Χρήστος Κυριαζής: Η καριέρα, οι έρωτες της ζωής του και το πρόωρο τέλος! (videos+photos)
Showbiz

Χρήστος Κυριαζής: Η καριέρα, οι έρωτες της ζωής του και το πρόωρο τέλος! (videos+photos)

Για κάποιους, ο Χρήστος Κυριαζής υπήρξε μία από τις πιο αυθεντικές λαϊκές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου!

Αντιστάρ αλλά πάντα στη γραμμή της δημοσιότητας, λιγομίλητος αλλά μυστηριώδης και γοητευτικός, ταλαντούχος αλλά και πολύ μοναχικός καλλιτέχνης. Αυτό ήταν ο Χρήστος Κυριαζής ο οποίος έφυγε από τη ζωή μόλις στα 68 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο γνωστός τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης δεν ασχολήθηκε νωρίς με τη μουσική. Η τέχνη της επιπλοποιίας τον είχε απορροφήσει στα πρώτα βήματά του μιας και ο πατέρας του ήταν ένας από τους καλύτερους του επαγγέλματος. Τον είχε στείλει μάλιστα να σπουδάσει στην Ιταλία την τέχνη. Και ο Χρήστος Κυριαζής ήταν τόσο καλός σε αυτό που έκανε που έφτασε κάποια στιγμή να διαθέτει ένα από τα καλύτερα επιπλοποιία στην Αθήνα. Και παρά το γεγονός ότι τα πιο σικ διαμερίσματα του Κολωνακίου και οι πιο εντυπωσιακές επαύλεις στην Εκάλη διέθεταν δικές του δημιουργίες, εκείνος είχε μία μεγάλη αδυναμία. Ή μάλλον δύο. Τη μουσική και τις γυναίκες. Οι γυναίκες ήταν πάντα πρωταγωνίστριες στη ζωή του, το 1986 όμως κατάφερε να βάλει τη μουσική στην πρώτη θέση της καρδιάς του όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος του “Όταν καθόμαστε σπίτι”.

Η μεγάλη του αγάπη, η κιθάρα του!

Η φιλία και η συνεργασία με τον Βλάσση Μπονάτσο

Πολύ πριν τον πρώτο δίσκο του, ο Χρήστος Κυριαζής είχε αρχίσει να ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο της μουσικής και συνέθετε για πάρτη του και μόνο διάφορα κομμάτια. Ενίοτε "γρατζούναγε" σε μικρούς χώρους και την κιθάρα του, όντας μέλος κάποιου μικρού γκρουπ. Κάπου στη δεκαετία του 70 όλα αυτά, όταν ο ίδιος ακόμα έψαχνε να βρει, ασυνείδητα μάλλον, τον δρόμο του στο ελληνικό πεντάγραμμο. Τότε ήταν που τον ανακάλυψε ο αξέχαστος Βλάσσης Μπονάτσος. Όπως είχε πει ο Χρήστος Κυριαζής σε παλιότερ συνέντευξή του: “Πάντα δίπλα μου ήταν η κιθάρα. Και έγραφα. Και από τότε πάντα λέω μόνο τα δικά μου. Είχα δώσει και στη Minos πολλά τραγούδια μου. Στους Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Κούτρα, Θέμη Ανδρεάδη, σε πολλούς. Λίγο μετά στον Μαργαρίτη.

Να σου πω για τον Βλάση Μπονάτσο πως μας ανακάλυψε πολύ νωρίτερα: στο κλαμπ Hobby, Πλατεία Αμερικής, υπόγειο, βαράγαμε σαν τρελοί, είχε έρθει και με παρατηρούσε πώς έλεγα τους στίχους. Μου λέει μετά: Έρχεσαι μαζί μου; Έχω ένα συγκρότημα, τους Πελόμα Μποκιού.

Έπαιζα μόνο δικά μου. Μας παίρνουν support οι Πελόμα στο Τσιν Τσιν, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής. Το είχε ένας εφοπλιστής, ο Αθανασίου, τρομερός. Γίνεται χαμός. Έρχονται συγκροτήματα, τους έκανε εντύπωση ο στίχος. Ένα πρωί, είδα τα τανκς. Στο Τσιν Τσιν ήμαστε κατά το ήμισυ Πρόκες, λεγόμασταν Mirabilis Jalapa, ένα φυτό λατινικό. Γίνεται το πραξικόπημα. Καίγονται όλα. Ξεκινώ την ιστορία με τα έπιπλα και πάει καλά. Από τον πρώτο δίσκο που έκανα στη Λύρα ακούει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το "Βράδυ Σαββάτου" και μου λέει "το θέλω". Με πήρε πρώτα ο Αχιλλέας Θεοφίλου και μετά ο Βασίλης. Άρχισε να ακούγεται το όνομά μου. Μου λέει ο Αντώνης ο Τουρκογιώργης να κάνουμε και άλλο δίσκο. Κάναμε ενορχήστρωση από τηλεφώνου, άκου τα μπετά (μπάσο ντραμς), του έλεγα εγώ πιο αργά ή πιο γρήγορα και τα έφτιαχνε.

Η μεγάλη επιτυχία "Μου θυμίζεις τη μάνα μου"

Ο Χρήστος Κυριαζής είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πώς ήρθε η μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού του "Μου θυμίζεις τη μάνα μου" για να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο: "Ύστερα από κάποιους δίσκους, λοιπόν, του στέλνω τα κομμάτια από το Μου θυμίζεις τη μάνα μου. Μου λέει, ρε συ, εδώ κάτι γίνεται. Λες άλλα πράγματα, Χρήστο. Έλα να τα πεις. Τα λέω, αρχίζει ο Αντώνης να τα πηγαίνει σε εταιρείες. Αλλά απαντούν όλοι όχι. Δεν καταλαβαίνουν, μου λέει. Μήπως με αγαπάς απλά πολύ; τον ρωτάω. Έρχεται μια μέρα να πάρει έπιπλα ο Γιώργος Πολυχρονίου με τη Μάγκυ. Μου λέει: Έχεις τίποτε, δώσε.

Τους αρέσουν και τα πηγαίνουν στη Sony, στη μόνη όπου δεν είχε πάει ο Αντώνης. Δεν ενδιαφέρθηκαν. Περνάνε δύο μέρες, χτυπάει το τηλέφωνο, ήταν ο παραγωγός Γιαρμενίτης: Δεν μου αρέσει, αλλά το άκουσε η γυναίκα μου και την ακούω σε πολλά. Θα τυπώσουμε 2.000. Και 500, του λέω. Αρχίσανε από την εταιρεία να μου κάνουνε δώρα. Δεν είχα πάρει χαμπάρι, με τα μαγαζιά και το τρέξιμο, ήμουν σε ξύλα μέσα, πέρασε κάνα πεντάμηνο να γίνει επιτυχία”.

Το "Έχω κλάψει" και ο μύθος ότι το έγραψε για την Μπάρμπα

«Έχω αγαπηθεί πολύ και έχω πληγωθεί πολύ. Φυσικά και έχω κλάψει για γυναίκα, δεν είναι ντροπή. Αλλά αυτό δεν είναι και το νόημα της ζωής; Τι θα ήταν η ζωή χωρίς τις γυναίκες;... Έχω την οικογένειά μου, αλλά δεν μου αρέσει να προβάλλω την προσωπική μου ζωή», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του ο Χρήστος Κυριαζής ο οποίος πράγματι κράτησε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εκτός από τη σχέση του με τη Βάνα Μπάρμπα με την οποία υπήρξε ζευγάρι για περίπου δύο χρόνια.

Το 2017 σε εμφανίσεις του σε νυχτερινό κέντρο, η Βάνα Μπάρμπα είχε βρεθεί στο πρώτο τραπέζι για να τον απολαύσει.

“Ήμασταν μαζί δύο χρόνια περίπου. Έχω να θυμάμαι υπέροχα πράγματα και χαθήκαμε, όταν μου έφερε το καροτσάκι για την κόρη μου. Πέρασα υπέροχα. Για μένα ήταν από τις πιο ωραίες μου σχέσεις. Τον αγαπάω βαθιά και οι άνθρωποι που αγαπιούνται, στην ουσία δεν χωρίζουν ποτέ. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να έχουμε ποιοτικές σχέσεις και όχι ποσοτικές” είχε πει για τη σχέση αυτή η Βάνα Μπάρμπα η οποία δήλωσε συντετριμμένη για τον χαμό του στο gossip-tv.

Πάντως, μετά από αυτή τη σχέση που τον σημάδεψε πραγματικά, ο Χρήστος Κυριαζής ξανάφτιαξε τη ζωή του καθώς όπως είχε αποκαλύψει: «Με βρήκε εκείνη! Ήταν το καλοκαίρι του 2000 στην Αίγινα. Από τότε άλλαξε η ζωή μου για πάντα!».

Αντιστάρ

Κάτι που έχουν να θυμούνται όσοι γνώρισαν τον Χρήστο Κυριαζή, είναι πως ο ίδιος δεν αναζήτησε ποτέ τη δημοσιότητα, δεν τρελαινόταν για τα εκτυφλωτικά φώτα των φωτογράφων και των καμερών. Ερχόταν και έφευγε από το προσκήνιο όποτε ήθελε ο ίδιος και μάλιστα είχε δηλώσει γι' αυτό σε συνέντευξή του: “Ήταν επιλογή μου να αποσυρθώ και να συνεχίζω να γράφω στο στούντιο παρ’ όλες τις προτάσεις που είχα για εμφανίσεις, γιατί δεν το ένιωθα! Όσο αφορά τα τραγούδια χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούγονται ακόμα και σήμερα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν. Αντιθέτως, θέλω να ευχαριστήσω τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν τα τραγούδια μου!”.

Διαβάστε επίσης:

Πασχάλης: Έμαθε on air ότι πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής: «Πολύ λυπηρό. Ήταν ξεχωριστός καλλιτέχνης»

Λύγισε η Βάνα Μπάμπα στο gossip-tv για τον Κυριαζή: «Θα μας λείψει πολύ, ήταν σπουδαίος άνθρωπος»

Σοκαρισμένοι Σκορδά - Λιάγκας από την είδηση του θανάτου του Χρήστου Κυριαζή

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved