Μπέσυ Μάλφα: «Η τέχνη της υποκριτικής είναι δύσκολη κι απαιτεί μελέτη»
Showbiz

Μπέσυ Μάλφα: «Η τέχνη της υποκριτικής είναι δύσκολη κι απαιτεί μελέτη»

Φέτος, η θεατρική χρονιά της Μπέσυς Μάλφα είναι αρκετά απαιτητική.

Από τη μία σκηνοθετεί την Ράνια Παπαδάκου στο έργο «Λείπεις» του Βασίλη Ρίσβα στο Από Μηχανής Θέατρο και παράλληλα συμμετέχει στην κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Θα λέγατε πώς είστε μία αμιγώς κωμική ηθοποιός;

Η κωμωδία είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο είδος. Εγώ δεν είμαι μία κωμική ηθοποιός και δεν ξέρω γιατί με διαλέγουν πάντα για ρόλους κωμικούς. Δεν έχω ειδικότητα σε αυτό, αλλά στο να ενσαρκώνομαι ανθρώπους, όπως απαιτεί η ειδικότητα του ηθοποιού. Η τέχνη της αλήθειας. Προτιμώ να μην υπάρχει διαχωρισμός, κωμικό και δραματικό. Αυτό έχει να κάνει με το πώς μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί τους φόβους του και να αφεθεί στην τέχνη της αλήθειας. Η τέχνη της υποκριτικής είναι δύσκολη κι απαιτεί μελέτη.

Κάνετε αυτοκριτική στον εαυτό σας;

Βέβαια, καθημερινά λέω στον εαυτό μου τι έκανε, τι δεν έκανε και τι θα έπρεπε να είχε κάνει. Μου αρέσει να κάνω αυτό το “rewind” στο πέρασμα της μέρας γιατί οι ευθύνες μας είναι πολλές. Και η δουλειά που κάνω, απαιτεί πολλή προσοχή σε αυτό που κάνει και γιατί το κάνει. Γιατί κάποιοι άνθρωποι ταυτίζονται με εμάς, είμαστε «φάροι» τους και έχουμε ευθύνη απέναντί τους.

Ποιοι είναι οι «φάροι» της δικής σας ζωής;

Ήταν οι γονείς μου και ο αδερφός μου ο Γιώργος. Και πλέον, οι κυρίαρχοι ήρωες -φάροι μου είναι ο Γεράσιμος, η Όλγα, η Νίκη και ο Γιάγκος.

Πώς είναι να ζείτε σε ένα σπίτι που και οι δύο σύζυγοι είναι ηθοποιοί και μάλιστα πολύ ενεργοί;

Κρατάμε τα όρια μας. Αυτός είναι ο πυρήνας και εμένα και του Γεράσιμου. Δε το σκεφτόμαστε για να φανεί ψεύτικο και πλαστό. Δεν υπάρχει συνταγή γι’ αυτό, πέρα από τη βαθιά αγάπη, τον σεβασμό. Λέξεις αλληλένδετες.

Αν δεν ήσασταν ηθοποιός, με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Θα ήθελα να γίνω γιατρός. Αλλά στον δρόμο άλλαξα πορεία.

Πείτε μου για το θεατρικό έργο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Είναι η πρώτη φορά που μπορώ να ουρλιάξω «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Η ηρωίδα που υποδύομαι στην παράσταση, πάει στο σουπερμάρκετ κι επειδή έχουν ανέβει πάλι οι τιμές, αποφασίζουν οι γυναίκες του σουπερμάρκετ ότι ή θα πληρώσουν αυτά που πλήρωναν τον προηγούμενο μήνα ή θα πληρώσουν αυτά, πριν την αλλαγή του νομίσματος σε ευρώ. Κάποια στιγμή, τσακώνονται με τον διευθυντή και τα μισά προϊόντα τα παίρνουν χωρίς να τα πληρώσουν. Ξεκινάει από τις γυναίκες μία επανάσταση παντού, για να σταματήσει το οικονομικό χάος. Είμαι περήφανη για το έργο γιατί είναι άκρως επίκαιρο. Την ημέρα της πρεμιέρα μας, ανακοινώθηκε η αύξηση του πετρελαίου στη χώρα μας. Είμαστε μία ομάδα που σέβομαι, αγαπάω. Περιμένω πώς και πώς να πάω να παίξω. Αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο γι’ αυτό αισθάνομαι τυχερή μέσα σε αυτή τη δουλειά η οποία είναι πολύ δύσκολη. Ο σκηνοθέτης μας Δημήτρης Μυλωνάς είναι ένας πολύ μορφωμένος και εμπνευσμένος άνθρωπος. Αυτό μου έδωσε έμπνευση κι εμένα να ερμηνεύσω τον ρόλο μου όπως και στους υπόλοιπους ηθοποιούς της παράστασης: Γιώργος Σουξές, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Τσάβαλου, Τόνυ Δημητρίου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Ανδρέας Βατζώλης, Επαμεινώνδας Μουντζουρέας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αυτό το έργο είναι σα να «ακροβατούν» οι ήρωες ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Στο θέατρο όλα είναι ομαδικά. Όλοι οι συντελεστές είναι σημαντικοί.

Θεωρείτε ότι ο χώρος του πολιτισμού είναι αδικημένος;

Ο χώρος του Πολιτισμού δεν έχει δικαιωθεί γιατί δεν υπάρχει ο σωστός άνθρωπος πάνω στον πολιτισμό. Έγιναν λάθη γιατί δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτό τον ιό. Εκεί που δεν υπάρχει όμως δικαιολογία είναι όταν είδαμε ότι χωρίς διαγωνισμό, μπήκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ο κύριος Λιγνάδης. Εκεί βλέπεις μία άγνοια της κυβέρνησης. Αλλά ευτυχώς το θέμα λύθηκε μέσα από την δικαιοσύνη.

Τι είναι αυτό που ονειρεύεστε και δεν έχει πραγματοποιηθεί;

Ένα ταξίδι στην Κορέα με καλούς φίλους.

Η σχέση σας με το χρήμα;

Είναι τραγική. Δεν είμαι σπάταλη, απλά δεν έχω καλή σχέση μαζί του. Μπορεί να χαλάσω χρήματα αγοράζοντας προϊόντα για να μαγειρέψω για την οικογένεια και τους φίλους μου. Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω και θεωρώ πως είμαι καλή μαγείρισσα. Ξέρω να κάνω τα κόλπα μου.

Πηγή:Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Μπέσυ Μάλφα: Κοιτάω τον Γεράσιμο και ακόμα λιώνω - Μου λένε φίλες μου ότι είναι πολύ σέξι

Μπέσυ Μάλφα: «Θα μπορούσα να μην έρθω και καθόλου, αλλά...» - Τι συνέβη on air στο Πρωινό; (Video)

Οι επώνυμες πάνε θέατρο και οι εμφανίσεις τους είναι αξεπέραστες – Δες πώς θα τις αντιγράψεις

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved