Θάνος Τοκάκης: «Μου αρέσει η πατρότητα, αλλά δεν έχω γίνει εμμονικός μ' αυτό»
Showbiz

Θάνος Τοκάκης: «Μου αρέσει η πατρότητα, αλλά δεν έχω γίνει εμμονικός μ' αυτό»

Ο Θάνος Τοκάκης έχει στις αποσκευές του αρκετές περγαμηνές και δύο σημαντικά βραβεία.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το αν έχει κάνει ψυχανάλυση και αν είναι στα σχέδια του να γίνει πατέρας.

Εσύ έκλεισες πέρυσι τα 40. Είναι μια ηλικία-ορόσημο...

Νιώθω ότι είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Ίσως γιατί σ' όλη μου τη ζωή θεωρούσα τον εαυτό μου ανώριμο σε πάρα πολλά πράγματα . Άργησα σε πολλά. Εφυγα από το σπίτι μου στα 27. Άργησα να κάνω κραιπάλες, να περνάω κάποια όρια , γιατί είχα βάλει αυστηρούς κανόνες στο ν εαυτό μου. Εκρυβα πολύ τα πάθη μου πίσω από μια μασκαρεμένη μετριοφροσύνη. Εκ των υστέρων, κατάλαβα πόσο άσκοπο και περιοριστικό ήταν όλο αυτό. Ημουν πολύ σκληρός με τον εαυτό μου ως έφηβος. Σαν να πηγαίνεις στον ψυχαναλυτή να σου δίνει τη λύση και τελικά να σου μικραίνει το πρόβλημα.

Εχεις κάνει ψυχανάλυση;

Οχι, αλλά έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Τα τελευταία 4 χρόνια.

Και τι έμαθες για τον εαυτό σου;

Εβαλα λέξεις σ ' αυτά που με απασχολούσαν . Οπως τη λέξη «ανικανοποίητο», που έχω συνεχώς. Και όταν το είδα μπροστά μου, ως λέξη, ήταν ξαφνικά σαν να μου πήρε το πρόβλημα . Οπως και η λέξη «επιτυχία», που απασχολεί πολλούς. Τι είναι επιτυχία και ποιος την ορίζει; Τι σημαίνει και για ποιον λόγο να θεωρούμαι πετυχημένος; Τι σημαίνει στη δουλειά μου; Να παίξω στο Χόλιγουντ; Βλέπουμε και ανθρώπους που τα έχουν πετύχει όλα αυτά και αυτοκτονούν από κατάθλιψη ή από ναρκωτικά. Λίγα θέλει ο άνθρωπος για να πετύχει μια γαλήνη με το μέσα του. Εχω μάθει πω ς η κοινωνική αποδοχή δεν ισοδυναμεί με την ευτυχία. Οτι τι; Θα γίνω, π.χ., καλός πατέρας και αυτομάτως θα αποκτήσω την ταμπέλα του ευτυχισμένου; Δεν νομίζω.

Μια και το ανέφερες, είναι στα σχέδια σου να γίνεις πατέρας;

Θα το ήθελα. Μου αρέσει η πατρότητα, αλλά δεν έχω γίνει εμμονικός μ' αυτό. Ξέρεις κάτι; Εγώ και η Βίκυ δεν παντρευτήκαμε για να κάνουμε παιδιά. Δεν ήταν αυτό το κίνητρο μας. Αποφασίσαμε να είμαστε μαζί γιατί αγαπάμε πολύ ο ένας τον άλλον. Ερωτευτήκαμε πολύ ο ένας τον άλλον, ζούμε πολύ όμορφα και από κει και μετά, αν είναι να έρθει ένα παιδί, καλώς να έρθει. Αν όχι, και πάλι δεν έχει σημασία. Δεν έχουμε αυτόν τον ψυχαναγκασμό. Και έχω πολλούς φίλους που τους βλέπω να κάνουν παιδιά μόνο και μόνο για να σώσουν τη σχέση τους, η οποία τελικά δεν σώζεται. Το θεωρώ πολύ εγωιστικό αυτό το πράγμα. Οπως και την πίεση που δέχεται ένα παντρεμένο ζευγάρι, σώνει και καλά, να κάνει παιδί. Ευτυχώς με τη Βίκυ συμπλέουμε σ ' αυτό . Είμαστε ευτυχισμένοι ο ένας με τον άλλον. Και θεωρώ πια πως η δική μας η γενιά το έχει ξεπεράσει αυτό.

Πηγή:Gala

Διαβάστε επίσης:

Θάνος Τοκάκης: «Ο αδελφός μου «έφυγε» μόλις στα 44... Η αρρώστια του είχε επεκταθεί στον εγκέφαλο»

Γιώργος Αμούτζας: «Έχω χάσει ρόλο μόνο από την ανάγνωση λόγω της δυσλεξίας μου»

Σταύρος Ζαλμάς: Η επιστροφή στην τηλεόραση, η προσωπική του ζωή, η ηλικία και το πρόβλημα υγείας

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved