Λυδία Φωτοπούλου: «Πιο μικρή είχα κόμπλεξ με την τηλεόραση. Φοβόμουν ότι μπορεί να σε τυποποιήσει»
Showbiz

Λυδία Φωτοπούλου: «Πιο μικρή είχα κόμπλεξ με την τηλεόραση. Φοβόμουν ότι μπορεί να σε τυποποιήσει»

Η Λυδία Φωτοπούλου με σπουδαία πορεία στο χώρο του θεάτρου ενέδωσε στη μικρή οθόνη και την απολαμβάνουμε στην «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ1

Θα περίμενε κανείς μια σπουδαία ηθοποιός όπως εσείς να σνόμπαρε την τηλεόραση αλλά είστε εξίσου ακομπλεξάριστη όπως η Μαριλού.

«Εγινα ακομπλεξάριστη, δεν ήμουν πάντα. Σίγουρα δεν έκανα τηλεόραση γιατί είχα πολύ δουλειά στο θέατρο που αγαπώ. Δεν μπορώ να κάνω και τα δύο. Θέλω να αφιερώνομαι σε ένα πράγμα. Υπήρξα τυχερή που ένας άνθρωπος όπως εγώ που δεν έχω δουλέψει στη μικρή οθόνη, είχα αυτή την πρόταση κι αυτόν τον ρόλο. Οταν τον διάβασα ήταν αδύνατο να πω όχι. Πιο μικρή είχα κόμπλεξ με την τηλεόραση. Φοβόμουν, ότι μπορεί να σε τυποποιήσει. Ημασταν μια ολόκληρη γενιά που την αποφεύγαμε. Κι όταν έκανα τα "Ψάθινα καπέλα" το ευχαριστήθηκα πολύ. Ενιωσα μια μεγάλη φροντίδα και το ίδιο νιώθω και τώρα. Από την ώρα που διάβασα τα κείμενα είπα ότι δεν μπορούσα να μη συμπορευτώ με αυτή τη γυναίκα. Κάνει καλό και σε μένα. Είναι τόση η χαρά που αντλώ από εκείνη και την ώρα του διαβάσματος και την ώρα του γυρίσματος. Είναι το αντικαταθλιπτικό μου».

Όμως κι εσείς είστε ένα κεφάτος άνθρωπος με νεανική διάθεση και ζωντάνια. Είναι αποτέλεσμα αυτογνωσίας, εμπειρίας, DNA;

«Πιστεύω ότι μεγαλώνοντας αν ο καθένας μας δεν κρατήσει τη νεανική περιέργεια, γερνάει πολύ εύκολα. Το φτούμενο είναι να δηλώνεις άγνοια και μετά να λες δεν ξέρω, θέλω να το μάθω. Να αναγνωρίζει το ωραίο όταν το βλέπεις. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί να βλέπουμε την ομορφιά, τα καινούργιο, πράγματα που είναι συνεχώς μπροστά μας. Αυτός είναι ο τρόπος να παραμείνουμε ζωντανοί αλλά και νέοι».

Εχετε παίξει στο θέατρο σπουδαίους ρόλους κι έχετε συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες. Εχετε επιδιώξει στη ζωή σας πράγματα ή προέκυψαν;

«Η ζωή ήταν πολύ καλή μαζί μου. Οπως με βρήκε η Μαριλού έτσι με βρήκαν και όλα τα άλλα. Νομίζω πως αν ξέρεις να περιμένεις, τα πράγματα έρχονται».

Το θέατρο για σας είναι ο ζωτικός σας χώρος ή μπορείτε να μείνετε και μακριά από το σανίδι για μεγάλα διαστήματα;

«Πέρυσι που έμεινα μακριά επειδή έκανα τηλεόραση, αισθάνθηκα για πρώτη φορά μια ησυχία, Γιατί το θέατρο είναι πιο απαιτητικό από την τηλεόραση και πρέπει να είσαι εκεί κάθε βράδυ, ολόκληρος και να αναμετριέσαι με το αδύναμο κομμάτι του εαυτού σου, το κομμάτι που μπορεί να μην τα καταφέρει. Στην τηλεόραση έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει κάτι».

Θα σας απολαύσουμε σε κάποια παράσταση τον φετινό χειμώνα;

«Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με δύο πράγματα, οπότε και φέτος θα είμαι ήσυχη. Οσο περνούν τα χρόνια, οι φιλοδοξίες μικραίνουν. Καλές οι συνεργασίες αλλά μπορείς να κάθεσαι και λίγο και να αγναντεύεις τη θάλασσα», είπε στο TV24.

Διαβάστε επίσης:

Λυδία Φωτοπούλου: «Λέω στους νέους ηθοποιούς ότι ένα είναι το μυστικό...»

Λυδία Φωτοπούλου: Όσα δεν γνώριζες για τη «Μαριλού» από την «Τούρτα της Μαμάς»

The Voice: Ιωάννα Γεωργακοπούλου: Δεν πάει ο νους σου ποια ηθοποιός είναι η νονά της

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved