Σασμός: Ο Στρατής Χατζησταματίου στο gossip-tv: Η Νομική, το twitter και τα ανατρεπτικά spoilers
Showbiz

Σασμός: Ο Στρατής Χατζησταματίου στο gossip-tv: Η Νομική, το twitter και τα ανατρεπτικά spoilers

Μέχρι και τη στιγμή εκείνη που απάντησε στο κινητό του τηλέφωνο και αρχίσαμε να μιλάμε, τον είχα στο μυαλό μου όπως ακριβώς είναι ο ήρωας του στο Σασμό. Λιγομίλητος, χαμηλών τόνων… και πραγματικά συνάντησα έναν διαφορετικό Μανώλη, τον Στρατή Χατζησταματίου για την ακρίβεια, έτσι όπως είναι στη ζωή του, με το χιούμορ του, με το έντονο ηχόχρωμα στη φωνή του, με το μεστό λόγο του, με την ισορροπημένη σκέψη του και με χαλαρή διάθεση για μια ωραία κουβέντα όπως ακριβώς θα την έκανε με μια φίλη του, πίνοντας καφέ στο Χαλάνδρι μιας και αυτή είναι η αγαπημένη του περιοχή στην Αθήνα.

Είναι ο ήρωας που άλλοτε λατρεύεις για την άψογη συμπεριφορά του κι άλλοτε μισείς γιατί δίνει χώρο σε ανθρώπους και καταστάσεις που συνεχώς τον πάνε πίσω. Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που στην κανονική του ζωή διαβάζει τα σχόλια που κάνουν για τον ήρωα του στο twitter και ξεκαρδίζεται στα γέλια, είναι ο ίδιος άνθρωπος που έχει σπουδάσει Νομική αλλά τον κέρδισε η υποκριτική.

Είναι ο ήρωας που άλλοτε λατρεύεις για την άψογη συμπεριφορά του κι άλλοτε μισείς γιατί δίνει χώρο σε ανθρώπους και καταστάσεις που συνεχώς τον πάνε πίσω

Είναι ο Στρατής Χατζησταματίου, ο Μανώλης από το Σασμό και σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μιλά για την απόφαση του να γίνει ηθοποιός αν και σε λίγο καιρό θα είναι πτυχιούχος Νομικής, μου εξηγεί πώς βρέθηκε στο Σασμό και πήρε τον ρόλο του Μανώλη και γιατί ενώ ο Μανώλης είναι γέννημα θρέμμα Κρητικός διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους, μου δίνει spoiler που το μυαλό σου δεν πάει και σε πρώτο ενικό ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της ζωής του μέσα από συνεργασίες, ρόλους και επιλογές που στηρίζει με πολύ πάθος και δυνατές απόψεις.

Ο Στρατής δεν είναι από την Κρήτη, κάθε φορά όμως που ακούει τις μαντινάδες, αναρωτιέται τι «αριστουργήματα φτιάχνουν αυτοί οι άνθρωποι… «έχουν την ποίηση στο αίμα τους», λέει

Ο Στρατής δεν είναι από την Κρήτη, κάθε φορά όμως που ακούει τις μαντινάδες, αναρωτιέται τι αριστουργήματα φτιάχνουν αυτοί οι άνθρωποι… «έχουν την ποίηση στο αίμα τους», μου λέει ενώ ρωτώντας τον για την συνεργασία; «Η συνύπαρξη είναι θαυμάσια με όλους, ήταν ένα όνειρο...»

  • Διαβάζοντας το βιογραφικό σου είδα πως είσαι τελειόφοιτος της Νομικής

«Χρωστάω ένα ακόμη μάθημα για το πτυχίο και πιστεύω τον Φεβρουάριο να ορκιστώ. Ήταν επιλογή μου να περάσω σε αυτή τη σχολή, από μικρός είχα μια τάση στα θεωρητικά μαθήματα. Είχα και μια κλίση προς της κοινωνικές επιστήμες γενικότερα. Ακόμη και τώρα δηλαδή με ενδιαφέρουν πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με την πολιτική, με το δίκαιο και γενικά με τα κοινωνικά ζητήματα. Μου άρεσε περισσότερο αυτό που βρήκα στη σχολή όταν μπήκα από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Την αγάπησα περισσότερα μέσα αλλά βέβαια δεν ήταν αυτό που ονειρευόμουν, το όνειρο ήταν άλλο. Το όνειρό μου ήταν η υποκριτική. Κάπου γύρω στο Γυμνάσιο είχα αρχίσει να το συνειδητοποιώ»

Οι σπουδές στο Εθνικό
Αφού ήμουν στο πρώτο έτος της Νομικής έδωσα στο Εθνικό και πέρασα. Σε αυτές τις παράλληλες σπουδές υπήρχε η ευκολία στο ότι δεν υπήρχαν υποχρεωτικά μαθήματα στη Νομική, επομένως διάβαζα και έδινα τις εξετάσεις μου. Είχα βέβαια και την όρεξη γιατί είναι και ζήτημα όρεξης. Όταν τελειώνεις μια χρονιά οπού έχεις 12ωρα μαθήματα, 7 ημέρες την εβδομάδα , πρόβες απαιτητικές στο Εθνικό… το να κάτσεις μετά να διαβάσεις είναι και λίγο εσωτερική ανάγκη. Να σκεφτείς αλλιώς… όλα είναι σημαντικά και όλα χρειάζονται
  • Οι γονείς σου πώς αντέδρασαν όταν τους ανακοίνωσες πως θα ασχοληθείς με την υποκριτική;

«Οι γονείς μου το υποψιάζονταν από νωρίς. Ήδη από το σχολείο ήμουν σε θεατρικές ομάδες, οπότε έβλεπαν ότι υπήρχε μια κλίση και μια αγάπη. Τους το είχα κάνει γνωστό από την αρχή ότι παράλληλα με τις σπουδές μου θα ήθελα να το συνεχίσω κι αυτό. Σαν γονείς είναι και πάντα ήταν συγκρατημένοι αλλά ποτέ δεν με εμπόδισαν. Με στηρίζουν και με στήριξαν πάρα πολύ»

  • Πώς έγινε η πρόταση για το Σασμό;

«Είχα ήδη συνεργαστεί μια ακόμη φορά με τα Στούντιο Κάππα από την παραγωγή της σειράς Άγριες Μέλισσες, οπού είχα υποδυθεί τον Δούκα σε μικρή ηλικία κι έτσι προς τα τέλη Μαΐου έγινε μια κρούση από την Μιράντα Ρωσταντή ότι γίνεται ακρόαση για μια νέα σειρά στο prime time του Alpha κι έτσι πήγα. Ήταν κι άλλοι, πολλοί νέοι ηθοποιοί. Περάσαμε πολλοί από casting, δοκιμάσαμε διάφορά υλικά και διάφορες σκηνές και τελικά μετά από μια διαδικασία που διήρκησε σχεδόν ένα μήνα με πήραν για τον ρόλο του Μανώλη»

  • Έγινε κουβέντα και για άλλο ρόλο;

«Δεν είχε γίνει κουβέντα για συγκεκριμένο ρόλο. Είχαμε δοκιμάσει όλοι από όλα. Διαβάζοντας το βιβλίο στη δεύτερη φάση της ακρόασης, ο Μανώλης ήταν ένας ήρωας που σκέφτηκα αμέσως τι τεράστιο υποκριτικό ενδιαφέρον έχει από όλες τις πλευρές. Από αυτή την έννοια ο Μανώλης, ναι, ήταν δελεαστικός από την αρχή»

  • Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που δεν κατέδωσες αμέσως τον Μαθιό; Ο φόβος ή η αντίδραση του Νικηφόρου;

«Είναι ένας συνδυασμός. Από τη μια είναι ο φόβος γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό του ήρωα που το βλέπουμε από την αρχή. Ο φόβος απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχω δει να σκοτώνει τον ξάδελφο του, στη συνέχεια να έχει σχέσεις με τη χήρα του. Δηλαδή είναι αδίστακτος και μπορεί να κάνει τα πάντα, να με σκοτώσει ας πούμε ή να πειράξει τους δικούς μου ανθρώπους και από την άλλη είναι και ο Νικηφόρος καθώς λατρεύει τον Μαθιό. Το δίλλημα και η αντίστοιχη δύναμη να το κάνει είναι τεράστια»

  • Θα το κάνεις τελικά ή ο Φραγκιαδάκης θα λύσει το μυστήριο;

«Νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι συνθετικά, όλοι θα βάλουμε το χεράκι μας»

Έρχεται η μεγάλη ανατροπή με τη Θοδώρα
Η Θοδώρα είναι ένας χαρακτήρας, όπως και στο βιβλίο, που είναι πολύ των άκρων. Ερωτεύεται ακραία, μισεί ακραία και έτσι όπως προχωράει η ιστορία ο ρόλος της έχει και μια τρομερή ανατροπή και μια ακραία αλλαγή κάποια στιγμή. Αυτό που τώρα βλέπουμε είναι η βασική της σύγκρουση με τον Μανώλη. Είναι ουσιαστικά δυο παιδιά που ίσως από το καταπιεστικό περιβάλλον της οικογένειας να έχει βγάλει κι αυτή μια διαφορετική αντίδραση. Πέρα της αντίδρασης της προς τον πατέρα, έχει και τη σύγκρουση μαζί μου. Νιώθει πως δεν έχει στήριγμα
  • Πίσω από το μήνυμα που έστειλες στη Τζένη για λογαριασμό του Νικηφόρου έψαχνες την εξιλέωση ή κρύβεται κάτι άλλο σεναριακά;

«Νομίζω πως και στη ζωή μας σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βάζεις από πίσω τέτοιους είδους σκοπούς. Εκείνη των ώρα ο Μανώλης σκέφτηκε πως ο φίλος του ο Νικηφόρος βρίσκονταν σε μια κακή ψυχολογική κατάσταση και έπρεπε να τον βοηθήσω. Έτσι ήρθε και το μήνυμα. Του Νικηφόρου αυτό του άρεσε κι έτσι θα ξεκινήσει ένα «παιχνίδι» που ουσιαστικά ο Μανώλης θα είναι ο συγγραφέας των μηνυμάτων που στέλνει στη Τζένη», λέει και τον διακόπτω..

Και ξέρεις τώρα εγώ τι θα σκεφτώ… και τελικά λέει, η Τζένη ερωτεύεται τον Μανώλη μέσα από τα μηνύματα, χωρίς φυσικά να ξέρει ότι είσαι εσύ…

«Κοίτα γενικά όλο αυτό το είδος της πλοκής είναι λίγο… Συρανό ντε Μπερζεράκ… δεν ξέρω, αυτές είναι ενδιαφέρουσας σκέψεις… θα δούμε πως θα πάει η ιστορία… οι δυο φίλοι στήνουν μια συνομωσία που την κρύβουν από την Τζένη»

  • Θα δούμε τον Μανώλη να ερωτεύεται;

«Νομίζω πως τον Μανώλη τον απασχολούν πολλά πράγματα σοβαρά και οι έρωτες έχουν μείνει λίγο πίσω… δεν ξέρω κι εγώ ελπίζω. Θέλω πάρα πολύ, χρειάζεται και ο Μανωλάκης έναν άνθρωπο να του δείξει αγάπη»

Διαβάζω τα σχόλια στο twitter και γελάω πολύ πάρα πολύ. Μάλιστα κάποια από τα σχόλια τα ποστάρω και στο Instagram

  • Παρακολουθείς τη σειρά;

«Ναι, ακόμη και να μην προλάβω, βλέπω τις σκηνές μου για λόγους δουλειάς, να δω πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε»

  • Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου μετά από την επιτυχία του ήρωα σου στο Σασμό;

«Κοίτα, μετά από κάθε βήμα και επιτυχία που κάνεις και βάζεις όλες σου τις δυνάμεις είτε τα πας καλά ή λιγότερο καλά, τονώνεται η αυτοπεποίθηση σου. Η χαρά είναι να αποκτάς εμπειρίες, να μαθαίνεις πράγματα και να τονώνεις το ηθικό σου. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το αστείο της υπόθεσης που λαμβάνεις μηνύματα τύπου «άσε ρε ήσυχο το Μαθιό…» ή να σου μιλήσει κάποιος στο δρόμο»

Από την παράσταση «Βρε καλώς τους»
  • Έχεις πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Βρε καλώς τους» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Φιλιππίδη; Πώς ήταν η δική σας συνεργασία;

«Δεν είχα μαζί του στενές επαφές. Ήταν μια αυστηρά επαγγελματική επαφή με αυτόν τον άνθρωπο. Ήρθε παρακολούθησε τις πτυχιακές μου στο Εθνικό και με επέλεξε για την συμμετοχή μου σε αυτή την παράσταση. Σαν συνάδελφο δεν τον έζησα. Αυτό που είδα εγώ ήταν ένας επαγγελματίας, αλλά σημασία δεν έχει τι είδα εγώ και τι έζησα εγώ. Πλέον αυτό αφορά εθνικούς παράγοντες. Θεωρώ πως η κοινότητα των ηθοποιών και το Σωματείο έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Ουσιαστικά είναι το πώς κάποιος καπηλεύεται την εξουσία που του δίνει η εργασία σχέση, εγώ εκεί το βλέπω. Για μένα μετά από όλο αυτό θα έπρεπε να βγαίνουν και κάποια συμπεράσματα γενικότερα για το χώρο της εργασίας. Γιατί ακούσαμε πολύ για το κομμάτι της διαδικασίας της εργασίας, για το κομμάτι το καλλιτεχνικό… Για μένα πρέπει λίγο να μπούμε και πιο βαθιά. Ποιος ας πούμε χρηματοδοτούσε αυτή την εργασία; Η παραγωγή πού ήταν τόσο καιρό; Ποιοι παραγωγοί χρηματοδοτούταν τόσο καιρό διαδικασίες οι οποίες δεν ήταν αυτές που έπρεπε να είναι και δεν γνώριζαν;», αναρωτιέται.

Ο Στρατής σε πρώτο ενικό...

Αγαπημένο μέρος για βόλτα;

Χαλάνδρι

Τι μουσική ακούς;

Τα πάντα, αλλά περισσότερο Ελληνική μουσική από έντεχνη, ροκ μέχρι και λαϊκή

Το πιο ωραίο δώρο που έχεις λάβει;

Ταξίδια που έχω κάνει με τους γονείς μου

Η πιο ωραία ανάμνηση;

Από την κατασκήνωση

Το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές;

Κυκλάδες

Η τελευταία σκέψη πριν κλείσεις τα μάτια για ύπνο;

Σκέφτομαι την κοπέλα μου, τι έκανα μέσα στη μέρα, τι θα κάνω την επόμενη

Τι φοβάσαι;

Δεν θέλω να γίνω κάτι που κοροϊδεύω και βρίζω σε άλλους

Η πιο όμορφη ευχή/συμβουλή που σου έχουν δώσει;

«Δεν γίνεται τίποτα να μην σου συμβεί γιατί έτσι δεν θα συμβεί τίποτα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved