που κατήγγειλε κόσμο αναφέρθηκε σε μια στιγμή. Δεν μιλάμε για αυτό και για αυτό είναι κατακριτέο.

Αναφέρατε δύο λέξεις κατά τη διάρκεια της παράστασης. Χάος και Ισορροπία. Τι είναι για εσάς χάος και τι ισορροπία;

Το χάος έχει σίγουρα να κάνει με το συναίσθημα, το ασυνείδητο και η ισορροπία με την λογική. Εγώ έχω μια καλή σχέση με την λογική, είναι το δεξί μου χέρι γιατί είμαι ένας άνθρωπος αρκετά συναισθηματικός, βέβαια, ενίοτε είμαι και υπερβολικά ορθολογίστρια. Συνεπώς το ένα πολεμά το άλλο.

Έχετε κάποια τηλεοπτική πρόταση;

Όχι, εκτός από ένα επεισόδιο στο «Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ, δεν έχω συζητήσει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Η Τσαπαρέλη στο gossip-tv: Η έντονη σχέση με τον Μπουρδούμη και ο φόβος της για βίαιες συμπεριφορές

Μυρτώ Αλικάκη: «Το θεωρώ κατάπτυστο, ελεεινό και δεν θα καταδεχόμουν ποτέ να το κάνω» (Video)

Μυρτώ Αλικάκη: Αυτή ήταν η πιο δύσκολη σκηνή της στη σειρά, Αναστασία - Ποια ήταν η αμοιβή της;

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved