Showbiz

Η τούρτα της μαμάς: Λυδία Φωτοπούλου: «Η Μαριλού έχει τις έχθρες της και τα δικά της σκοτάδια»

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου, Λυδία Φωτοπούλου, υποδύεται την Μαριλού στην «Τούρτα της μαμάς».

Με τη Μαριλού γίνατε φίλες με την πρώτη ανάγνωση;

«Ναι, απλώς στην αρχή μου έκανε τόση εντύπωση που ένιωσα έναν απόλυτο τρόμο για το πώς να την πλησιάσω, αλλά μετά κόλλησα πολύ».

Είναι έξυπνη, καλαίσθητη, πνευματώδης και σουρεαλιστική ταυτόχρονα.

«Αυτό που κερδίζει τον κόσμο και εμένα είναι το ότι ενώ είναι ένα πλάσμα όπως όλοι μας, με τους φόβους και τις αγωνίες της, είναι εντελώς ελεύθερη. Δεν σταματάει στις ανησυχίες και τα άγχη που έχουμε εμείς στην κοινωνία και στην καθημερινότητα μας. Είναι πάνω από αυτά. Τα έχει σχεδόν ξεπεράσει και κατανοήσει και βέβαια αυτό φέρνει σε όλους μας μια αμηχανία. Το πώς δηλαδή μπορεί ένας άνθρωποι να ζήσει με τόση ελευθερία. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το πετύχει τόσο απόλυτα. Η ελευθερία της αυτή την κάνει σύμβολο».

Ισως γιατί εμάς μας φοβίζει.

«Ναι, γιατί έχουμε μάθει να είμαστε εγκλωβισμένοι στα πράγματα. Εχουμε ταμπού από την κοινωνία. Είναι ο τρόπος που έχουμε γαλουχηθεί από το σχολείο, τη θρησκεία κι έχουμε χάσει την ικανότητα να αγαπάμε τόσο πολύ τη ζωή ώστε να ζούμε ελεύθερα και να επιλέγουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με όλες τις αντιφάσεις. Η Μαριλού έχει τις έχθρες της και τα δικά της σκοτάδια και στη δεύτερη σεζόν φαίνονται πολύ περισσότερο. Απλά πάνω από όλα, παρόλο που είναι θηλυκό, είναι ένας εραστής της ζωής και θα τη ζει ελεύθερα μέχρι τελικής πτώσης».

Νιώθω ότι τελικά είναι πολύ φιλοσοφημένη και έχει πλήρη επίγνωση των όσων συμβαίνουν γύρω της.

«Κι εγώ έτσι νομίζω. Αυτή η στάση της έρχεται μέσα από γνώση καταστάσεων και πόνο. Ξέρει πολύ καλά τι της γίνεται».

Θα μπορούσε να είναι μια υπαρκτή προσωπικότητα;

«Νομίζω ότι λίγοι άνθρωποι έχουν τα κότσια της. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να ζήσεις έτσι. Δεν πιστεύω ότι δεν έχουν υπάρξει τέτοιου είδους γυναίκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και η φίλη της η Μελίνα (Μερκούρη) ήταν μια γυναίκα που είναι ίνδαλμα για όλο το γυναικείο φύλο. Η Μαριλού είναι ένα μυθιστορηματικό πρόσωπο που μέσα από την πένα του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου μπορεί πραγματικά να κάνει, να νιώσει και να πει τα πάντα».

Η οικογένεια Βασίλαινα είναι το μοντέλο που θέλαμε να έχει εξελιχθεί η ελληνική οικογένεια;

«Σε πολλά πράγματα. Δέχεται ο ένας τον άλλον ακριβών όπως είναι και τον υποστηρίζει, θα ήθελα αυτός ο μικρός πυρήνας που λέγεται οικογένεια να πάει προς τα εκεί γιατί τότε θα πάει όλη η κοινωνία, αν και απέχουμε πολύ από αυτό».

Η ατάκα «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια» έχει γράψει ιστορία, όπως και το «άτυχη, άτυχη» της συμπεθέρας.

«Το "ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια" είναι αυτό που έχουμε ζήσει κι έχει πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Είναι μεγαλή ατάκα. Οταν την είχα πρωτοδιαβάσει δεν την είχα καταλάβει. Είπα: "πως το θυμήθηκαν τώρα το ΠΑΣΟΚ" αλλά μετά την κατάλαβα πολύ καλά», είπε στο TV24

Διαβάστε επίσης:

Λυδία Φωτοπούλου: «Λέω στους νέους ηθοποιούς ότι ένα είναι το μυστικό...»

Λυδία Φωτοπούλου: Όσα δεν γνώριζες για τη «Μαριλού» από την «Τούρτα της Μαμάς»

The Voice: Ιωάννα Γεωργακοπούλου: Δεν πάει ο νους σου ποια ηθοποιός είναι η νονά της

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved